Bir kaç küçük öneri

Sponsorlu Bağlantılar

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bir kaç küçük öneri
Konu açan moderatör arkadaşlarıma bazı ipuçları vermek üzere bu konuyu hazırlama gereksinimi duydum. Anlatacaklarım arasında genel geçer doğrular olduğu gibi, benim doğru olduğuna inandığım, yanlış olabilecek ancak bu güne kadar faydasını gördüğüm olgular da var. 4 yıldır Google'ı anlama çabası içerisindeyim ve son 2 yıldır bunu başardığıma inanıyorum. Anlatacaklarımı uygulamak veya inanmak tamamen sizlerin özgür iradesine bağlı.

Öncelikle şunu anlamamız gerekiyor. Bizler Maxicep topluluğu olarak bu sistem üzerinde birbirimize yardımda bulunuyor, paylaşımlar yapıyor, gülüyor eğleniyoruz. Düşünün ki Google arama motorunu reddetmiş bir Maxicep var ve paylaşımlar, yardımlar sadece MaxiCep Teknoloji Portalı adresinin varlığından haberdar olan, her gün takip eden, sayısı binlerle ifade edilen kişilerce yapılıyor, siteden bu kişiler yararlanıyor. Aramızdan küsüp ayrılanlar, aile veya hayat şartları nedeniyle ayrılanları da hesap ettiğimiz zaman çok kısa bir süre içinde bu toplulukta bir avuç üye kalır. Böylesi bir sitede emek ve zaman harcamayı hiç kimse istemez. Aksi düşünülseydi Maxicep kopyaları siteler şimdi bizden daha üstün bir konumda olurdu. Buradan çıkan sonuç, internet deryasında bizim de gemimiz olsun ve bu gemi herkesin gemisinden daha güzel olsun istiyorsak, Google'a dört kolla sarılmalı, onu sevmeli, anlamalı, onun da bizi sevmesini sağlamalıyız.

İnternette en çok kullanılan arama motoru Google'dır. Bu durum Google'a internette düzen sağlama, suçluları cezalandırma, başarılı olanları ödüllendirme sorumluluğunu yüklüyor. Bu yüzden Google sürekli geliştirdiği algoritmalarla internet kullanıcılarına daha iyi hizmet vermeye, arama sorgularıyla daha alakalı sonuçlar göstermeye, en önemlisi de kullanıcıya "kaliteli" içerik sunan web sitelerini sunmaya çalışıyor.

Google'ı asla kandıramazsınız. Google'ı ancak kandırılmak istediği zaman kandırabilirsiniz ki, bundan Google'ın da çıkarı vardır ve işler ters gittiğinde tüm sorumluluk size aittir, size bir anda sırtını döner, paçasını kurtarır. Bu yüzden bizlerin amacı Google'ı kandırmak değil, Google'ı anlamak ve oyunu onun kurallarıyla oynamaktır.

Geçtiğimiz günlerde nickini hatırlayamadığım, aramızdan bir arkadaşımız yönetim sohbet konusunda "Teknoloji Haberleri" bölümünde açtıkları konuları kimsenin okumadığını, bölümün çok pasif olduğunu yazmıştı. Kimse Maxicep.com'a girip teknoloji haberi okuyayım demez bu konuda kendimizi kandırmaya gerek yok. Bize gelen üyelerin tamamına yakını dosya indirmek, telefonundaki sorunu çözmek için gelir. Alışkanlıklardan vazgeçmek zordur, teknoloji haberi denilince akla gelen bir kaç teknoloji sitesi vardır ve insanlar haberleri oradan okumayı tercih ederler. Böylesi bir pazarda bizlerin yapması gereken şey, internetin padişahı Google'a bende burdayım, bu da benim içeriğim, ben bu kaliteli içeriği her gün internet kullanıcısının hizmetine sunuyorum demektir. Peki bunu nasıl yapacaz?

Bunu, oyunu Google'ın kurallarına göre oynayarak yapacaz. Google, kendisinde aranan bir cümleyle ilgili olarak en kaliteli, benzersiz(özgün) konuları arama sonuçlarında listeler. Listede en üstte bulunan site, aranan kelimeyle en alakalı konuyu giren sitedir. Bazen bu şaşabilir, aranan cümleyle tam alakalı konular bulamaz Google ve bu zamanlarda kalitesine güvendiği siteleri en üstlerde listeler. Geçmişte kaliteli konular yazdığı için kullanıcıyı bu kaliteli sitelere gönderir. Google'ın bu işte çıkarı vardır çünkü kimse aradığı kelimeyle ilgili olarak saçma sapan siteleri listeleyen bir arama motorunu kullanmak istemez.

