Türkçeyi Doğru Kullanım Hakkında...

Konu Sahibi
Türkçeyi Doğru Kullanım Hakkında...
Forumda ben gibi eminim birçok arkadaşımda bu konudan şikayetçidir.Adam başlık atmış "5800 help plase"diye.Bunun gibi yüzlerce başlık vardır belkide.Benimkisi sadece bir öneri sonuçta yönetici arkadaşların bileceği iş.Ama Türkçe'mizi korumak hepimizin görevi oldugu gibi maxicep yönetiminde görevi olduğunu düşünüyorum ve bu konuda hassas davranılmasını,bu tip başlıklara ne oldugu belirsiz özenti ve neden kaynaklandığını bir türlü çözemediğim mantığımın almadığı yabancı özentisi ve hayranlığı sonucu ortaya çıkan kelimelerle konu açılması/cevap verilmesi halinde uyarı gönderilmesini istiyorum
SAYGILAR

Tepkiler: Catty
Ve bende dediklerine aynen katılıyorum!!! Gerçekten düzeni alt-üst eden başlıklar yazıyorlar. Kendisi Türklüğünü kaybetmiş bari milleti özendirmesinler...

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Sadece Türkçe'yi doğru konuş diyebiliriz devam ederse bu onun kendi ayıbıdır ...

Ozan

Admin
Kesinlikle haklısnız bu konuda daha önce duyurular da yaptık, site hakkında konu da açtık duyarlı olunması konusunda ancak toplumdaki bir kısım insanların kaderini değiştiremiyoruz, bu yönde gidiyorlar ister istemez. Yapılacak tek şey düzgünce örnek bir sekilde yardım edilmesi, kendisine yazı yazılması. Belki adam gibi bir yazı nasıl yazılır özenir de ögrenir birşeyler

Konu Sahibi
Peki maxicep yönetimi bu konuda birşeyler yapabilir mi?.Bu bir ban gerekçesi olmaz belki ama biz şikayet etsek uyarı cezası verebilir misiniz hiç olmazsa

Bu şekilde açılan konular doğrudan kilitlenmeli. Duyuru yazan kısım da da sürekli bunun hakkında duyuru asılı kalmalı.
Mesela, Konu açma kuralları felan işte

Catty

Emekli Yönetici
Önüne geçilemez bir alışkanlık.

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Yapılacak tek şey; biz ''kendimiz'' olarak Türkçe'yi düzgün kullanmalıyız ve başkalarına örnek olmalıyız.
Forumda her kesimden insan var emosu krosu nasıl başedilir yoksa

Evet emolar, krolar "plase" yazan kendini çağdaş sanıyor. Ben buna çağdaşlık değil kroluk derim ve o konuyu açana da yardım etmem. Siz de bunu yazana yardım etmeyin ve denk gelen yönetici, moderatör konuyu kilitlesin kısa bir açıklama yaparak

Catty

Emekli Yönetici
Neden Kro deyip , zor durumda bırakıyorsunuz arkadaşlar insanları
Lütfen..

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Okuyup bilen var okumayıp bilmeyen var neden aşağılık görüyorsunuz ailesi , yaşadığı şehir vs vs etmenler insanın konuşma tarzını etkiler ... Belki adam özenmis de yazmış tamam rahatsız oluyoruz gideriz üyeye böyle böyle der tatlı dille anlatırız her şeyde hemen kro , ayı , hayvan vs vs demeye gerek yok ... Karşınızdaki de bir insan elbette ki anlayış gösterecektir biraz esnek olun ...

Praetor

Emekli Yönetici
Herkes dili istediği gibi kullanır arkadaşlar. Oldu olacak sokakta saçını dik dik yapıp orasına burasına boncuk sokan, gözlerini kapkara boyayan tipleri de polise şikayet edelim, tutuklatalım.
Siz bir yaşam tarzını beğenmiyorsunuz diye, o tarzı seçen insanların da sizin gibi düşünmesini bekleyemezsiniz.

Ben kendimden sorumluyum!.. Türkçe'yi de elimden geldiğince hatasız kullanmaya çalışıyorum. "Olcak" "gelcek" "dimi" ya da hatalı kullanılan bir "-de" hatalı bir şekilde kullanılan "yada" yazmam ama karşımdaki hata yapıyor diye yardımımı da esirgemem.

Emolar, rakçılar, pankçılar, motorcular, eşcinseller, Yahudiler, ateistler... Bunlar hastaneye geldiğinde yardım etmeyelim kampanyası gibi bir şey bu.
Bize ne, adam nasıl istiyorsa öyle yaşasın.
Biz, bize uymayan bir tarzı beğenmeyenleri cezalandırmaya, dışlamaya başlarsak onlar kendi guruplarını kurarlar, başka yerde devam ederler yapacaklarına. Bunu engelleyemezsiniz.

Negative'nin de dediği gibi, biz güzel kullanalım, belki özenirler bizlere. Özenmezlerse de keyifleri bilir...

Konu Sahibi
Konu nerden nereye gelmiş.Tamam pes benimkisi sadece bir öneriydi vaz geçtim Yoksa kabak bana patlayacak niye böyle konu actın diye

Evet sitede bazı kişiler türkceyi çok yanlış kullanıyorlar isim vermek istemiyorum

Ozan

Admin
Peki maxicep yönetimi bu konuda birşeyler yapabilir mi?.Bu bir ban gerekçesi olmaz belki ama biz şikayet etsek uyarı cezası verebilir misiniz hiç olmazsa
Nasıl ki gerçek hayatta insanların şive ve konusmalarına uyarı yada ödül veremiyorsak, internette de bu şive ve konusma türlerine karışamayız bizi ilgilendiren tek nokta hakaret, küfür veya kötü sözler söylenmemesi ...

Konu Sahibi
Açıklama için teşekkürler negative.En azından biz düzeltmesi için çagrıda bulunabiliriz.Bu arada konunun bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiyordum.Hassasiyetlerinden dolayı maxicep üyelerine teşekkür ederim

Yav saçmalamayın! Bir insanın plase demesi onun gerçek şivesi midir sizce? Yanlış anlamışsınız siz... Biz de tutuklatalım demiyoruz biraz kızın diyoruz?!

Konu Sahibi
Neden Kro deyip , zor durumda bırakıyorsunuz arkadaşlar insanları
Lütfen..
Darulmendep boş ver.Böyle gelmiş böyle gider.Adam Türklüğünden gurur duymayıp atalarına sülalerine tecavüz eden dilini benimsiyorsa yapılacak birşey yok.Zaten "ONE" Yazılıp "VAN"diye okunan dilden ne hayır gelir
yoruma bak zor durumda bırakıyormuş oldu olacka baş tacı etseydin? Bu arada beni vatan haini ilan edip aşşalıyanyan bu şahıs acaba neden ban yemiş Merak ettim doğrusu yada üzümünü yiyip bağını sormayayım umarım süresiz ban yemiştir ALLAH(c.c) sopası yok
MAXİCEP te bahar temizliği erken başlamış

Evet hakan katılıyorum sana. Gericilerle işim yok