Vadi'nin senaryosunu devlet belirliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Vadi'nin senaryosunu devlet belirliyor
İsrail krizinin ardından Kurtlar Vadisi yeniden dış basında. De Standaard gazetesi senaryonun bazı devlet kurumları tarafından belirlendiği iddiasına yer verdi.

srail'le yaşanan krizin ardından Kurtlar Vadisi yeniden dış basında.. Belçika'nın önde gelen gazetelerinden De Standaard, Türkiye'de izlenme rekorları kıran Kurtlar Vadisi dizisini, bölümlerinde İsrail'i 'kötü adam' gibi göstermesinden dolayı gündeme taşıdı.

Dizinin senaristi Bahadır Özdener ile de bir görüşme gerçekleştiren De Standaard , Özdener'in dizide İsrail'i 'kötü adam' olarak yansıtmasından dolayı övündüğüne ve "İsrail'in yaptığı vahşete herkes tanık olmalı." sözlerine yer verdi,,

SENARYO DEVLET KURUMLARI TARAFINDAN BELİRLENİYOR

Dizi senaryosunun Türkiye'deki bazı devlet kurumları tarafından belirlendiği iddiasına yer veren gazete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle Davos çıkışıyla başlayan İsrail'e karşı sert tavrın, bu iddiaları güçlendirdiğini yazdı. Gazete, dizi ekibinden kimsenin Başbakan'la veya herhangi bir devlet yetkilisiyle görüşmemiş olmasını, hükümet tarafından diziye şu ana kadar hiçbir olumlu yorumun yapılmamasını, hatta bir bölümün sansürlenmesini de iddiaları zayıflatan nedenler olarak öne sürdü. De Standaard gazetesi, 'Türk halkının da İsrail'e karşı beslediği olumsuz duyguların, dizilere de yansıtılmasını makul karşıladığını' aktardı.

İSRAİL'E MESAJ

İsrail'in insanlık suçu işlediğini belirten Özdener'in bunu sahneye yansıtma şeklini de anlatan De Standaard gazetesi, Özdener'in bunun İsrail'e de bir mesaj olarak algılanmasını istediğini de ekledi.

TÜRK HALKINI ÇOK ETKİLİYOR

Belçika gazetesi, Kurtlar Vadisi'nin Türk halkını çok etkilediğini belirterek dizinin büyük başarısına da yer verdi. Gazete, dizinin her hafta yaklaşık 100 milyondan fazla izleyicisi bulunduğunu yazdı. Habere göre, dizinin Türkiye dışında, Orta-Doğu, Kafkaslar, Kuzey Afrika, Makedonya, Çin ve Dubai gibi ülkelerde de izleniyor.

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Bence vadi devletin adımlarını belirliyor

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Evet , herşey doğru ...
Derin devlete dayalı senaryo yazılıyor ...

Zaten bu kadar tutulmasının sebebide bu pembe hikayelere değilde gerçeklere dayandırılması nedeniyle bu kadar kişi izliyor.Dile kolay her hafta 100 milyon kişinin izlediği bir dizi

TV'de izlemediğim bir şey olursa ve rastlarsam izlediğim bir dizi..

Senaryoyu devlet kurumlarının hazırlaması beni şaşırtmaz açıkçası.. İzlediğim kadarıyla "ben racon kesmem, kafa keserim"den daha başka mesajlar alınacak sahneleri var.

Anlayarak izlemek lazım.

"Rajon kesmem kafa keserim"sözü te mazide kaldı
her hareketi olay olan ve her mesajında birilerine yaptıkları yanlışlıklara dokundurulan dizi ve ekibi elbette topa tutacaklardır.Kuyruğuna basılan viyaklar

haltie

Üye
    Konu Sahibi
gerçekten bahsedilen eski bölümleriye alakası yoktu izlediğimde çokda beğendim gerçekten.amaç ülkedeki pisliklerin ayfınlanması ise bu dizi de onu yardım ediyorsa tebrik ederim izlemesemde

haltie

Üye
    Konu Sahibi
acaba ne zamandan beri devlet belirliyor

Mehmet

Emekli Yönetici
Güzel dizi ama bazen çok hayalci oluyor

haltie

Üye
    Konu Sahibi
bizim ülkeyi çözemdeim ben abi hiç şeffaf değil imkansız gelenler gerçek olabilir belki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...