Teknoloji Haberleri bölümünü örnek verdik, yine ordan gidelim. Bu makaleyi yazdığım sırada Teknoloji Haberleri bölümünü açtım ve sizlerin orada yazmış olduğunuz konuları tek tek inceledim. Tamamına yakını Portal'da yayınlanan haberlerin noktasına kadar aynısı. Bu yaptığınız aslında 2-3 ay öncesinde yapılanla karşılaştırıldığında kat kat daha iyi. Hatırlarsanız üyelerimiz başka teknoloji sitelerinden alıntı konular yayınlıyorlardı. Sizler bu konuları yazarak onların farklı teknoloji sitelerini referans vermesinin önüne geçmiş oluyorsunuz. Ama bu konuların gösterim almasını beklerseniz yanılırsınız. Bu konunun aynısı internete verilmiştir çünkü, Google onu görmüş, hafızasına almıştır. Zaten internette olan bir şeyi Google neden tekrardan yayınlasın ki?

Google'ın konularınızı arama sonuçlarında listelemesini, hatta en üstte listelemesini istiyorsanız, haha önce yazılmamış olanı yazacak, daha önce koyulmamış resimleri koyacaksınız. Bunu yaptığınızda Google'ın sizden beklediği benzersizlik(özgün) şartını yerine getirmiş olursunuz. Bir de işin kalite kısmı var. Kalite kısmına gelindiğinde Google noktalama işaretlerini (nokta, virgül, noktadan sonra büyük harfle başlama vs. gibi) yazınızın uzunluğunu, başlığınızı, hatta yorumlara varana kadar değerlendirme yapar.

Zaman, insan hayatında eskisine nazaran daha değerli bir hâl aldı. Sizler, belki zaman kaygısından, belki çok çabuk sıkıldığınızdan, belki de işe yaramayacağını düşündüğünüzden açmış olduğunuz konulara kendi fikirlerinizi, anlatımlarınızı eklemiyor, hiç bir yerde bulunmayan fotoğraflar üretip konularınıza iliştirmiyorsunuz. Bu Teknoloji Haberleri bölümünde de bu şekilde, Android oyun paylaşımı konularında da, diğer tüm bölümlerde de bu şekilde. Bazılarınızı tenzih ederim, zaten ben ortaya konuşuyorum, bilgi aktarımı mahiyetinde.

Herkesin sorumlu olduğu bölümlere açılan konuları Google kriterlerine göre denetlediğini, dosya paylaşımı yapılan ve onaydan geçen konulara bir kaç cümle dosyayla ilgili açıklama - resim eklediğini, etiket ekleme kısmından konuyla ilgili muhtemel arama cümlelerini girdiğini varsayarak (ütopik oldu biraz ama olması gereken, mükemmel yönetim budur bana göre) anlatmaya devam ediyorum.

Konu başlığı, marketteki çikolataların ambalajlarına benzer. Kimi ambalajlar vardır, sizleri satın almanız için çeker. İçindeki çok kalitesiz bir çikolata olsa bile, ambalajı yüzünden onu satın almış bulunursunuz. Başlıklar da böyledir, başlığınız herkesin ilgisini çekebilecek, Google arama sonuçlarında yazılan cümlelere en yakın cümleler olsun. Benim uyguladığım söyle bir başlık yöntemim var ve bunun başarılı olduğuna inanıyorum. Şuanda yazdığım makaleyi baz alırsam, bu konunun başlığı şöyle olmalıydı " Moderatörlere Öneriler | Moderatörler İçin Öneriler | Moderatörün Yapması Gerekenler" Bu sayede 3 farklı başlık yazmış oldum (genelde 2 başlık yazarım) ve Google'da bu konunun kullanıcı tarafından bulunması olasılığını arttırdım.

Başlıktan sonra gelen ilk paragraf çok önemli. Paragrafı biliyorsunuz, satır başı yani ENTER tuşuna basıp aşağı geçene kadar yazmış olduklarım bir paragraftır. Google, bir konuyu incelerken ve arama sonuçlarında nerede bulunacağına karar verirken konunun ilk paragrafına, diğer paragraflardan daha çok önem verir. Bu yüzden sizlerden değerli zamanınızı çalmamak adına ilk paragrafı özgün yazmanızı istiyoruz. Hiç yoktan iyidir mantığıyla, ilk paragrafı, onu da yapacak zamanınız yoksa ilk cümleyi(yazının ilk harfinden başlayıp ilk noktaya kadar) özgün yazmanızı istiyoruz.

