Thumbs Virüsü??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Thumbs Virüsü??
Arkadaşlar internetten toplu resim indiriyorum da. Rar dosyası olarak iniyo tabii. Virüs diildir inşallah?? Çünkü WinRar dosyası içinde Thumbs denen görünüyo; ama klasörü bi yere kopyaladığımda görünmüyo. Az önce dört tane resim silmek istedim, "Thumbs'ı silmek zarar verebilir," tarzı bi uyarı verdi. Korkuyorum Autorun virüsünde de vermişti... :S

valla benim bildigim kadarıyla thumb virüs degil.eger autorun gibi oldugundan şüpheleniyorsanız,combofix indirin,çalıştırın çıkan her soruya evet deyin.bir süre sonra bilgisayar reset atacak ve tarama devam edecek,bi 5-10 dkdan sonra bilgisayar tertemiz olur,eger virüs varsa silinir.

Windows'un klasör içerisindeki işlemleri hızlı yapabilmemiz için oluşturduğu bir dosya sadece.Silersen birşey olmaz fakat yeniden oluşturur
Gizli dosyaları gösterme derseniz görünmez zaten.

Konu Sahibi
teşekkürler. zararlı olmamasına sevindim. benim de biraz araştırdığım kadarıyla winrar dosyalarında dediğiniz gibi çokça resim arasında oluyormuş.

u_cosar

Üye
Thumbs bir virüs değildir bildiğim kadarı ile

Nedved

Emekli Yönetici
Virüs değil, multimedya dosyalarının daha hızlı görüntülenmesini sağlayan bir kütüphane dosyası.

Winrar gibi arşiv dosyalarında görünmesinin sebebi de, dosyayı arşivleyen şahsın, o dosyaları daha önceden sisteminde açtığı için eklenir.

Arkadaşım çok iyi bir şekılde açıklamıs

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...