ASUS MeMo PAD HD 7 (ME173X) Stock ROM ve Yedek Alma

Sponsorlu Bağlantılar

ettu

ettu

Üye
Konuyu hortlamak zorundayım. Çünkü nette hiçbir yerde açıklayıcı bilgi bulamadım.
2. el hiç kullanılmamış Asus Memo Pad (ME103K) 10.1" tablet satın aldım. 4.4.2 stok rom yüklü. Hiçbir güncelleştirme yapılmamış.
1-Burada anlatılanları uygulayarak tabletimi rootlayabilir miyim?
2-4.4.2'yi güncellesem yeni sürüme geçer mi?
3-Tabletlere custom rom atıldığını duydum. Doğru mu acaba? Doğruysa cyanagenmod rom yada kullandığınız bir rom var mı?
[/url][/IMG] [/url][/IMG]
 


firostr

firostr

Üye
4.4.2 de framrootun çalışacağını sanmıyorum
Güncelleştirmeleri kontrol et diyin belki 5.0 gelmiştir
Cihazınıza uygun custom rom varsa yükleyebilirsiniz
 
ettu

ettu

Üye
Güncellemeyi kontrol edince "kararlılığı artırmak için yeni bir sistem güncellemesi verilmektedir" gelince güncellemeyi yaptım.
Model no:K01E, Android sürüm:4.4.2 her ikisi de aynı kaldı. Yani 4.4.4 yada 5.0 olmadı.
Bazı programlarımın çalışması için mutlaka rootlamalıyım. Ama nasıl? Nette araştırıyorum. Rootlayınca burada paylaşırım. Tabii tableti brick yapmazsam.
 
Seglopsi

Seglopsi

Üye
herhangi bir root programı çalışır ancak tavsiyem yeni bir rom bulup atmaman yönünde olacaktır. sanıyorum cm destek vermiyor transformer pad isimli asus modelleri dışında.
 
ettu

ettu

Üye
Evet doğru diyorsun. Transformer pad'e cm11'in nasıl yüklendiğini gördüm. Atacağım root dosyası uyumsuz olursa tablet brick olduğunda stok romu nereden bulacağım? Şayet yanlış anlamadıysam tavsiye olarak yeni bir rom ATMA diyorsun değil mi? Cepte tecrübem var ama tablette az.
Çinlinin biri Asus Memo pad smart 10 tabletine Cromi-X custom rom yüklemiş. Sorunsuz çalışıyor. Sanırım sadece root yapmakla yetineceğim. Buradaki root dosyası benim işimi görür mü? Tablet brick olursa hangi orijinal romu atmam gerekir?
 
Son düzenleme:
Seglopsi

Seglopsi

Üye
Root için çok fazla program var tek tık root programlarına felan bakabilirsin. Dediğim gibi rom atma olayı biraz sakat, rom atma işine girme bence. Root atıp gereksiz programları silmen bile fazlasıyla yetecektir.
 
ettu

ettu

Üye
Yarın 32 GB'lık microSD kartım geliyor. Root dosyasını ona atıp tablete takarak rootlayacağım. Kafama takılan tek sorun şayet rootlamada bir sorun çıkar, tablet brick olursa? Brick durumunda buradaki stokromu atarken de sorun yaşamam inşallah.
 
Seglopsi

Seglopsi

Üye
rootta pek problem yaşayacağını sanmıyorum. ancak oldu da bir şekilde brick olursa asus'un sitesinde illaki vardır orjinal yazılımı o şekilde orjinal yazılımı yükleyebilirsin.
 
firostr

firostr

Üye
Burdaki yazılım dosyaları tabletiinizle uyumlu değil
 
ettu

ettu

Üye
Tablet ustaları yardımcı olabilir mi?
Asus Memo Pad 10.1 (ME103K) tabletim var.
Mevcut romun (sürüm:4.4.2 Cihaz modeli: K01E_2) yedeğini cwm recovery'den almak istiyorum. Fakat alttaki cwm recovery modda Backup-Restore seçeneği yok. TWRP recovery'de Backup-Restore seçeneği var. Birçok TWRP recovery dosyasını denedim. Hiçbiri uyumlu çıkmadı. Farklı bir yöntem bilen varsa lütfen yardımcı olsun. Yada bana tabletime uyumlu farklı bir cwm recovery dosyası bulabileceğim bir verirseniz çok makbule geçer.
Edit:KingRoot ile tabletimi sorunsuz rootladım. Fakat hala twrp recovery yükleyemedim. Yardımcı olacak biri çıkarsa çok memnun olurum.
Bu tablette (belkide diğer tabletlerde de aynı güçlük vardır) cwm recovery (kurtarma modu) girmek çok zor. Telefon gibi kolay girilmiyor. Ben kolay bir yol buldum. Play Storeden Reboot Recovery v.1 (2.09 MB) programını kurdum. Buradan reboot Recovery seçtiğimde hemen cwm recovery'e giriyor.

 
Son düzenleme:


Üst Alt