İlk paragraf yada ilk cümleye yazdıklarınız, konuyla alakalı kelimeler içermeli. Yine bu konuyu baz alırsam, ilk paragrafta "moderatör, ipucu, öneri, bir moderatörün yapması gerekenler" kelime veya cümlelerini geçirmem gerekirdi. Bunu yaptığımız zaman başlıkla alakalı içeriğin olduğunu gören Google, başlıkla kendisini kandırmaya çalışmadığınızı, gerçekten anlamlı bir konu yazdığınızı düşünecektir.

Bazı konulara ne yaparsak yapalım yazı yazamayız. Mesela melodi bölümünde paylaşılan bir melodi için en fazla " Bingo Players - Rattle şarkısı cep telefonu melodisini sizler için paylaşıyorum. Gerçekten çok güzel melodidir indirmenizi tavsiye ederim." yazabilirsiniz. Yine benim kullandığım bir yöntemle konu içerisindeki kelime sayısını arttırabilirsiniz. Konunun en başına etiket mantığıyla şunları yazabilirsiniz "Bingo Players - Rattle, Bingo Players - Rattle melodisi indir, Bingo Players - Rattle cep melodisi, Bingo Players - Rattle cepten indir, Bingo Players - Rattle cep melodisi indir, Bingo Players - Rattle zil sesi, Bingo Players - Rattle zil sesi indir, Bingo Players - Rattle cep melodisi ücretsiz indir, Bingo Players - Rattle zil sesi ücretsiz indir,,,,, vs."

Etiket mantığında yazmış olduğumuz, aralarda virgül bulunan ve sonuna nokta koymadan oluşturduğumuz bu paragrafı konunun en başına yazabilir, kötü görüntüyü önlemek adına yazı rengini beyaz seçerek gizleyebilirsiniz. Ziyaretçi beyaz olduğu için yazıyı göremeyecektir ancak Google onu her türlü görecektir.

Yardım bölümlerindeki konu başlıkları bizler için çok önemli. Üyelerimiz o anın heyecanıyla "yardım" "Allah rızası için bakın" vs başlıklar yazabiliyorlar. Bu başlıkları konuyla alakalı olarak düzenlemek bir moderatörün ilk görevlerinden birisidir. Bu konular direk kullanıcı tarafından geldiğinden bizler için çok önemlidir. Çünkü o üyemiz sorun yaşamışsa onun gibi sorun yaşayacak ve internette arayacak binlerce kullanıcı vardır. Bizler başlıklarımızı konuda anlatılmak istenen sorunla alakalı olarak değiştirelim ve aynı sorunla yüzleşecek kullanıcıları o konu altında toplamaya çalışalım. Bu hem sitemizin düzeni açısından, hem de internetin paylaşma olgusu adına çok önemli. Destek bölümlerinde rastladığım bir yanlış var. Çözüm arayan ve çözümü bulan üyemizin konusu kimi zaman bizler tarafından kilitlenmekte. Destek bölümünde çözümü çok basit olan ve araştırma yapmadan direk yardım konusu açan üyelerin konuları haricindeki yardım konularını kilitlemeyiniz. Sorun çözüme ulaştığı halde aynı yardım yöntemini tekrardan konuya yazan, bir nevi mesaj kasan üyelerimiz varsa, onların mesajlarını gerekçe belirterek silebilir, yada kirlilik yaratmaması için direk o mesajı çöpe alabilirsiniz.

Konu kilitlerken iki kere düşünün. Üstte bahsettiğim gibi, konulara gelen yorumlar, o konunun Google arama sonuçlarında üstte çıkmasına bir hayli yardımcı oluyor.

İlgilenemediğiniz bölümlerdeki yetki almayın. Birden fazla kategoride yetkiniz varsa ve hepsiyle ilgilenecek vakit bulamıyorsanız bu bölümlerdeki yetkilerinizin alınmasını istemelisiniz.

Fanatiklik yapmayın. Marka fanatikliği yada takım fanatikliği şuanda en büyük sıkıntımız. Aramızda marka veya takım fanatikliği yapan arkadaşlarımız ne yazık ki bulunmakta ve bu arkadaşlarımızı üzülerek de olsa aramızdan ayırmak zorunda kalıcaz. Bizler burada bir bütünü temsil ettiğimiz için, aramızdan bir kişinin hatası tüm yönetime mâl edilmekte. Mümkün olduğunca tarafsız olmaya özen gösterin.


