Dolaylı tümleç, nesne, özne, yüklem,fiilimsi, edat, bağlaç, gizli özne, zarf, ve ayrıca Türkçedeki söz sanatları pek hafife alınacak gibi değil. Daha ben yapamıyorum ygs de çıkıyor cortana nasıl başarıyor? Bizim dilimiz çok sanatlı, çok süslü. Her denileni anlaması çok zor. Bayağı bir zaman lazım. İngilizce gibi kalıplar yok.çok yaratıcı bir dile sahibiz. O nedenler tam alışması uzun sürecektir. Alpha beta sürüm derken en az 1-2 yılı olacaktır diye düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz
Cortana ismi değiştirilebilir miydi? Hani kendi vereceğimiz bir isim daha esprili olurdu.
Bir düşünün neler neler çıkar? Telefonuna hey Cortana yerine, şşşş fıstık yada gız Kadriyeee veya selamûn aleykûm bacım diyerek seslenenler...
Burası yeri değil ama yine de söyleyeyim. Türkçe Cortana yolda olabilir. En yüksek oy alan Türkçe listeden kaldırıldı, bu da geleceğinin habercisi olabilir.
cortana.uservoice.com'a Türkçe Cortana için konuyu açan arkadaşa mail atmışlar ve mailde:
''Fikriniz inceleme altına alınmıştır ve kısa bir süre sonra tekrardan yayınlanacak.''
demişler.
Hayırlısıyla inşallah gelir
cortana.uservoice.com'a Türkçe Cortana için konuyu açan arkadaşa mail atmışlar ve mailde:
''Fikriniz inceleme altına alınmıştır ve kısa bir süre sonra tekrardan yayınlanacak.''
demişler.
Hayırlısıyla inşallah gelir