ZEKÂ SORUSU- 2 ELDiVEN 3 AMELiYAT

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Emrgncy

Üye
    Konu Sahibi
ZEKÂ SORUSU- 2 ELDiVEN 3 AMELiYAT
Bir cerrah arka arkaya 3 hastayı ameliyat edecektir.
Ancak sadece 2 çift eldiveni vardır. Ameliyatların güvenli olması için cerrah eldivenleri kullanmada nasıl bir yol izlemelidir ?
Klinik prosedürü şöyle;

1) Doktorun elinin değdiği herhangi bir eldiven yüzeyi hastalara değmeyecektir.

2) Hastalardan herhangi birine değen eldiven yüzeyi doktorun eline veya başka bir hastaya değmeyecektir.

ibrother

Üye
bakkala gidip iki eldiven alsın ne kafayı yoracak:

Tepkiler: 55_BeRKaN_55

ibrother

Üye
buldum gibi eldivenleri üst üste giysin gerisini anladın zati.

ibrother

Üye
k biraz beyni yorunca geliyo cewap güzel soru ama.

sterilize de edebilir

Tepkiler: vapur dumanı
buldum gibi eldivenleri üst üste giysin gerisini anladın zati.

eldivenleri üste süte giydi en üste eldiveni kullandıktan sonra ters cevirip tekrar kullandı
Kulanılmış eldivenin yüzeyi temiz olana eldivenin yüeyini temas edip kirletir
Prosüdürün dışına çıkmamış oluyor

Emrgncy

Üye
    Konu Sahibi

üst üste giyip ilk ameliyatı yapar, üsttekini çıkarıp ikinci ameliyatı yapar, çıkardığı eldiveni ters çevirip giyer üçüncü ameliyatı yapar.
Kullanılmış yüzey temiz yüzeye değmiyor. Kafayı duvara vurma biraz çalıştır

olmaz arkadaşlar.Bunun oluru yok..Çünkü her türlü kontamine olacak.Hee yapılma gerekliliği varsa sterilizasyonu sallar sonrasında antibiyotik tedavisine yüklenir..

Adilx05

Üye
Önce İki Eldivenide Üst Üste Giyip Birinci Ameliyatı Yapar Sonra Üstteki Eldiveni Ters Çevirip İkinci Ameliyatı Yapar Sonra Üsttekini Çıkartıp Üçüncü Ameliyatı Yapar

Emrgncy

Üye
    Konu Sahibi
Önce İki Eldivenide Üst Üste Giyip Birinci Ameliyatı Yapar Sonra Üstteki Eldiveni Ters Çevirip İkinci Ameliyatı Yapar Sonra Üsttekini Çıkartıp Üçüncü Ameliyatı Yapar

ikinci ameliyatı çıkardığı eldiveni giyeden yapar, senin söylediğin şekilde ters çevirip giyerse alltaki eldiven kirlenir

s_uzun

Üye

senin verdiğin 1. prosedür yani doktorun deydiği hiçbir eldiven yüzeyi hastalara deymecek maddesi senin bu tezini çürütür doktor elindeki son eldiveni çıkarıp ters çevirip ameliyatı yapamaz iç yüzeyine doktor deymiştir bunu hastalara deydiremez

Emrgncy

Üye
    Konu Sahibi

Arkadaşım doktorun elinin değdiği yüzey hiç bir yere değmiyor
Kısaca izah edeyim
Birinci eldiveni giyiyor, üzerine ikinci eldiveni giyip ilk ameliyatı yapıyor
üstteki eldiveni çıkarıp alttaki eldivenle ikinci ameliyatı yapıyor,
Birinci ameliyattan sonra çıkardığı eldiveni ters olarak elindeki eldivenin üzerine giyiyor ve üçüncü ameliyatı yapıyor

kirli eldeven kulanmış kullanamamış kimsenin umrunda degil soruya dogru cevap vermek için Prosüdürün dışına çıkmamak lazım
Şimdiye kadar tanıdım doktorların hepsi vizdansız. Hasta ölmüş ölmemiş norkozu fazla verilmiş az verilmiş hiç umarsamazlar
saglık ocaklarında hep görüyorum topuk kanı almak için dört beş aylık bebeklere enjektörü gözünün yaşına bakmadan
bagırtıra bagıra saplıyorlar yaptıkları iş Prosüdürlerine uygun kimseyi suçlayamazsınız doktorluk ögretmen gibi kutsal meslek
değil

Tepkiler: vapur dumanı ve 55_BeRKaN_55

Emrgncy

Üye
    Konu Sahibi

Allah ellerine düşürmesin, Yokluklarını da göstermesin

çok basit her eldivenle ameliyata girer. En son eldiveni çıkarmaz. Diğer eldiveni ters olarak üstüne giyer

doğru cevabın bu olduğunu düşünüyorum

----------Eklendi @ 19:13:12 ---------- Yazıldı @ 19:12:46 ----------

bu konuda sana katılıyorum

hastayı öldürdünüz siz yaaa enfeksıyon yuvası naptınız böyle zeka mı olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...