toshiba notebook parca değişimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
toshiba notebook parca değişimi
Merhaba
benım notebook toshiba satellite A300 2d4 PSAGCE
ıslemcı T6500 ekran kartı pcı ex heralde hd3470.

Kasasını sokup acabılıyorum eksıksız gerı topluyorum yanı anlıcagınız teknık olarak butun ıslemlerı yapabılırım Ekran kartı ve ıslemcı yonunden yukseltme yapmak dusuncesındeyım...
Aksama pc den toshıba destege maıl gonderecegım bakalım ne cevap verecekler.

Anakart modelı yazmıyor. Toshıba dıye gecıyor. Insyde bıos mevcut enson surum. Bıosta saat tarıh ve boot ayarı dısında bırsey bulunmuyor.
Teoman abı ne yapabılırız ?

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Hasan kardeşim,

T9xxx serisi işlemci desteği var. MXM ekran kartı araştırmak lazım. Ayrıca iki HDD yuvası var senin bilgisayarda yanılmıyorsam. Sistem için SSD ve depolama için normal ve yüksek kapasiteli bir HDD.
Asıl sıkıntı MXM ekran kartı bulabilmek. İşlemciyi diğer forumlardan bulma şansımız vardır muhakkak. Şu an tam olarak müsait değilim. Senin için en kısa sürede araştırmaya başlayacağım.

Konu Sahibi
aceleye gerek yok abi... 2 ay kadar geniş bir zamanımız var. LYS den sonraya halledicem.

aramak bulmak zor oldugu için erken kalkan yol alır hesabı bakınıyorum bende..
doğrudur. kasa içinde 2. bir HDD yuvası var fakat harddiski sabitlemek için vida delikleri yok.
ayrıca anakart üzerinde sata ve güç soketleride yok. bağlanti yeri mevcut ama lehimlenmiş soket yok.
işlemci olarak T9xxx lere baktım ama bulamadım satan kimse yok.
en yükseği T9900 onunda performansı E8500 kadar. pekte iyi degil şimdiye bakarsak.

hazirana kadar araştırıcam. en ucuz şekilde işlemci ve ekran kartını halledersek kullanmaya devam.
yoksa inş üniversiteye gidicem dursun artık masaüstünü satıp bir MONSTER alırım.......

içindeki 400gb harddiskle benim taşınabilir 250gb nin harddiski değiştirip
annemle babama bırakırım. diyer pc de rahat rahat takılırım

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
ikinci HDD durumu bozmuş biraz. ikinci elde vardı bir ara. Nadir de olsa düşüyor T9xxx serisi. Aslında ben bir tane kaçırmıştım tertemiz dizüstü İstanbuldayken, sahibinden hoşlanmamıştım. T9800 lü vardı bir tane çift HDD li felan 450 TL ye.

Neyse dediğin gibi, zamanın varmış zaten ve öncelik sınavın. Üniversite olduğu zaman kendini ödüllendirirsin yeni bir dizüstü ile

Konu Sahibi
teoman abi bugun harici HDD yi söktüm bayagı zorlandım kırmadan açmak için
üzerinde sata ve güç portu yok..
harddiskin boardını değiştirmişler direkt usb baglantılı board takmışlar...

notebookun harddiskte ise sata ve güç portları var.
2 harddiskin boardları değiştirsem sanırım uymayacak.

çektiğimiz soruna bak

anlaşılan harddiskleri değiştiremicez.... :

Silinen Üye 14714

Kapalı Hesap
Araştırmak lazım. Benim R830 da da benzer bir şekilde takılıyor HDD. Bulunur bir çare.

aynı pc den bende de var artık ekran kartı ihtiyacımı karşılamaz oldu. ekran kartı değiştirilebilir mi bu pclerin ? araştırdım ama bir bilgi bulamadım nette.

lolaman

Üye
Benim tanıdığım toshibada çalışıyo tamir falan ediyo ama bu derin konuları yaparmı bilmem

- - - Eklendi - - -

Benim tanıdığım toshibada çalışıyo tamir falan ediyo ama bu derin konuları yaparmı bilmem

harici mi dahili mi ekran kartım onu öğrenebilir miyim ve nasıl ?

R.A.M

Üye
Anakart modeli sanırsam notebook'un modeli ile aynı geçiyo sanırsam mesela benim aspire 9300 anakart diye geçiyordu başka isim yazmıyoda duymadımda ama kendi düşüncem emin değilim , destekleyen işlemci modellerini sor söylüyorlar ekran kartıyla ilgili birşey duymuştum mxm 3 modülüne uygunsa değişim oluyormuş galiba.

- - - Eklendi - - -

ikoooo

Üye
Lutfen Yardim Arkadashlar:
toshiba satellite c660-1t9 15.6 ekranı kırıldı.Bu satellite ler ichin 15.6 ekranlar hepsinde ayni mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...