Yukarıda yazdıklarım benim 2 yıldır forumda uyguladığım konu açma sistemidir. Bunların doğruluğu tartışılabilir çünkü Google sürekli algoritma değiştirmekte, farklı farklı kriterleri göz önünde bulundurabilmektedir. Bugün ilk paragrafa önem veren Google yarın son paragrafa önem verebilir. Açtığımız konulara biraz özen göstererek, sorumlu olduğumuz bölümlere açılan konuları gerekliyse düzenleyip daha kaliteli hale getirerek, konulara yapılan yorumların altın olmasa da gümüş değerinde olduğunu göz önünde bulundurarak, hem kendi konularımızın gösterim sayılarını, Google ziyaretçi sayılarını arttıralım, hem de sitemizi bu deryada daha güçlü daha etkin bir hale getirelim. Herkese iyi çalışmalar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Reşwan, L-LumieRe, Ozan ve 5 diğerleri


ANIL

ANIL

Admin
Teknoloji haberleri bölümü zaten editör haberlerinin paylaşılacağı bir bölüm olarak açılmış fakat aktifliği sağlanmamış. Portal sayfasında zorluk çeken kullanıcıları düşünerek iyi bir alternatif sunmuş oluyoruz. Bence sorun sadece özgün yazmamakta değil, nereye yazdığımızda önemli. Cep telefonları genel bölümü daha fazla ziyaretçiye sahip teknoloji haberlerine göre. Özgün açılan konularda var fakat yinede pek etkili olduğunu söyleyemem.

Örnek olarak yine portaldan aynen alınan konular cep telefonları genelde açılıyor. Teknoloji haberlerinde gösterim sayısı 100'ü zor geçiyor. Cep telefonları genelde ise durum farklı.

http://www.maxicep.com/cep-telefonlari-genel/samsung-galaxy-s-iii-android-4-2-2-jelly-bean-guncellemesi-detaylaniyor-
802751.html

http://www.maxicep.com/cep-telefonlari-genel/meego-tabanli-sailfish-os-uzerinde-calisan-jolla-akilli-telefon-resmi-olarak-duyuruldu-802756.html


 
  • Beğen
Tepkiler: noss_bar
Şehriyar

Şehriyar

Üye
Ben de bildiklerimi yazayım dolsun taşsın bu konu bilgilerle.

Zamanında benim de bi forumum vardı. Google a tanıtacağım diye canım çıkmıştı. Google öyle kolay kolay sevmez kimseyi. Aynen Erol abinin dediği gibi o ne derse o, onun kuralları geçerli.


Seo yaparsın google en çok hangisini seviyorsa, onu seçersin. Kullandığın forum da önemli. Bir tarafta myBB olsun diğer tarafta vB olsun. Google vB sevdiği için herkes onu tercih eder. Basar parayı lisans alır.

Sana puan verir google. Puanın ne kadar yükselirse sitenin kalitesi de sayfada ne kadar üstte olacağı da ona göre belirlenir. Konuyu aynı içerikle aynı anda aynı saniyede aç. Biri maxicep olsun diğeri çakmalevel olsun. Hangisinin o puanı yüksekse o üstte durur. İşte tam burda can alıcı bir nokta var. Konu içeriği. Konu içeriği kimde daha özgünse, detaylıysa, google direk ona gider.
Puan da daha önceki kaliteli içeriklerin de bir yere kadar. İkinci sıraya koyar seni. Çünkü google ın da amacı bu. Kullanıcıya en kaliteli içeriği sunmak.

İçerikte özgünlüğün önemini anlatmış zaten Erol abim. Ben bu konuda bi anımı paylaşmak istiyorum.

Benim yönettiğim forum bizim köyden bikaç tane arkadaşın host satın alıp kurdukları, pc oyunlarının paylaşımının yapıldığı bir forumdu.
Fazla bir şey bilmiyorlar tabi gitmişler vermişler parayı kurmuşlar adamlar vbulletin i. Tamaaam. Her şey bitti sanıyolar tabi. İçerik konusunda da ne kadar forumu doldururlarsa doldursunlar, google bilmiyor siteyi. Aynı Erol abinin verdiği örnekteki gibi. Google yoksa kimse yok. Sadece o sitenin ismini bilenler var sitede. Acemiysen binlerce bot üye sarıyor siteyi orası da ayrı mevzu :)

