Virüs uyarısı (önemli)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kurt bey

Üye
    Konu Sahibi
Virüs uyarısı (önemli)
Bu resim seninmi?

Arkadaşlar yukarıda gördüğünüz msjı msn üzerinden alırsanız tıklamayın. Trojen içermektedir. Maalesef aramızdan bazı arkadaşlar tıklamışlar ve virüs bulaşmış

virüs temizlemek için tıkla...

evet benim arkadaşa bulaşmmıştı,dikkat edilmesi gerekir..Bunun üstesinden Kaspersky gelir

bana da geliyor boyuna 500 kontör için tıkla .son halimi görmek ister misin gibicesinden...

ben onun sonuçlarını göze alıp hiç tıklamadımm...

Nazy

Üye
tıklandıgında sonuç noluyor?
tıkladığında trojan yemiş oluyorsun
trojan yediğinde bilgisayarın bir sunucu gibi olur
fakat bu sunucu senin kontrlün dışındadır.
ayrıca msn listendeki herkese, sana gelmiş olan mesajın aynısını, dakika başı millete göndermiş olursun istemeden
ve arkadaşların senden nefret etmeye başlar bu böyle olumsuz yönde devam eder

tıklandıgında sonuç noluyor?
farkettiysen tıkladıgında kaydetme secenegı gelıyor ve turu jpeg veya gıf degıl turu MS-Dos yanı komut sıstemı calıstrma ıle ılgılı bısey pc nı ele bıle gecırebılır !!!

bana da bunun aynısı geldın MS-Dos uzantısını gorur gormez anlamdm vırus olgunu ve bıde hedıye knt kazanmak ıcın tıkla gıbı seyler de var onlara da ınanmayın !!!

--------------- Ekleme ---------------

msj yazılıs dk lerıne bak ben bıtırene kdr sen yazmıssın bravo

Anıl Umut

Emekli Yönetici
evet nefret ettim bundan msn yi açtığım gibi arkadaşın msn sinden bi ileti geliyor yok şuna tıkla yok buna tıkla

msn şifresini değiştirdim bi daha ne gelen ne de giden oldu.
dalgın anıma geldi,
bi daha mııııııııı...
asla!!!!

WLM listenizde bu virüsü bilgisayarına muhtemelen bu tuzağa düşerek bulaştırmış arkadaşınız, yukarıdaki mesajın ardından (-misin ekinin ayrı yazılmamış olmasının kıllığına da dikkat çekmek istiyorum .) v***-naked.com/?=e-posta@adresin.iz şeklinde bir bağlantı da yolluyor - siteye doğrudan erişmeyin diye üç harfinin yerine yıldız koydum. Siz de MSN adresiniz naked'li maked'li bir sitede fotoğrafta kullanılıyor diye panikleyip bağlantıya tıkladığınızda, sitenin indirmenizi istediği nakedmodel18.com dosyasını indirdikten sonra çalıştırdığınızda Win32/IRCBot.AAL kod adlı virüs sisteminize bulaşmış oluyor.
Virüsü - daha doğrusu virüs demeyeyim, solucanı tek tanıyan anti-virus yazılımı NOD32 Antivirus. Bu, NOD32'nin en iyi anti-virus yazılımı olduğunu göstermiyor tabii ki, ama yine de NOD32'yi tebrik ve takdir ediyorum. Tamam teşekkür de ediyorum.
Muhtemelen bu solucan, 40 bin bilgisayara bulaşan ve ın bir türevi - zaten NOD32'nin teşhisi de a variant of... diye başlıyor. Bu yüzden tüm dünyanın internetini korumak adına pek dikkatli olup bu bağlantıyı size gönderen arkadaşınızı uyarmanızda fayda var. Bu yazıyı gösterirseniz daha şahane olur, o ayrı

Temizlik için;
  1. WLM'i kapatın. MSN Plus! falan kullanıyorsanız onları da kapatın, WLM ve MSN'le alakalı ne varsa kapatın.
  2. dosyasını indirin (Sağ tık - Farklı Kaydet ile).
  3. Dosyaya çift tıklayın veya sağ tıklayıp Birleştir deyin. Çıkan uyarıyı Evet diye yanıtlayın.
  4. Bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayarı bu adımda yeniden başlatmanız en önemli adım. Başlatmazsanız virüsü temizlemeniz mümkün olmayacak.
  5. dosyasını indirin (Sağ tık - Farklı Kaydet ile).
  6. İnen .bat dosyasını çalıştırın.
  7. Her ihtimale karşı bilgisayarı yeniden başlatın.
  8. Temizlendiniz.
  9. Bilgisayarınızı bahsettiğim noktalarda yeniden başlatmadıysanız temizlenmediniz.
(Yukarıdaki dosyalar uçmuşsa, bağlantılar kırıksa iki dosyayı da indirebilirsiniz.)

- AntiVir
- NOD32 (Türkçe)

arkadaşlar birde ''........@hotmail.com sizinle dosya paylaşmak istiyor'' diye bir ileti gelirse kabul etmeyin buda bir virüs ama ne virüsü bilmiyorum ben kabul etmiştim herkese aynı ileti benim adresimden gitmişti şimdi formatladım eski haline geldi ve pc kendi kendine donuyordu dikkat arkdaşlar gerçekten çok canını sıkıyor böyle şeyler insanın

kurt bey

Üye
    Konu Sahibi
Bende Kaspersky internet Security 7.0 var. Sayfa açılmadan öttü mübarek

DiaBLoS

Admin
Benim dikkatimi bile çekmez sorun yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...