haltie
Üye
oncelikle yeni bir haber vererek konuya dahil olayim; sabah 6:45 sularinda başlayan topcu ateşi neticesinde 34 suruyeli asker öldü.
Konuya gelirsek suriye'deki olaylarin en başina donersek daha iyi yorum yapabiliriz. Suriyeli halk ayaklanmasinda taşkinlik,yagmalama gibi olaylar yaşanmadi. Onbinlerce kişilik topluluklar meydanlarda gayet medeni bir şekilde mevcut yonetimi protesto ettiler. Yonetim topluluklari dagitmak icin orantisiz guc kullaninca bugune ulaşan olaylar gelişmeye başladi.
Suriyedeki muhaliflere Türkiye'nin destek vermesiyle suriyenin pkkya destek vermesi birbiriyle karşilaştirilamaz politikalardir. Kaldi ki bu olaylar başlayana kadar suriye yonetimi de pkkyi terör orgutu listesinde degerlendiriyordu. Pkk hala bir teror orgutudur fakat suriyeli muhalifleri terorist olarak degerlendirirsek demokrasinin ruhuna ihanet olmuş oluruz.
savaşı ne zannediyosun sen bunun ülkeye vercek zararından haberin varmı senın en az yüzbin insan hayatından olur
[ENGİN];5327353' Alıntı:/greenmile sen hiç arkadaşlarınla tartışıp küsmedin mi?
Suriye ile ne zaman dost olduk bir ülke ile görüşmek onunla dost olunduğu anlamına gelmez,iranla görüşüyoruz ama en büyük düşman iran mesela.
Pkk ile kürdü ayır bir kere muratpkk ülke genelinde % 3 tarafından desteklenir belli bölgelerde sehirlerde % 30 %40 olur yani bir bölgeyi bile temsil edecek çoğunluğu yok kaldı ki muhalifler ile pkk yı karşılastirmak çok ayrı,bir incele suriye yönetimi halkının yüzde kaçını temsil ediyor aslında senin dediğine geliyor orda ülkeyi pkk temsil ediyor yönetiyor.normal halk subay olamıyor secilemiyor kamu dairelernde çalışamıyor istisnalar vardır ama geneli böyledir.yani verdiğin ornek doğru ama tam tersidir.
Suriye pkk ya direkt destek veren bir ülkedir pkk nın iki numaralı adamı suriyelidir(fehman hüseyin bahoz erdal) pkk o yüzden esad kalsın istiyor bdp o yüzden karşı çıkıyor
Konu başında dedim ben hiç pkk ile aynı görüşte olmadım yine olmam
Olayın özeti budur harikave esad hala hergün yüzlerce kadın çocuk öldürüyor buna sessiz kalmak o ülkeyi kendi halinde bırakmak zulme ölüme izin vermek en büyük insanlık suçudur
şimdi suriyeye girip ne yapacağız maksat ne olacak yani? Bunun tek yolu savaşmak mıdır?
Israillle bir savaşa girmek ne kadar mantıklı ama nedir ilişkiler kesildi konsolos geldi israil ülkesine giren bir yardım gemisini bastı gelip senin uçağını düşürmedi bomba atmadı israillle savaşa girsin demek ne demek. Biz burda ülkemize saldıran ülkeye saldırmaya konuşuyoruz.
Tabi ki savaş olmasın tabiki insanlar ölmesin benim halkım hiç ölmesin.
Murat asker savaşmak istemiyor demissin askerlik yaptın mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?