Tavsiye Windows Phone Kullanımı Hakkında

manax

Üye
    Konu Sahibi
Allah allah çok ilginç imazama bakarsan telefon geçmişimi görürsün ben de neredeyse her sürüm Symbian'ı kullandım ancak nedense Widows Phone'da hiç Symbian izi görmedim. Özellikle uygulamalarda
Katılıyorum mağazaya girip incelediğimizde açıkca görünüyo daha bol uygulama var ve aynı zamanda mağazada ki çoğu uygulamayı kurup kullanabiliyosunuz syambianda hiç böyle değildi hala da durum içler acısı doğruyu söylemek gerekse syambian öldü artık şuan eskisi kadar kullanışlı değiller , o dönem ki kalitesine lafım yok 4 senedir kullanıyorum halada favorimdir 5800 xpress music ama uygulamalar geliştikçe ram ve rom yetersiz kalıyor
Aytaç kardeşim birkaç aklıma takılan soru daha var
- kablosuz şarj ile kablolu şarjda şarjın full olma süresinde fark var mı ?
- Lumia 735 batarya kapağı ararken baktıgım kadar siteye bakmadım satışı var mı ?

kablosuz şarj nfc bağlantısı ile alakalı eğer cihazda nfc varsa yapabilirsiniz. yoksa nfc sistemli kapak:

bence gereksiz olur. ben de benim 920 içi çok düşündüm de hem şarj süresi baya baya uzun sürüyor hem de aradaki mesafe biraz kısa gibi geldi bana. onun yerine powerbank aldım ben nereye o o arya

hasim38

Üye
735 ile ilgili sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım.Bende 735 kullanıcısıyım.

Tepkiler: Rainesto ve manax
Windows Phone işletim sistemine sahip telefonların en önemli özellikleri:
1- Stabil olması,
2- Kullandıkça sapıtmaması
3- Kullanımının kolay olması,(windows bilgisayarlardan dolayı arayüzünün yabancı gelmemesi)
4- Güncellemelerinin daha akılcı olması..
Sonuç olarak hiç yardımcı olmayan bile olsa kendi kendine öğrenirsin...
Tavsiye edilir : ) )

L 735 i de düşün, lumia 640 veya Lumia 640 XL i de düşün..

Tepkiler: Aytaç-01

manax

Üye
    Konu Sahibi
bende windows phone keşfetmek istiyorum daha farklı bi arayüzü var aynı zamanda piyasada çok fazla android cihaz var herkeste oludugu için incelerken bile öğrenebilyorsunu windows phone başka bi dünya yorumlar için teşekkürler
bir sorum daha olacak arkadaşlar
uygulamalar andriodteki gibi normal kurulum dosyası oldugu zaman yüklenebiliyor mu yoksa hepsini marketten mi yüklemek gerekli ?

hepsi marketten. başka yolu yok

Tepkiler: manax
- kablosuz şarj ile kablolu şarjda şarjın fu ll olma süresinde fark var mı ?
Elbette var.Ama çok değil en fazla 1 saat filan yanlış hatırlamıyorsam.Kablosuz şarj cihazı bir telefonu 2 yada 3 saate yakın sürede dolduruyor.Ama normal kablolu bir şarj cihazı ise 1 yada 1 bucuk saat
Yukarda bir üyemiz güncellemeler hakkında küçük birşey söylemiş.
Benim söyleyeceğim ise önizleme sürümüne hiç BULAŞMA telefonu asıl güncelleme geldikçe güncelle.Buda ortalama 5-6 ay en fazla 7 ay gibi bir süre (şimdiye kadar ki güncellemeler arasındaki süre bazı)
Windows phone'a gelecek olursak
Stabil.(%90 İhtimalle)
Mağaza ilk haline göre oldukça fazla gelişti ama hala eksik var mı diye düşünürsek elbette vardır.En önemlisi ve en basiti face,twitter,instagram güncel değil.Snapchat yok
Telefonu kullanım olarak gerçekten basit.Bu basitliğe ve hıza alıştıktan sonra diğer sistemler(ıphone bile) sana bi garip gelecektir.
Sen windows phone'un sonlarına doğru telefon almış oluyorsun yani bununla demek istediğim son bahar ayında büyük ihtimalle windows 10 mobile tamamlanacağı için karşına çok daha güzel bir sistem gelecek.Şimdiki ise sana yeter diye düşünüyorum(mağaza tutkunu değilsen)

Tepkiler: manax ve Aytaç-01

4MaGuS

Üye
şöyle bir şey var pc den magazadan bir uygulamayı sonradan kurabilmek için .xap şeklinde pc ye indirip telefona atarak her hangibir klasör içerisine magaza uygulamasında gözükür ve kurulur şuan en fazla bu var birde, windows 10 mobile de geliştirici modu var magaza dışı uygulama kurma ancak bu nasıl çalışıyor tam olarak bilmiyorum

Tepkiler: manax
düşen fiyatı ile birlikte bence bu listeye Lumia 830 da konamalı.

manax

Üye
    Konu Sahibi
Anladım teşekkürler mağaza düşkünlüğüm yok oyun bile nadir oynarım o yüzden fikrimi değiştiricek bi unsur değil zamanla daha da gelişir mağaza umarım .
İnternet kullanımı hakkında ne söyleyebilirsiniz ?

bana 4 gb yetmiyor ama evimde internet yok bilgisayara bağlıyorum bazen. her akıllı telefon gibi ya ekstra bi çokluğu yok.

bana 4 gb yetmiyor ama evimde internet yok bilgisayara bağlıyorum bazen. her akıllı telefon gibi ya ekstra bi çokluğu yok.
Bilgisayara bağlanınca yetmiyordur.
Hele bir de Windows güncellemelerine giriyor ise 4 değil, 8 de yetmeyebilir.

hasim38

Üye
3gb var aylık evimde net yok bilgisayara bağlamıyorum rahat yetiyor

evde benim de net yok, 2gb yetmiyor, yani yetiyor ama video filan izlemiyorum o şekilde yetiyor. ihtiyaç duyduğumda PCye de bağlıyorum. geçen Turkcellin sahur kampanyası vardı bedava onu yaptım, gece 2 sabah 6 arası 2gb net bedavaydı, ilk işim dedim şu PCyi güncelleyeyim uzun zaman oldu hop o gece bitti hediye 2gb

2 gb bana bazen yetiyor bazen yetmiyor.Tavsiyem internet paketi düşünüyorsan 2 gb veya 2gb dan aşşağısı alma ki kafan rahat etsin

hasim38

Üye
ucuz yollu 4 gb var mı bilen aveada en ucuzu 40 lira

manax

Üye
    Konu Sahibi
Vodafone nin yıllar öncesinden kalma sınırsız paketi vardır bilen bilir bende hala aktif o paket hızdan dolayı kafayı yemezsem bence idare edebilir