greenmile
Üye
-
Konu Sahibi
-
Cahil herif diyorum ben.
Ne yapalım bayanlarımızın etrafına duvar örüp,başına 3-4 polis mi dikelim ?Allah nefis denen bir şey vermiş insanlığa.bunu kullanamayanlar var kullanan var.Biri bu hocaya bunları da söylesin.
Tamamen,kendini bilmez bir konuşma.
Cahil herif diyorum ben.
Ne yapalım bayanlarımızın etrafına duvar örüp,başına 3-4 polis mi dikelim ?Allah nefis denen bir şey vermiş insanlığa.bunu kullanamayanlar var kullanan var.Biri bu hocaya bunları da söylesin.
En mantıklı yorumGünümüzde kadınların ağzını cinsel organlara benzetiyorlar artık, devran öyle bir devran oldu ki ayak parmaklarından nefsi kabaranlar var. Ayak parmağına nefsi kabarıyor diye müslümanın, kadının ayak parmaklarını mı keseceğiz ya da botla mı dolaşacak nedir arkadaş?
Nefs nasıl yaradılıştan geliyorsa, nefse hakim olacak kudret de yaradılıştan geliyor. Nefsinin kölesi olan inancını gözden geçirsin başkasına vaaz vereceği yerde.
Anıl bey çok bilgisizce yapılmış bu yorumunuzdan dolayı kınıyorum.hocanın orda bahsettiği konu şahısların nefslerini tutup tutamayacağı değil.Bu şekilde giyinen bayanlar , Muvahhid Müslaman gençleri sıkıntıya soktuğu, Sebebsiz sıkıntının ise ZULUM olduğunu anlatıyor. Bu genç onlara bakmak istemiyor ama Fıtrat gereği yaratılışta var edilen ve soyut bi tema olan nefs katmanına yeni düştüğü aktarılıyor.Ve bu konuyu kendi akrabasında yaşadı bir olay ilede destekliyor.Bence çok yerinde ve isabetli bir konu olmuş.
Şimdi gelelim '' Cahil '' dediğiniz adamın geçmişine.
Lise yılları boyunca arapça ve gramerinde ilerleyen hoca efendi Üniversite olarak Çukurova Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü başarıyla bitirmiştir.mezun olunca Mısırda bulunan El-Ezher Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesi’nde tamamladı.Tam bilenemesede Hakkında İcazet'li bir Molla Olduğu söylenir(11 yıllık bir Dini ilim sürecinden mezun olan Dİn alimine Molla denir). Yani kısaca cahil dediğiniz kişi o kadarda değilmiş değilmi?
Kısaca Anıl bey Şahıslar hakkında bilgi sahibi olmadan haklarında eleştiri yapmak sadece '' İFTİRA '' statüsüne girer.İnşaAllah faydalı olacağını düşünüyorum bu yorumun.Saygılarımla
Günümüzde kadınların ağzını cinsel organlara benzetiyorlar artık, devran öyle bir devran oldu ki ayak parmaklarından nefsi kabaranlar var. Ayak parmağına nefsi kabarıyor diye müslümanın, kadının ayak parmaklarını mı keseceğiz ya da botla mı dolaşacak nedir arkadaş?
Nefs nasıl yaradılıştan geliyorsa, nefse hakim olacak kudret de yaradılıştan geliyor. Nefsinin kölesi olan inancını gözden geçirsin başkasına vaaz vereceği yerde.
Arkadaşlar başkasnın mesajının gölgesinde kalmadan kendi içinizden gelenleri yazın.Şu iyi bu iyi demeyin.
Vay babana Rahmet mübarekKonu baş açık, baş kapalı diye diye siyasete gitmezse iyi olur. Hocabeyin, şivesinden olsa yada bulunduğu ortamın heyecanında olsa gerek biraz karışık konuşmuş olabilir ufak bir anlatım bozukluğunda dolayı insanı cahilliğe götürmemek gerek.
Hocanın yanlış yaptığı ise bunu erkeklere değilde kadınlara anlatması yada erkeklere anlatırken şöyle anlatması; çocuklarınızı iffetli namuslu yetiştiriniz onlara sahip çıkınız onlarda günümüz açık saçık dolaşan kadınlar gibi olmasın demesi gerekirdi. Veya nefsinize sahip çıkınız aman ha.. bir anlık şehvete kapılıp zinaya meil vermeyiniz" diye fatvada bulunması insanları uyarması gerekirdi. insan her ne kadar önüne baksada alı koyamıyor gözlerini bakar belki hoşuna gider ama bu demek değildirki nefsime sahip çıkamıyorum. Diyor ya hani başta "gün gelecek imanı muhafaza etmek elde bir köz tutmak kadar zor olcaktır" bu durumu da biraz buğz ederek anlatmış kızmış bize zulm etmeyin diyinşinden kasıt zayıfız nefsimize yenik düşeriz aciz insanlarız bunu biraz da yaradana dua nazarında anlatmış. Her yorumu kötüye sürmeyelim her insanın anlayışı farklıdır. İradesini nefsini bilen koruyan kendinide korumuş olur.
Cahil herif diyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?