Türk Hackerlardan İsrail'e Misilleme !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Türk Hackerlardan İsrail'e Misilleme !
İsrail'in Türkiye Büyükelçisi'ne karşı yaptığı saygısız hareketten sonra harekete geçen
Türk hackerlar İsrail'e ait devlet sitelerine saldırılar düzenledi.

İsrail Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık web siteleri yapılan saldırılar sonucu 8 saat kullanılamaz hale geldi. Bunun dışında pek çok devlet sitesi de çökertildi. Saldırıları daha önce de terör örgütü sitelerini çökertmeleriyle gündeme gelen Türk hacker grubu 1923Turk-Grup üstlendi.

Çökertilen sitelere bırakılan mesajlarda İsrai'e karşı oldukça sert ifadeler kullanıldı.

Hacker grubunun yöneticilerinden Bilge_Kagan kod adlı hacker yaptığı açıklamada; 'İsrail'in Büyükelçimize karşı yaptığı saygısızlık tüm Türk Milleti'ne yapılmıştır. İsrail'in bu hareketini şiddetle kınıyoruz. Bu şekilde devam ettikleri sürece saldırımız devam edecektir. Bunu akıllarının bir köşesine kazırlarsa iyi ederler. Hadlerini bilmezlerse biz ''Çılgın Türkler'' hadlerini en iyi şekilde bildiririz'' şeklinde konuştu.

Tepkiler: Fatih[Sag0]HiphoP, Salih Baba™ ve _By&MaTTaFix_

Samsunspor

Emekli Yönetici
helal olsun bee.. Milyonlarca dolarlık zarar vermişler. Nasıl yapıyorlarsa artık en güvenli duvarları geçip imzalıyorlar ve kullanılmaz hale getiriyorlar ..

Gurur duydum ellerinize sağlık ..

Odysseus

Üye
İşte ben buna karşıyım !.

Kardeşim adam büyükelçiyi çağırıp alçak koltuğa oturtup şov yaptığını sanarak büyük bir terbiyesizlik yaptı. Yaptığı şey amacının dışındaydı. Buna karşılık olarak yapılan ise daha yanlış. Bir yaptırım gerekiyorsa bunu devlet uygular ve mükemmel şekilde de uyguladı zaten. Web sitesi çökertmekle neyi ispatlamış olduk şimdi. Biz daha zekiyiz ama siz daha iyi racon kesiyorsunuz, bu mudur yani. Teknolojiyi amacının dışında kullanmamak gerekir. Bunlar saçmalık. Böyle diplomatik krizler, bu şekilde basit yöntemlerle aşılamaz. Türkiye'nin imajı zarar görür.

Nedved

Emekli Yönetici
Ademim haklısın ama yöneticilerin tepkisini hepimiz az çok gördük...Evet yaptığımız şey pek doğru değil...Herkes kendine göre tepkisini dile getiriyor işte...

Adem abi burda türk hackerlar haklı.Bizi dünyaya 2de 1 rezil etmeye çalışmalarından biktik usandık.Ama sanal ve gerçek savaş ortamında bizi kimse halt edemez

Mehmet

Emekli Yönetici
Çok iyi olmuş

Odysseus

Üye
Adem abi burda türk hackerlar haklı.Bizi dünyaya 2de 1 rezil etmeye çalışmalarından biktik usandık.Ama sanal ve gerçek savaş ortamında bizi kimse halt edemez

Tuncer kardeşim halt etmek değil alt etmektir o

Şöyle düşünelim. İki kişi kavgaya başladı. Bu sözlü bir kavga. Ama bir taraf üstün geliyor her cümlede. Karşı taraf ne yapmaya başlar. Küfretmeye başlar. Söyleyecek hiçbir sözü olmayan aciz insanlar küfreder. Bu da onun gibidir. Eğer sözle yapacak birşey bulamazsan ya çıkıp küfredersin, ya da saçma sapan hareketler yapmak durumunda kalırsın.

Ama bizim ülkemiz sanal savaşa düşecek kadar aciz durumda değil ki. Cumhurbaşkanı çıktı, bu akşama kadar özür dilenmezse büyükelçi dönecek dedi. Aynı gün yazılı özür geldi. Ne oldu, bir diplomatik racon kesildi. Sonunda eşşeklik yapan özür diledi. Türkiye aciz durumda değildir. Şu pozisyonda masaya yumruğunu vurduğunda ses getirebilecek duruma gelmiştir. Dolayısıyla bizim devletimiz size karşı aciz kaldı, biz de devletin yapamadığını sitelerinizi çökerterek yaptık demek gibi birşey bu. Hem Türkiye'nin imajına zarar, hem de etik değil.

Siyaset satranç gibidir. Bir sonraki adımı değil, belki 10 adım sonrasını düşünmek zorundasın. Siyasete teknoloji karışmamalı, siyasete siyaseti bilmeyenler karışmamalı, siyasete dükkan yakanlar, elçilik basanlar, bayrak yakanlar karışmamalı. Siyaseti oraya bir şekilde seçilmiş kişiler yapmalı.

Konu Sahibi
Bizim resmi internet sitelerimize saldırı olmadı hiç değil mi?

Şu anda tek örnek olarak; Türkiye'nin ilişki içerisinde olduğu ülkelerle olan temaslara göre hacker(şifre kırıcı)larımız harekete geçiyor.

Ha sadece Türkiye değil, Azerbaycan, Türkistan, Çeçenistan ve Filistin'e diklenenler de nasiplerini alıyorlar.

Cynical

Üye
Adem'e katılıyorum. Her ne kadar bu saldırı "hak ettiler" dedirtse de gereksiz bir hamle olmuş. Özür dileyerek konsolosumuzdan daha aşağılanmış ve aciz bir duruma düştüklerini Israil basını da kabul ediyor.
Son zamanlardaki olayları en güzel Lübnan basını özetlemiş yalnız: Israil sadece Türkçe'den anlıyor.

Bizlere bulaşanlar fazlasıyla bedelini ödemeli

Dawn

Emekli Yönetici
helal olsun bee biliyorum bu siteyi ve üyelerini türkiye karşıtı cogu ülkenin sitelerine saldırdılar başardılarda helal olsun

ChavRash

Emekli Yönetici
Bu lamer'lerin aklına şaşıyorum.. O siteyi hacklemek 10 saatlik iş, kurtarmak 1 saatlik .. Ne kadar çok zaman kaybı, git kitap oku da ufkun genişlesin, derler adama..

onlara 1 saat zaman kaybi isterse 5dk olsn ynede onlara bir ders

dönem siber savaş dönemi olmaya başlıyor.

Evet trkye buna saldiri pozisyonunda grldugu gibi hazir.savnma icnde hackerlar toplanior.<hukumet emri dostum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...