ON9
Üye
Word'u kaldırıp yükledim, hem o düzeldi hem de diğer ofis uygulamaları. Bu da ilginç
Sabır istiyor.
Süreç kullanıcıların beklediğinden yavaş ilerliyor.
Ancak hakkını vermek lazım, 10 aydan sonra çok şükür hızlı ve günlük kullanımda fazlasıyla idare edecek bir sistem oluşturmayı başardılar.
Açıkçası ben 12. yapıdan hız ve performans olarak oldukça memnunum.
Ama sistem bir Android veya iOS'tan aldığın zevk ve konforu verecek "özelliklere" kavuşmuş değil henüz, bunun için de sanırım gelecek yaza kadar beklenmesi gerekecek. Beklenen o özellikler ve yenilikler de geldiğinde tadından yenmez. Ama işte kimsede o sabır kalmadı.
Hele ki sizin ve benim gibi 2012'den bu yana Lumia kullananlar için daha zor.
Düşünün, elimizdeki cihazlar, sistemin gelişmesini beklerken eskiyip gitti.
Microsoft'un ilerleme hızı kaplumbağayla eşdeğer olunca, insan yeni çıkacak cihazları almaya da korkuyor.
Ya finalden sonra beklenen özellikler için yine 1 sene daha beklemek gerekirse?
Hele ki telefon piyasasında rekabetin hızlandığı, her yeni telefonun en fazla 5-6 ayda demode olmaya başladığı şu dönemde.
Günlük kullanımda sizi idare edecek ama istediğiniz diğer özellikler gelene kadar da telefon demode olup gidecek.
Diğer sistemler daha yeni donanımlarla ve yazılıma kazandırdıkları yeni özelliklerle yollarına devam ediyor olacaklar.
Ben de dahil pek çok kişi Lumia 950 ve 950 XL'i bekliyor. Çünkü donanım göz kamaştırıcı.
Ama yukarıda saydığım şeyleri düşününce insan tereddüt ediyor.
Elbette sistemin önümüzdeki günlerde çıkacak final sürümü günlük kullanımda fazlasıyla iş görecek.
Ama kullanıcılar telefonlarını diğer sistemlerin amiral gemilerindeki özellik ve konforla kullanmak da istiyor.
O kadar para verip de sadece günlük işlerde, sıradan bir telefonun da yapabildiği şekilde kullanmak zorunda kalacaksak; o kadar para vermemizin anlamı kalır mı?
Iris tarayıcı, gelişmiş kamera, üst düzey işlemci ve ram; gelişmiş bir yazılım ve kullanıcının istediği özelliklerle desteklenmedikten sonra ne kadar tat verebilir ki...
İnşallah Microsoft Final'den sonra kullanıcıların istediği özellikleri kısa zamanda halledip sisteme ekler.
Eğer onu da birkaç seneye yayacak gibi olursa, hiç beklemeden birkaç sene sonra dönmek üzere başka sistemlere göçmek en iyisi.
Şimdilik Microsoft'un final sürümünü vermesini ve sonraki güncelleme haritasının netleşmesini bekliyorum.
Eğer süreç uzun olacak gibi olursa, 2017'ye kadar Windows Mobile'a ara...
Sabır istiyor.
Süreç kullanıcıların beklediğinden yavaş ilerliyor.
Ancak hakkını vermek lazım, 10 aydan sonra çok şükür hızlı ve günlük kullanımda fazlasıyla idare edecek bir sistem oluşturmayı başardılar.
Açıkçası ben 12. yapıdan hız ve performans olarak oldukça memnunum.
Ama sistem bir Android veya iOS'tan aldığın zevk ve konforu verecek "özelliklere" kavuşmuş değil henüz, bunun için de sanırım gelecek yaza kadar beklenmesi gerekecek. Beklenen o özellikler ve yenilikler de geldiğinde tadından yenmez. Ama işte kimsede o sabır kalmadı.
Hele ki sizin ve benim gibi 2012'den bu yana Lumia kullananlar için daha zor.
Düşünün, elimizdeki cihazlar, sistemin gelişmesini beklerken eskiyip gitti.
