Yabancı Komutanların Atatürk ve Türk Ordusu Hakkında Söylediği Sözler

Konu Sahibi
Yabancı Komutanların Atatürk ve Türk Ordusu Hakkında Söylediği Sözler

"Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki, o büyük dahi çağımızda Türk Ulusu'na nasip oldu. Mustafa Kemal dehası karşısında elden ne gelirdi"

LLOYD GEORGE​

“lordlarım, biz görevimizi yaptık. binlerce mermi attık. yaptığımız hesaba göre Gelibolu yarım adasını 1 inç (2,5cm) kalınlığında bir levhayla kaplayacak kadar mermi attık. ancak ne yazık ki , karşımızda ölüme koşan bir Türk askeri ve çok iyi sevk –idare edilen bir komuta heyeti vardı. biz ne yapabilirdik. ”

IAN HAMİLTON​

“ şu an mağlubiyeti bütün damarlarımda hissetmekteyim. çok üzgünüm!... oldukça mutluydum, umutluydum. daha düne kadar Çanakkale bizimdir! diyordum. çünkü bu savaşı kazanmak için; askeri, parayı, cephaneyi, her şeyi hesaplamıştım. hepsinde çok üstündük. mutlaka yenecektik. yalnız bir tek şeyi hesaba katmamışız... mustafa kemal’i... bağrımda İngiliz gururu olmazsa, Türkleri alınlarından öpmek, onları ayakta alkışlamak isterdim.”

CHURCHİLL​

“kahrolsun!... bu Çanakkale hepimizin mezarı olacak bir yer... askerlik hayatım boyunca böyle bir durumla karşılaşmadım. niçin mağlup olduğumuzu soruyorsunuz... bütün açıklığıyla geçeği bildirmek isterim: “çok cesur savaşan, mükemmel sevk-idare edilen bir ordunun ve mustafa kemal gibi dahi bir komutanın karşısında bulunuyoruz. bunu hiçbir zaman unutmayacağım. ”

LORD FİSHER​

“kaderde mağlubiyet varmış ne diyeyim, boğazım düğümlendi, daha fazla konuşamayacağım. nerden çıktın be mustafa kemal!.. çok mutluydum senle karşılaşmadan önce .”

LORD KİCHENER​

“beyler! meğer gördüğümüz tatlı bir rüya imiş. anladım dostlarım, anladım... bir Türk dünyaya bedelmiş..”

AMİRAL CARDEN​

Tepkiler: Soc-DooM33
emegine saglik dostum bu guzelmis :

“beyler! meğer gördüğümüz tatlı bir rüya imiş. anladım dostlarım, anladım... bir Türk dünyaya bedelmiş..”

AMİRAL CARDEN​

Tepkiler: velvet

EFG_07

Üye
emeğine sağlık güzel paylaşım , paylaşım için teşekkürler

eline saglik dostum boyle bir liderin soyundan oldgum icin gurur duyuyorum ATAM izindeyiz! NE MUTLU TÜRKÜM DÌYENE !

Lykia

Üye
gerçekten cok güzel eline emeğine sağlık. tüğlerim diken diken oldu