Türkiye Tehlikede!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Türkiye Tehlikede!!!
Yapılan bir araştırmaya göre Ankara, dünyada zararlı kod bulaşmış şehirler listesinde ikinci sırada.



İnternet korsanları, yaptıkları saldırılardan sonra izlerinin bulunmaması için dünyanın bir başka ucunda yaşayan ve hiçbir şeyden haberi olmayan internet kullanıcılarının bilgisayarını tercih ediyor. Bunun acı bir sonucu olarak, dünya genelinde zararlı kod bulaşmış şehirler listesinde ikinci sıraya yükseldi.
İnternet güvenlik şirketi Symantec tarafından yayınlanan İnternet Güvenliği Tehdit Raporu'nda Türkiye, zararlı aktiviteler açısından ilk sıralarda yer aldı. Bu sonuç, sahiplerinden habersiz zararlı kod bulaştırılan bilgisayarların zararlı eylemlerde kullanıldığı anlamına da geliyor.

Sahiplerinden habersiz zararlı kod bulaştırılmış (Bot-enfekte olmuş) bilgisayarlar açısından bakıldığında Türkiye, dünya sıralamasında 13., Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi'nde 9. sırada bulunurken; , dünya sıralamasında 2. sırada yer alarak mevcut saldırı yoğunluğunu gözler önüne seriyor.

'nın, Türkiye'nin başkenti olması, kamu kurumlarındaki bilgisayarların güvenliği açısından da oldukça düşündürücü.

Türkiye, internet güvenliği konusunda zayıf

Ortadoğu ve Afrika (MEA) Bölgesi sıralamasında ise 1. sırada yer alan 'yı, 5., 6., Adana ise 8. sıradan takip ediyor. Olta saldırılarına (Phishing) maruz kalan Web siteleri açısından bakıldığında ise Türkiye dünya sıralamasında 32. sırada yer alırken, EMEA Bölgesi'nde 20. sırada bulunuyor. Almanya bu sıralamada en üst sırada yer alıyor.
 
Türkiye, internet güvenliği konusunda zayıf
bencede
 
    Konu Sahibi
türkiyenin alt yapı çalışması yok aslında
 
ben ip numarası sorgulattığımda ankarada olduğum yazıyor halbuki kayserideyim tüm türkiyenin ipleri ankarada gözüküyor ondan ankara ikinci sıraya yükselmiştir yani ankara da değilim şanslıyım falan demesin kimse kendini muhafaza etmeye baksın
 
türkiyenin internet güvenligi konusuna agırlık vermesi konusun bende katılıyorum.gelişen teknoloji ile bu tip kurnazlar yakında türkiyeyide sarar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...