Microsoft'un ilerleme hızı kaplumbağayla eşdeğer olunca, insan yeni çıkacak cihazları almaya da korkuyor.
Ya finalden sonra beklenen özellikler için yine 1 sene daha beklemek gerekirse?
Hele ki telefon piyasasında rekabetin hızlandığı, her yeni telefonun en fazla 5-6 ayda demode olmaya başladığı şu dönemde.
Günlük kullanımda sizi idare edecek ama istediğiniz diğer özellikler gelene kadar da telefon demode olup gidecek.
Diğer sistemler daha yeni donanımlarla ve yazılıma kazandırdıkları yeni özelliklerle yollarına devam ediyor olacaklar.
Ben de dahil pek çok kişi Lumia 950 ve 950 XL'i bekliyor. Çünkü donanım göz kamaştırıcı.
Ama yukarıda saydığım şeyleri düşününce insan tereddüt ediyor.
Elbette sistemin önümüzdeki günlerde çıkacak final sürümü günlük kullanımda fazlasıyla iş görecek.
Ama kullanıcılar telefonlarını diğer sistemlerin amiral gemilerindeki özellik ve konforla kullanmak da istiyor.
O kadar para verip de sadece günlük işlerde, sıradan bir telefonun da yapabildiği şekilde kullanmak zorunda kalacaksak; o kadar para vermemizin anlamı kalır mı?
Iris tarayıcı, gelişmiş kamera, üst düzey işlemci ve ram; gelişmiş bir yazılım ve kullanıcının istediği özelliklerle desteklenmedikten sonra ne kadar tat verebilir ki...
İnşallah Microsoft Final'den sonra kullanıcıların istediği özellikleri kısa zamanda halledip sisteme ekler.
Eğer onu da birkaç seneye yayacak gibi olursa, hiç beklemeden birkaç sene sonra dönmek üzere başka sistemlere göçmek en iyisi.
Şimdilik Microsoft'un final sürümünü vermesini ve sonraki güncelleme haritasının netleşmesini bekliyorum.
Eğer süreç uzun olacak gibi olursa, 2017'ye kadar Windows Mobile'a ara...
Sakin olaki yeni çıkacak ms 950 ye 2500 lira vermeyin , sonra kafayı duvarlara vurursunuz. Güncelleme bekle , uygulama bekle , sürdürülüyor bekle vss... Bu adamların kapasitesi belli yazılımda 1 adım ötesine geçemiyorlar. Batsa zaten üzülmem , çünkü bir kaybımız olmaz. Hatta kafamız rahatlar yei yapı filan diye beklentiyede girmeyiz. . Kafamıza göre takılırız.
Neler vaad edilmişti.
Aynı ekranda 2 farklı uygulama yanyana çalıştırmak.
Yeni kilit ekranı.
Usb otg
Bildirim ledi
Dns ve vpn değiştirmek.
Mhl hdmi desteği
Telefonumu bul Türkiyede çalışması
Türkçe cortana
Şarjı uzun gitmesi
Hiçbiri gelmedi
Uygulamaların diğer sistemlerdeki uygulamalarla alakası olsa gam yemicem swarmdan tut maçkolige kadar hiç biri onlarla alakası yok geriden takip ediyoruz o gelecek bu gelecek diye kendimizi avutuyoruz aynı paraya ıphone 6 alırım daha iyi em kısa zamanda iosa geçecem zatenSakin olaki yeni çıkacak ms 950 ye 2500 lira vermeyin , sonra kafayı duvarlara vurursunuz. Güncelleme bekle , uygulama bekle , sürdürülüyor bekle vss... Bu adamların kapasitesi belli yazılımda 1 adım ötesine geçemiyorlar. Batsa zaten üzülmem , çünkü bir kaybımız olmaz. Hatta kafamız rahatlar yei yapı filan diye beklentiyede girmeyiz. . Kafamıza göre takılırız.
Neler vaad edilmişti.
Aynı ekranda 2 farklı uygulama yanyana çalıştırmak.
Yeni kilit ekranı.
Usb otg
Bildirim ledi
Dns ve vpn değiştirmek.