Neyse biliyorlar benim de kaçak göçek vbulletin kurduğumu hobi olarak uğraştığımı. Geldiler dediler bize yardım et naptıysak yükselemiyoruz boşuna para veriyoruz hosta. Tamam dedim başladım bunlara yardım etmeye. Önce seo kurdum. Güzelce optimize ettim. Linkleri falan ayarladım (konuların linkleri bile önemli google için. maxicep.com/showthread.php olarak gözükünce sevmez google. illa maxicep.com/yonetim-sohbet.html olacak)
Google üyeliği aldım siteyi tanıttım seo ile birbirine bağladım. Aradan birkaç gün geçti nihayet google spiderlarını görmeye başladık forumda.
Her şey tamam, bir sürü oyun konusu mevcut forumda. Google da biliyor bizi. Ama neden üst sıralarda olamıyoruz?
Çünkü içerik hep başka yerden. Oyunlar hep çıkar çıkmaz başka forumlarda, büyük forumlarda açılmış. Onlar dururken google sana mı bakacak.
Bu böyle 1-2 ay devam etti. 200 üye anca vardı.
Hiç unutmam Hızlı ve Öfkeli 5 filmi çıkmıştı. Türkiye de vizyona girmesine 1 hafta kala zamundaya düşmüştü.
Ben de kaçırmadım fırsatı ve açtım konusunu. 1 kb lık torrent dosyası 1 haftada 1.300 tane üye getirdi.
Neden peki?
Hiçbir sitede yoktu. İlk biz paylaştık. Sonradan paylaşanlar hep alt sıralarda yer almaya başladılar.
Özgün içerik bu yüzden önemli işte. Google bayılıyor ya özgün içeriğe. Eriyor bitiyor.

Etiket mantığında yazmış olduğumuz, aralarda virgül bulunan ve sonuna nokta koymadan oluşturduğumuz bu paragrafı konunun en başına yazabilir, kötü görüntüyü önlemek adına yazı rengini beyaz seçerek gizleyebilirsiniz. Ziyaretçi beyaz olduğu için yazıyı göremeyecektir ancak Google onu her türlü görecektir.

Abi vbulletin in etiket özelliği daha iyi. Her moderatörün de her bölümde bu etiketleri düzenleme yetkisi var. Ozan abi vermişti bu yetkiyi. Çoğu zaman da kullanırım.
Öteki türlü beyaz yazıyla yazınca tapatalkta falan kabak gibi gözüküyor yazılanlar. Hoş bir görüntü olmuyor açıkçası.




Ben Maxicep i kendi sitem, kendimi de Ozan abinin yerine koyup o şekilde düşünerek hareket ediyorum.
Konularımda elimden geldiğince özenli olmaya, onayladığım konuları da kaliteli hale getirmeye çalışıyorum.
Daha fazlasını isterseniz, düzeltmem gereken şeyler varsa yaptığım işlemlerde; söyleyin, Lütfullah halletsin :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Reşwan, Dede ve EroL
Kurtuluş40

Kurtuluş40

Emekli Yönetici
Yav çok uzun yazmayın okuyamiyorum.
Ben eklenti ekliyorum ençok aranacak kelime seçmeye çalışıyorum.
Kısa oldu ama idare edin :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ben genellikle WP bölümü için haber çevirileri yapıyorum ve bu sayede genellikle Türk sitesi olarak o haberi ilk veren biz oluyoruz.
Çünkü tüm diğer forumlardan ve sitelerden daha hızlı bulup çevirisini yapıyorum.
Diğer sitelere düşmesi en erken ertesi günü hatta birkaç gün sonrasını bulabiliyor.
Elbette bu sadece haberlerle sınırlı kalmıyor.
Önemli sorunlar ve onların çözümleriyle ilgili konular, gelişmeler v.s v.s

Fanatizm konusuna gelince.
Ali Kemal ve ben Android bölümünden bizim bölüme gelip yorum yapan, kimi zamansa sataşmak için yer arayan bazı sabıkalı üyelerce Nokia ve WP fanatiği olarak lanse edilmeye çalışıyoruz.

Ancak konularımızı incelediğimizde de göreceksiniz.
Açtığımız her konuda cihazların ve sistemin eksik yönleri olduğunu, gelişmesi ve düzelmesi için gerekli sabrı gösteremeyecek olanların şimdilik WP'ye geçmemesi gerektiğini belirtiyoruz.

