Uhops
Üye
Her zaman geliyor muydu o yazılar?Ederim niye etmeyeyimEvet değişebilir mesela pcnin açılış boot ekranı bile farklı olabilir Özellikle son sistem yani 2012 yılından sonra üretilen hatta 2010'a kadar dayanırda anakarta göre değişiyor. Uefi daha iyi. Mesela freedos laptoplar bile uefi olarak gelir. Direk uefi kurulum için hazırdır.
İşte seninki legacy bios ben legacy attığımda da o yazılar geliyordu. Şuan sadece msi yazıyor sonra anında açılıyor zaten ssd taktıktan sonra çok farketti.
SağolasınEderim niye etmeyeyimEvet değişebilir mesela pcnin açılış boot ekranı bile farklı olabilir Özellikle son sistem yani 2012 yılından sonra üretilen hatta 2010'a kadar dayanırda anakarta göre değişiyor. Uefi daha iyi. Mesela freedos laptoplar bile uefi olarak gelir. Direk uefi kurulum için hazırdır.
İşte seninki legacy bios ben legacy attığımda da o yazılar geliyordu. Şuan sadece msi yazıyor sonra anında açılıyor zaten ssd taktıktan sonra çok farketti.
eğer biosun uefi ise gelmez. Ama ayarı var bi yerden yanılmıyorsam. Bak sen ne yap biliyormusun 4 gb'den az bi windows bul pro 64 bit olsun. Tüm sürümler olmasın çünkü boyutu büyük oluyor ve sistem onu 32 bit olarak algılıyor çünkü içinde hem 32 hem 64 bit sürümler var. Sen sadece tek bir tane 64 bit pro bul. Rüfus ile gpt olarak bi usb hazırla en az 4 gb bi flaş disk olsun. Ben mesela sadece turbobit buldum turbobit yavaş olduğu için ispanyolca torrent buldum windowsu ispanyolca indirip türkçe dil paketi kurdum. Neyse sen dediğim gibi bir format usbsi hazırla sonra boot ayarlarını yap. Legacy ise uefi olarak değiştir. Bu arada rüfustan uefi için gpt bölüm düzenini seçeceksin. Sonra bütün diskleri sil sadece ssd ile hard disk kalsın ssd'yi seç windowsu oraya kur. Zaten orayı seçince 2-3 partition daha oluşacak ön yükleme falan filan. Sonra kur ssd'ye windowsu hard diski de depo yap yazık ediyorsun o ssd'ye bak ssdli pc'in var kıymetini bilmiyorsun ben ayriyette 320 tl verip aldımHer zaman geliyor muydu o yazılar?
olur özelden veya buradan yazarsınSağolasınyurda gidince konuşalım mutlaka o zaman
Gaza geldim, SSD tekrar aktif edecem aygıt yöneticisinden.eğer biosun uefi ise gelmez. Ama ayarı var bi yerden yanılmıyorsam. Bak sen ne yap biliyormusun 4 gb'den az bi windows bul pro 64 bit olsun. Tüm sürümler olmasın çünkü boyutu büyük oluyor ve sistem onu 32 bit olarak algılıyor çünkü içinde hem 32 hem 64 bit sürümler var. Sen sadece tek bir tane 64 bit pro bul. Rüfus ile gpt olarak bi usb hazırla en az 4 gb bi flaş disk olsun. Ben mesela sadece turbobit buldum turbobit yavaş olduğu için ispanyolca torrent buldum windowsu ispanyolca indirip türkçe dil paketi kurdum. Neyse sen dediğim gibi bir format usbsi hazırla sonra boot ayarlarını yap. Legacy ise uefi olarak değiştir. Bu arada rüfustan uefi için gpt bölüm düzenini seçeceksin. Sonra bütün diskleri sil sadece ssd ile hard disk kalsın ssd'yi seç windowsu oraya kur. Zaten orayı seçince 2-3 partition daha oluşacak ön yükleme falan filan. Sonra kur ssd'ye windowsu hard diski de depo yap yazık ediyorsun o ssd'ye bak ssdli pc'in var kıymetini bilmiyorsun ben ayriyette 320 tl verip aldım
aktif et tabiki. Yazık günah işkence ediyorsun makineye resmen. Ben taktım şaha kalktı makine. Açılış hızlı facebooka, maxiye girmem açılışla beraber 10 saniyeyi bulmuyor. Ayrıca şarj süresi artar pcnin ömrü artar hatta daha sessiz çalışır. Taktıktan sonra farkettim makinede 7200 rpm hdd var deli gibi dönüyor haliyle titreşim ve gürültü oluyor. Bazen d'ye giriyorum hard disk devreye giriyor harbi çok sesli çalışıyormuş diyorum normal resimlere bakarken bile ama ssd'de 0 ses sadece oyunda fan sesi o da kaçınılmaz zatenGaza geldim, SSD tekrar aktif edecem aygıt yöneticisinden.
Deme öyle bozdurcan bana bilgisayarıaktif et tabiki. Yazık günah işkence ediyorsun makineye resmen. Ben taktım şaha kalktı makine. Açılış hızlı facebooka, maxiye girmem açılışla beraber 10 saniyeyi bulmuyor. Ayrıca şarj süresi artar pcnin ömrü artar hatta daha sessiz çalışır. Taktıktan sonra farkettim makinede 7200 rpm hdd var deli gibi dönüyor haliyle titreşim ve gürültü oluyor. Bazen d'ye giriyorum hard disk devreye giriyor harbi çok sesli çalışıyormuş diyorum normal resimlere bakarken bile ama ssd'de 0 ses sadece oyunda fan sesi o da kaçınılmaz zaten
boot etme programı parametreler derken ? Bozulmaz merak etme garantisi yok mu ?Deme öyle bozdurcan bana bilgisayarı
Parametreler hatalı açılmadı SSD
Rüfus falan ne ki? Şimdilik yapamam ben onu.
boot etme programı parametreler derken ? Bozulmaz merak etme garantisi yok mu ?
ben az önce windows uptadeden yaptım canavarWindows 8.1 Update 1 Türkçe son sürüm geldi bu arada
windows üzerinden yapmıyor olabilir. Sen dediğim gibi açılışta biçimlendir ya da disk yönetiminden bak bakalım görüyor mu ssd'yi
boot repair isosunu indir flaş diske boot edip dene. Ayrıca bütün bölümleri silip dene
Biçimlendirip NTFS yapsam bile açıp kapatınca RAW oluyor. Yada hiç gözükmüyor.
Değişik değişik hatalar veriyor.
Bazen BIOS'ta gözüküyor bazende gözükmüyor.
Bütün bölümler? HDD'i de mi biçimlendiriyim?boot repair isosunu indir flaş diske boot edip dene. Ayrıca bütün bölümleri silip dene
Dediğin 500 küsür megabaytlık dosya mı?boot repair isosunu indir flaş diske boot edip dene. Ayrıca bütün bölümleri silip dene
Aynen öyle. Ancak öyle değil format atarken sil bütün bölümleri. Eğer olmazsa boot repaire başvurBütün bölümler? HDD'i de mi biçimlendiriyim?
Dediğin 500 küsür megabaytlık dosya mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?