Muhammed CR7
Üye
-
Konu Sahibi
-
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
android ios vs bunlarin hepsi kullanmasini bilmezsek bizim icin canli bi bomba diyebiliriz. Yukarida paylastigim resim telefonumun kullandigi android sistem surumu. Eristigi bilgiler de fotografta mevcut. Simdi ya bunlara erisiyo madem neden kullaniyor diyebilirsiniz ama bunu onlemenin imkani yok mesela evinizdeki tv olsun bilgisayar olsun ya da sim kart takilabilen telefon olsun bunlarin hepsi bazi seylere erisiyo. Onemli olan bizim sistem haricindeki uygulamalarda buna dikkat etmemiz. Vatandasin biri uygulama yuklemis google playa oradan indircez once indirme sayisina bakalim puana bakalim ve izinlere bakalim. Whatsapp da bircok seye erisebiliyo mesela kisi bilgilerini okuma (buna aciklik getiriyim ne yani vatsap numaralari mi caliyo tabikide hayir. Whatsapp bu numaralara erisiyo ki kisiler kismina girince whatsappi olani gorebilelim, ya da kamera uygulamasina erisiyo ki fotograf cekip yollayabilelim. Bunlara root atarsak engel olabiliriz ama o zaman da engel oldugumuz seyler calismaz. Mesela dersek kameraya erismesin kamerayla fotograf cekmeye izin vermez whatsappda) burada onemli olan dedigim gibi kime ya da hangi uygulamaya guvencegimiz. Tipki alisveris yaparken cok puan almis saticiyi seciyosak telefon uygulamalarinda da buna dikkat etmeliyiz.
Biraz uzun oldu ama benim sahsi fikrim bu boyle yaptigimiz surece de virus programina gerek kalmaz tabi zararli sitelere girmezsek.
Not: telefon dokunmatigi bozuk yazim hatalari olabilir kusura bakmayin
Haklısın. Hiç birine güven olmuyo. en iisi Google ye mail atmak. Uygulamaları temizlemesi ayıklaması gerek..
En tehlikeli uygulama, pokemon go,instagram,whats app. Bi ara tvde yada internet haberinde gördüm tehlikeli diye..
Root konusunda oda tehlikeli aslında, tehlikeli olmasa play store da root uygulaması 5 10 tane olurdu herelde..
Evet attığın resimlerde görüldüğü gibi baya bi izin var. Sakıncalı.
Tek çözüm google ye topluca mail atmak.
Ona göre uygulamaları play e yüklesin..
vpn konusunda opera hariç çöp, opera max da vpn görevi görüyor. 4.4.2 kullandığımdan güvenliğe fazla takılmıyorum. güvenlik ilkesi güncellemesi diye saçma bir şey vardı onu da sildim
Valla günümüz teknoloji çağı olduğu için Kısa ve Net hiçbir uygulama ve cihaz güvenli değildir aslında. Her şeyin mutlaka bir açığı vs oluyor oradan sızıyorlar ediyorlar bilgiler çalınıyor. Yukarı da bir arkadaşın dediği gibi ileri de başımız çok ağrıyacak. Silah,Füze yerine teknoloji açısından savaşlar çıkacak yani Siber savaşlar.. ki şuan bile oluyor aslında.. Kişisel düşüncem böyle.
elimden geldigince xprivacy ile (sistem uygulamalari dahil) uygulamalarin izinlerini kullanimina ihtiyaci olmadigini dusunuyorsam engelliyorum, ki bu izinler engellenince uygulamalarda herhangi bir eksiklik de yasanmiyor, soran oldugunda da anlatiyorum nasil olur nasil yapilir neden gereklidir diye.
Valla günümüz teknoloji çağı olduğu için Kısa ve Net hiçbir uygulama ve cihaz güvenli değildir aslında. Her şeyin mutlaka bir açığı vs oluyor oradan sızıyorlar ediyorlar bilgiler çalınıyor. Yukarı da bir arkadaşın dediği gibi ileri de başımız çok ağrıyacak. Silah,Füze yerine teknoloji açısından savaşlar çıkacak yani Siber savaşlar.. ki şuan bile oluyor aslında.. Kişisel düşüncem böyle.
Android özgür bir platform olduğundan işe yaradığı sürece 5 yaşındaki bir çoçuk bile uygulama koyabiliyor play storeye
Bence önemli olan play storeden guvenmediğimiz abuk sabuk programları yüklememek uzak durmak
Tabii google ye burda çok iş düşüyor bunları ayıklaması lazımama maalesef özellikle ülkemizde fazlaca gereksiz uygulamayı tutuyor ve ilginç şekilde bin gibi yukleme rakamlarınada ulaşıyorlar
Kişisel bilgilerin çalınması olayı ise tamamen gerçek zaten Amerika her türlü bilgimize sahip onu geçtim gps navigasyon kullanırken bile onların uydularından yardım alıyoruz yani adam füze atacak olduktan sonra senin gps bilgini gormesi yeter
Uygulama izinleri bir nevi senden rıza alarak ben bu işi yapıyorum diyor :=)
İstediği izinler kapatılır ama böylelikle programda kullanmak istediğiniz işlevleride kapatmış oluyor uygulamada, eğer bunlara takıntınız varsa renksiz ekran bir telefon kullanmanız gerekli
En iyisi onlardı en azından sadece ses duyabiliyorlardıAynen haklısın. Ama resimlerin gitmeside kötü oldu
Dede 3310 torunu 2017 model 3310 herelde daha güvenli
En iyisi onlardı en azından sadece ses duyabiliyorlardı
Ne alaka opera haric çöpvpn konusunda opera hariç çöp, opera max da vpn görevi görüyor. 4.4.2 kullandığımdan güvenliğe fazla takılmıyorum. güvenlik ilkesi güncellemesi diye saçma bir şey vardı onu da sildim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?