HakLısın Kardeşim Ama Bu İnsanLarın Bu HaLe GeLmesinin En Büyük Nedeni de SömürgeciLer..
Sen Git Ne Kadar YeraLtı KaynakLarı Varsa Sömür.. EkonomiLerini Mahvet.. Sonra da BunLar AçLar.. Yardım EdeLim De.. Bu Aciz İnsanLarın da Tek Umudu Büyü Gibi ŞeyLer.. Yani KoLay YoLu BuLmak.. HaL BöyLe oLunca da Tabi UyanıkLarın İşine GeLiyo.. Büyücüyüm, CinLerim Var, Sihirbazım, Kâhinim Ayağına Bu İnsanLarı Bir de Bu UyanıkLar Sömürüyor.. Hem Maddi Hem Manevi oLarak..
Nasrettin Hoca'mız Ne GüzeL SöyLemiş : Ya Tutarsa..
Ben durumu tespit ettim sen de durumun bir(belki de en önemli) nedenini yerinde olarak vurgulamışsın... Ve sonuç olarak, tarihin hemen her döneminde -ve günümüzde- olduğu gibi cahil bırakılmış insanların temiz ve saf duygularını, inanç duygusunu sömüren kimseler, cahil toplulukların inandığı değerlerle kendi çıkarları arasında bir şekilde bağlantı kurarak, o topluluklara istediklerini yaptırmaktalar... Sömürge kötülükse, kötülüklerin kralı inanç sömürgeciliği bence...
Ve cehalet tehlikeliyse, (bu olayda da görüldüğü gibi), tehlikenin kralı bilinçsizce inanmak bir şeylere...