Karşılaştırma Z2 vs note2 ?

Konu Sahibi
Z2 vs note2 ?
Arkadaşlar z2 nin mi pil Ömrü daha iyi note2 nin mi aynı zamanda hangisini önerirsiniz nedeni? Şimdiden teşekkürler...

key43

Üye
Dostum note 4 ile karşılaştırsan olurdu da note 2 ile karşılaştırılamaz yani açık ara Z2 diyorum pil ömrü katlıyor emin ol

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap

Kendi Z2"im pil sonuçları hakkında fikir sahibi ol diye attım.
Vesselam soruna gelirsen,hocam öncelikle Note 2 donanım olarak Z2"nin 2 nesil gerisinde Z2"yi karşılaştırmadan alabilirsin.Ha illa karşılaştıralım dersen;
  • Z2"de Note 2"nin 2 katı ekran çözünürlüğü var
  • Kamera olarak zaten Sony 21Mp farklı koyuyor,ayrıca sırf megapiksel üstünden yorum yapılamaz Exmor RS lensi kullanan ödüllü bir kameradır kendisi
  • Dayanıklılık olarak Sony her ne kadar ortaya topu atıp kaçsada,su geçirmez diye lanse ediliyor amma velakin telefonun su geçirmesi durumunda kullanıcının arkasında durmuyor.Fakat metal kasa olması,plastiğe nazaran hem eline sağlamlık hissini verebiliyor hemde o kadar paranın karşılığında plastik almak pek mantıklı değil.
Note 2;
Chipset: Exynos 4412
CPU: Quad-core 1.6 GHz Cortex-A9
GPU: Mali-400 MP 533Mhz
Ram: 2GB
Z2;
Chipset: Qualcomm MSM8974
CPU: Quad-core 2.3 GHz Cortex-A15
GPU: Adreno 330 578Mhz
Ram: 3GB

MaxipmaN

Üye
Note2de 7saat 34 dakika almistim az önce %90sarj ve 1s ekran suresi alarak aligim zamana göre performansinin ayni oldunu gordum

Ayrica 1920x1080 ne ara 1280x720nin 2 kati oldu?

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
Note2de 7saat 34 dakika almistim az önce %90sarj ve 1s ekran suresi alarak aligim zamana göre performansinin ayni oldunu gordum

Ayrica 1920x1080 ne ara 1280x720nin 2 kati oldu?
Tamam iyi güzel diyosunda Birisi 5,5 inç 720p diğeri 5,2 inç 1080p pratikte iki katıdır.İşin şakası bir yana yanlış yazmışım o an ne düşünüyordum kim bilir.Konu açan arkadaş senin niyetin telefon almaksa bütçe ver daha iyi şeyler önerebiliriz,fakat şu anda deveyle pireyi karşılaştırıyoruz.

Şarj olarak Note 2 önde olabilir. Çünkü ekranı 720P ve daha zayıf bir işlemci var Z2'ye göre. Ayrıca bataryası da güçlü. Ancak geriye kalan hemen hemen her şeyde Z2 bariz daha üstün.

Konu Sahibi
Duyarlığınızdan dolayı tekrar teşekkürler soru işaretleri gidermek için z2 ile not2 karşılaştırdım soru işaretsiz bi şekilde
Telefon alayım yorumlarımızdan dolayı teşekkürler..

PriZm

Üye
Sadece pil perfornansını kıyaslayacaksan Note 2 önde.

Z2 ile Note 3,Note 4 kıyaslasan tamamda Note 2 ile kıyaslanmaz.Elbette Z2

Tepkiler: key43

MaxipmaN

Üye
424ppı ve 267pp fark çok

Tepkiler: Silinen Üye 1145465

PriZm

Üye
hocam ayarlardan S-Pen algılamayı kapatsak takılı olup olmamasının önemi olur mu?
Onu kapatırsan S Pen takılı olsa bile dijitizer (S-Pen güç kaynağı) çalışmaya devam eder ve şarjı azaltır.

Tepkiler: MaxipmaN

cici60

Üye
özellikleri bakımından iki cihazda çok tatmin kardır şarjı ikisininde hemen hemen aynı gidiyor diğer özelliklerde Z2nin üstün yanları;
-başta tasarım şıklık incelik
-Kamera 20.7mp (sadece kamera demek yetmez 20 30 Sony has kamera uygulması) 4k video
-Ram 3gb ve kullanıcıya net Ramda 1.6 GB boş alan bu çok önemli
-2.3GHz Qualcomm Snapdragon 801 (Dört Çekirdekli) işlemci
-Suya dayanıklı
-Sony güncelleme desteği(Xperia Z bile şuan güncelleme almaktadır.Ayrıca programlar özel güncelleme gelmektedir.)

Not:şuan kullandığım cihaz Z3tür. Z2 güncellmeyle Z3'ten bir farkı kalmıyor.

Tepkiler: Penci Hoca
    Konu Sahibi
Arkadaşlar çok çok teşekkürler yorumlarınız çok işime yaradı %99.999 z2 alacam) not3 hemen hemen aynı daha önce Samsung kullanıyorumdum değişiklik yapacam Sony z2 alacam

Tepkiler: cici60