Eğer açılan konu bir incelemeye ilişkin ise, artı ve eksileriyle mümkün olduğunca objektif olarak aktarmaya çalışıyoruz.
(Bkz. http://www.maxicep.com/windows-phon...a-520-gunluk-kullanim-803779.html#post6129947 )
Yeri geliyor kullanıcılarla birlikte WP bölümü moderatörleri olarak, işletim sistemindeki eksikliklerin hala giderilmemiş olması veya çok yavaş giderilmesi nedeniyle biz de ciddi eleştiriler yöneltiyoruz.

Konu başlığı düzenleme konusunda ise, aynen katılıyorum.
Gerçekten çok sinir bozucu olabiliyorlar.
Sırf dikkat çekmek adına "Acilllllll", "Arkadaşlarrrrrrr", "Bi bakar mısınız", "Lütfen yardım" gibi tuhaf tuhaf başlıklarla konu açıyorlar. Ve herkesin gelip sohbet tadında bir şeyler yazmasıyla konunun hite dönüşmesi hoşlarına gidiyor.
Gerçekten benim forumda en sinir olduğum durum bu.
Kardeşim sorunun neyse onu konu başlığında kısaca belirt, öyle değil mi?

Bir de bunun değişik versiyonları var.
Soracağı şeyi uzun bir cümle halinde saçma sapan konu başlığı olarak yazıp, konunun içeriğine sadece "evet ne diyorsunuz" diye yazanlar var. sopa::angry:

Bugüne kadar kullanıcılarla çok fazla yüz yüze gelmemek için bu tip konu başlıklarına müdahale etmemeye çalıştım. Ancak yönetim açısından bir sıkıntısı yoksa, bundan sonra adam gibi yazılmamış konu başlıklarını doğrudan düzenleyeceğim.

Güzel makale ve bilgiler için ellerine sağlık Erol.
Gerçekten çok faydalı bir yazı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Abielr bunlar güzel bilgiler. İşimize yarayacağı aşikar.
Konularda yapacağımız hatalarıda direk belirtirseniz daha iyi olur bence. Aramızda buna alınacak kimse yok zaten. Direk söyleyin mal gibi kalalım :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede
Şehriyar

Şehriyar

Üye
Ben forum kurallarından 10. maddenin bana verdiği yetkiye dayanarak eğer konuda hiç mesaj- etiket falan yoksa bu acill- yardımm vs mesajları direk siliyorum. silme nedenine de madde 10 diye yazıyorum

İbret-i aleme ders olsun konu sahibi de diğer üyeler de bu tür konulara izin verilmediğini görsün, daha da önemlisi belki 10. maddeyi merak edip okurlar diye böyle yapıyorum. Konu mesaj-etiket falan almışsa başlığı düzenliyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Nextman ve Dede
KayraBey

KayraBey

Üye
Güzel konu olmuş gerçekten.Kim ne dedi ise katılıyorum.Ben hiçbir ekleme yapamıyorum çünkü konunun üstadları herşeyi açıklamış.
 
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
konuda bilgiler var bu konularda pek bilgim yok ancak git gide öğreniyorum bende. Takim ettiğim birkaç site var genelde haber paylaşımı yapıyorum üyelerin yorumunu alacak, dikkatini çekecek konuları seçiyorum. Arada aklıma birşey gelirse örneğin;

http://www.maxicep.com/symbian-3-ge...mesajlar-silinecek-42-631832.html#post6027300

bu tarz konular açıyorum. Symbian bölümü eskidi zaten açacak pek konu kalmadı. Android revaçta onlada benim pek aram yok malesef. Bende haber paylaşımı yapıyorum pc bölümü için birkaç paylaşım yapmıştım donanımla ilgili haberler falan kimse bakmıyor bile oraya bilgisayar alacak olan ya da bilgisayarı bozulan donanım genele dayıyor konuyu. Banada haber falan paylaşmak kalıyor. Takip ettiğim sitelerden haber sitelerinden alıyorum elimden geldiğince özgünleştiriyorum ilk paragrafa dikkat ediyorum. Farklı resim bulmaya bakıyorum örneğin bu konuyu scroll'dan almıştım.



http://www.maxicep.com/cep-telefonl...mizi-ihlal-etti-ortalik-karisacak-803768.html

Bu tarz yapmaya çalışıyorum. Ama daha öğreneceğim şeyler var sanırım :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Dede
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Emeğine sağlık Erol sıkılmadan detaylı bir şekilde açıklamışsın. :oke:
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
çok haklısın Erol abi
 


Üst Alt