Yeni Androidciyim, Yardımlarınızı Beklerim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

by_oguz

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Androidciyim, Yardımlarınızı Beklerim
Merhaba arkadaşlar, 10 küsür yıldır kullandığım nokia ya Galaxy S2 şiparişimi vererek elveda demeye hazırlanıyorum(çarşamba öğleden sonra S2 elimde inş). ilk defa nokiada başka bir telefon ve sistem kullanacağım için android hakkında hiç ama hiç birşey bilmiyorum. izninizle aşağıya birkaç soru yazmak istiyorum ( birkaç dedim ama fazla olacak ). ve özelden de ulaşabileceğim, yoğun mesajlarıma rağmen sabırlı olabilecek, len yinemi senden demeyecek arkadaşlarında özelden yardımlarını bekliyorum. konuyu kirletmemek adına cevap yazacak arkadaşlara şimdiden çok çok teşekkür ediyorum. ve artık geleyim sorularıma
1) Forumda root felan yapılmasından bahsediliyor, root yapmasam olmaz mı? Root yapmak telefonu garantiden çıkarır mı? Root yaparken telefonu çökertme ihtimali var mı?
2) Oyun felan yüklerken apk ve sd dosyalarından bahsediliyor ve hafıza kartına kurmaktan bahsediliyor. ben hafıza kartımı sadece müzikler,resimler ve videolar için kullanacağım. hafıza kartına oyun, uygulama yüklemek istemiyorum. Oyun ve uygulamaları telefonun kendi hafızasına yükleyeceğim. şimdi sd dosyalarını illa hafıza kartına mı atmam gerekiyor?
3) N8 de ücretsiz ve çevrimdışı kullandığım navigasyon vardı, S2 de de böyle bir navigasyon varmı?
4) N8 de nete sadece wirilesle bağlanıyordum, şebekeyi felan kapatıyordum. S2 de de böyle bir ayar varmı?
5) En basitinden uygulamaları ve oyunları nasıl yükleyebilirim ? (yukardada yazdım telefonun kendi hafızasına kuracağım)
6) Şimdilik son sorumu soruyorum telefonda olması gereken olmazsa olmaz olan uygulamalar nelerdir ?
Tekrardan ilgilenecek arkadaşlara çok çok teşekkür eder saygılarımı sunarım. Benden bıkmamanız dileğiyle

Lenneth

Üye
1) Sart degil, root bence normal bir kullanici icin cok gerekli degil. Uygulamalari sertifika derdi olmadan cok rahat yukleyebiliyorsunuz. Yani Symbian gibi hack sart degil.

2) Cihaz zaten 16 gb bir hafizayla geliyor, oyunlarin sd lerini ona yukler. Kendi takacaginiz karta yuklemez.

3) Google maps var ama hic navigasyon denemedim, cevrimdisi konumlamasi sorunsuz tek gordugum.

4) Veri agini kapattiginiz taktirde hic bir uygulama sebekeyi kullanamaz. İciniz rahat olsun.

5) Sis yukler gibi apk dosyasini atiyorsunuz hafizaya dosya yoneticisinden calistirip yukle diyorsunyz bu kadar.

Tepkiler: by_oguz

enaa_881

Üye
1 root yapmana gerek yok
2 telefonda oyunlar ve programlar için yeteri kadar yer var telefona kurarsın, hayır telefona da olur SD dosyaları
3 içinde google ın var ama istersen başkada yükleyebilirsin
4 evet veri ağını S2 dede kapatman gerekiyo
5 kardeş android marketten yüklerken sorun yaşamazsın zaten kendin forumlardan falan bulup yükleyeceğinde lazım olur o zmanada zaten genelde indirdiğin yerde anlatılmış olur
6 onlara sen karar vereceksin kendi isteklerine göre

bi kaç cevap vereyim ben root yapmadım ilk zamanlar gerek yok telden max performans istiyosan tel hafızasını az kullanacan wifi varsa marketten oyunun apksını indirir kalan sd dosyalarını netten çekersiniz kolay olur

gerekli tüm cevabı vermişsin hocam bunların üstüne denilebilecek birşey yok.

by_oguz

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar n8 de uygulama yada oyun yüklerken pc ye indirdiğim sis dosyasına çift tıkladığımda nokia suite açılıp oyun veya uygulamayı yüklüyordum. S2 içinde böyle bir uygulamamı var yoksa apk dosyasını telefonda bir klasöre atıp telefondanmı açlıştırıp yükleyeceğim ? n8 de yüklediğim oyunları ve uygulamaları kaldırmak istediğimde uygulama yöneticisinden yada menüyü düzenleden silebiliyordum, S2 de de aynı yöntemlemi kaldırılıyor yüklenen uygulama veya oyunlar?

enaa_881

Üye
kardeş apk dosyasını telefona atıp çalıştırıyorsun kuruluyo gerekli sd dosyası olursa da oyunu açtığında internete bağlanıp indiriyo zaten
uygulama yöneticisindende kaldırıyosun

Bir automatic task killer indir.sonra bir launcher.root atmıyorum çünkü çökme ihtimali var ve garantiden çıkarıyor.veri ağını kapatmalısin.android marketten indirebilirsin.zaten navigasyon yazılımı ücretsiz geliyor.

mancukya

Üye
Arkadas bütün konularda hep ayni seylerden usanmiyormsuunuz ?
1 Nokilarda sertifika almak yada custom rom garantiden cikartiyordu
2 Iphone Jailbreak ayni sekilde garantiden cikartir
3 Eski Win mobillerde custom rom atmak yada imzasiz program yüklemek garanti kaldirir
4 Androidde Root garanti kaldirir

Ama bunlarin hepsi teknik olarak bozulan ve acilmayan bir teli rootladiginizi kimse anliyamaz sadece Htc ve sony kapali bootladerde onlarin sistesinden acarsaniz bu uyanikliga kalkisiyorlar ama donanim hala garanti kapsamindadir üstelikde telde yazilimsal sorunda geriye dönme ve unroot zaten vardir aldiginiz Cin tellerin bootladerleri kitli degildir
Biraz az atmasyon biraz mantikli olun

oqlahoma

Üye
1.root ister yap ister yapma benim x5 bazen oyunlarda root ister mc3 gibi mesela(ama rootlayınca marketteki oyunlar beleş build.prop dosyasında istediğini yaparsın rootta her şey yaparsın ama unroot yaparak telefonu geri döndürürsün.)
2.apk istediğin yere at data dosyasını sdcart/android/data şekline at(gameloft oyunu ise ana dizinde gameloft içine games die dosya aç oraya at)
3.onu bende bilmiyorum navigasyon hiç kullanmadım
4.evt s2 böyle
5.basit oyunlar sadece apk ister yükle apk yı oyna
6.onu sen bileceksin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...