Visual Basic 6 - Programlama Antremanları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Visual Basic 6 - Programlama Antremanları
Visual basic 6.0'ı daha iyi öğrenmek için böyle bir konu açtım. Kendimizi denemek için basit istekler yazacağız ve kodunu da bu konuya yazacağız.

İlk istek benden gelsin bakalım:

"Maxicep" kelimesini visual basic ile msgbox kullanarak tersten yazdırın. (Kodu konuya cevap olarak yazın)

u_cosar

Üye
Bak benden sana tavsiye visual studio 2010 kullan vb6 dan kat kat iyi kullanımı vb6 ya göre daha kolay

u_cosar

Üye
sorunu cevabına gelince buyur ama msgbox da yazdırmadım vb6 ekraana yazdırdım

Private Sub Form_Load()
Show
Dim a As String
a = "erzincan üniversitesi eğitim fakültesi"
Bit = 1
For i = 1 To Len(a)
If Mid(a, i, 1) = " " Or i = Len(a) Then basla = i: kont = True
If kont = True Then
For j = basla To Bit Step -1
Print Mid(a, j, 1);
Next j
Print " ";
Bit = basla
kont = False
End If
Next i
End Sub

Konu Sahibi
Evet vb.net vb6 dan kat kat kolay ve çok üstün yönleri var. Ama şu framework işi benim canımı sıkıyor.Dünyadaki bilgisayarların %50sinin Xp olduğunu varsayarsak bu bilgisayarların framework yüklemeden bu programı açamayacağı anlamına geliyor. Ve vb6 nın Native yani direk işlemci odaklı olması da vb.net e üstünlüğünü sağlıyor.ayrıca .net ile yazılan programı obfuscate etmek zorundasınız yoksa kodlarınız çok kolaylıkla çalınabilir. Cevabına gelecek olursak; kolaya kaçmamışsın uzun uzun yazmışsın. Çalışıp çalışmadığını kontrol etmedim ancak benim analizime göre for döngüsünü ve string işlemlerini kavramışsın.

---------- Eklendi @ 23:43:52 ---------- Yazıldı @ 23:40:36 ----------

Bu arada konu tutmayacak gibi görünüyor. Forumda vb bilen yeteri kişi yok galiba.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...