Mhl hdmi desteği
Telefonumu bul Türkiyede çalışması
Türkçe cortana
Şarjı uzun gitmesi
Hiçbiri gelmedi
mağazada lumia selfie yok galiba bulamadım. Link atabilecek var mı @Aybars1979 yukarıda yazmıştın sanırım. Sen deyince yokluğunu hissettim. Ama w10 mağazasında bulamadım.
mağazada lumia selfie yok galiba bulamadım. Link atabilecek var mı @Aybars1979 yukarıda yazmıştın sanırım. Sen deyince yokluğunu hissettim. Ama w10 mağazasında bulamadım.
Şu 10586'nın RTM olması aslında aklıma çok yattı diyebilirim. Çünkü Insider muhabbeti neredeyse 9 aydır devam ediyor (ilk yapı şubatta yayınlandı) ve artık 950 & 950 XL'i de tanıtmışken 2016'ya boş girmektense bu güncellemeyi yayınlamaları hem kendileri açısından hem de kullanıcılar açısından hayırlarına olacak. Insider sürümlerinden önceki sistemin geliştirilme safhasını katmadım daha işin içine. En azından gelecek yeni özellikleri finale yetiştirmeye çalışıp iyice zaman kaybetmelerinin zararlarına olacağının kendileri de farkında. Kullanıcılara 2015 sonlarında buglardan %98 arındırılmış bir sistem verip 8.1'deki gibi GDR1, GDR2 paketleri halinde yeni özellikleri dağıtmak kendileri ve kullanıcıları açısından daha faydalı olacaktır. Final sürümünün dağıtımının da Kasım'da başlanacak olması haberleri üst üste çıkmış ve doğrulanmışken 10586'nın 12'sinde dağıtılacak olması bir nevi final sürümünü Insider üzerinden daha önceden görmemize yardımcı olacak.
MS navigasyon uygulamaları ile office uygulamalarına buna benzer adımlar atarsa bir çok kullanıcı için sıkıntı olur .Şahsen Win işletim sistemli bir mobil cihaz kullanıp office para verecek duruma gelirsem bende bu sistemi kesin bırakırım.Diğer platformlar para verebilir veya daha kapsamlı kullanmak isterseniz bir lumia cihazına sahip olmanız gerekir gibi ufak bir haber vererek kendi sistemine çekebilir.Birkaç kullanımdan sonra satınalma geliyor zaten, eğer ki paralı yaparlarsa telefonda Office'i o gün bu platformu veda ettiğim an olur. Gidişata bakılırsa bundan böyle Office aboneliği dönemi başlıyor ve aylık, yıllık sürekli para ödenecek, elektrik su parası öder gibi
bende sürdürülüyor yazıları 8.1 deki gibi olmasada devam ediyor,ocak da sistem için beklenen yeni özelliklerin gelmesi çok düşük ihtimal,hadi diyelimki geldi yine aynı şeyleri konuşuyoruzSürdürülüyor vb yazılar son yapıda pek yok.
Finalde de olmayacak.
Hele ki 950 ve 950XLde hiç yok.
O konuyu dert etmemeli.
Asıl mesele diğer özelliklerin ne kadar sürede verileceği...
12. yapı bile normal kullanım için fazlasıyla uygun.
Ancak daha çok özellik ve konfor arayanların birkaç ay daha beklemesi gerekecek orası kesin gibi.
Yine de 950XL ülkemize geldiğinde durumu gözleyip ona göre karar vermeli.
Şimdilik çok umutlanmamak kadar fazla karamsar olmamak da önemli...
Belki de 950XL'in geldiği dönemde beklenen özelliklerin sinyalleri de gelmeye başlayacak kimbilir. Bu yüzden Ocak ayı içinde karar vermek daha sağlıklı olur.
Lumia 950 XL ile gönderildi
.Daha ekstralar diğer bölümündeki ayarlar hala 8.1 den kalma duruyor. Yamalı bohçaya benziyor hangi yüzle final sürüm diye yayınlayacaklar.
ocak kaç gibi belli olur?O bölümün değişeceğini Nawzil twitterdan söyledi geçenlerde.
Dediğim gibi şimdiden aşırı karamsarlığa ve peşin hükme gerek yok.
Ocak ola, hayrola...
Lumia 950 XL ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?