yumurtanin sarısı niye turuncu?

Konu Sahibi
yumurtanin sarısı niye turuncu?
saçmalamak istiyorum başım ağrıyor kafamı dağıtmam lazım

doctorrr

Üye
Gidin kitap okuyun, film izleyin, oyun oynayın siz de

MrExpert

Üye
Turuncu ise Bayattır o yumurta Asıl taze yurmurta Tam sarı olur açık sarı olur Bir ara köye gidince Öğrenmiştim

FlaxLy

Üye
Yumurta sevmem. Ama yumurta salatasına bayılırım

Konu Sahibi
yumurta severim.ama içine yumurta konulmuş salatalardan nefret ederim.not : ciddiyim

Emrgncy

Üye
Turuncu ise Bayattır o yumurta Asıl taze yurmurta Tam sarı olur açık sarı olur Bir ara köye gidince Öğrenmiştim

Tamamiyle sallama

sarı veya turuncuya yakın renkte olması tavuğun beslenmesi ile yani yedikleriyle alakalı, yumurtanın taze olup olmadığını şöyle anlarsın, yumurtayı tavaya kırınca sarısı dağılıyorsa bayattır, dağılmadan top halinde duruyorsa tazedir..

FlaxLy

Üye
yumurta severim.ama içine yumurta konulmuş salatalardan nefret ederim.not : ciddiyim

Aynen öyle. Geçen lokantadaydım. Salata istedim çoban salatası. Adam yumurta koymuş içne. O yumurtada domatesin suyuyla karışmış. Değşik bişi olmuş. Tartışma çıktı. Ne arar yumurta salatada seven var sevmeyen var. Midem bulandı

- - - Eklendi - - -

Ainstain mod on.

Emrgncy

Üye

Normalde o mod pek çalışmıyor ama, bu sefer çalıştı nedense

aaeerr

Üye
Tam turuncuda değil tam sarida degil. Tam ortada. Kahverengi gibi yumurta sarisi rengide olabilir aslinda. Benimde sacmalayasim var..

Konu Sahibi

patates salatasına felan koyuyorlar tiksiniyorum ya hiç yakışmıyo bence yumurta

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

Tam turuncuda değil tam sarida degil. Tam ortada. Kahverengi gibi yumurta sarisi rengide olabilir aslinda. Benimde sacmalayasim var..

ismail

Üye
isveçli bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre daha yumurtanın saırısı neden turuncu araştırmamışlar