Telefonumu garantiye gönderdim 30 iş gününü geçti ne yapmam gerekiyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Telefonumu garantiye gönderdim 30 iş gününü geçti ne yapmam gerekiyor?
Arkadaşlar telefonumu garantiye gönderdim 30 iş gününü geçti ne yapmam gerekiyor?

ysrkvs

Üye
30 işgünü dolduysa telefon gelse bile kabul etmeyip para iadesi ya da yenisini isteme gibi hakların var arkadaşım. Bulunduğun bölgedeki Tüketici Hakem Heyetine başvur orada sana yardımcı olurlar.

zezu_5

Üye
bende verdm telefonu fakat 15 gün geçtikten sonra merkeze daha yeni göndermişler

30 iş günü derken c.tesi pazar hariç deilmi c.tesi günleri mesaiden sayılmıor sanırım??

+ toplamda 45 gün deilmi??

ysrkvs

Üye
Cumartesi günleri de iş günüdür.!!

Konu Sahibi
o zmn sadece pazar günleri iş günü sayılmıyor ve resmi tatiller bayramlar fln öyle değil mi?bi şey soracam bi de tüketici hakkımızı garantiye yolladığımız yerden mi soracaz yoksa telefonu satın aldığımız yerden mi?

ysrkvs

Üye

Evet aynen öyle.
Sen kimden aldıysan ona gideceksin kardeş. Eğer o yardımcı olmuyorsa belgelerinle tüketici hakem heyetine gidiyorsun onlar yardmcı olurlar.

Konu Sahibi
anladım çok teşekkürler son bir sorum daha olacak adam yardımcı olmadığında tüketici haklarına başvuracağımya adamı mı şikayet edecem yoksa telefonun garantiye gittiği yerdeki yetkilileri mi*

ysrkvs

Üye
anladım çok teşekkürler son bir sorum daha olacak adam yardımcı olmadığında tüketici haklarına başvuracağımya adamı mı şikayet edecem yoksa telefonun garantiye gittiği yerdeki yetkilileri mi*

Onu tam olarak bilmiyorm ama sen servisten şikayetci olacaksın sanırım. ORadaki görevliler seni yönlendirir zaten.

Konu Sahibi
ıhm anladım sizce ben şikayette bulundum fln bu işin sonuçlanması ne kadar sürer ve yeni bir telefon alma şansım nedir?

ysrkvs

Üye
ıhm anladım sizce ben şikayette bulundum fln bu işin sonuçlanması ne kadar sürer ve yeni bir telefon alma şansım nedir?

Hiç başıma gelmedi bilmiyorm ama en az 1 ay sürer diye tahmin ediyorm. Telefonunuzun isterseniz yenisini isterseniz fatura miktarını iade isteyebilirsiniz bunu orada dilekçe verirken belirteceksiniz zaten.

Konu Sahibi
tüm yardımlarınız için teşekkürler

ysrkvs

Üye
İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Ben teşekkür ederim.

tayfoon

Üye
slm arkadaşlar benim başımdada aynı sorun var. teli servise verdim 30 iş günü doldu. Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapmam gerekiyor ama elimde telefonun faturası yok yani kayboldu. bundan dolayı Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapmak biraz sorlaşırmı sizden yardım bekliyorum.teşekkür ederim...

THeRuiNS

Üye
faturayı kaybetmen önemli değil telefonu aldıgın yere git yeni fatura iste dip kocanından fotokopi cekip aslı gibidir diye imzalasınlar o fatura fotokopisinide kullanabilirsin. eğer telefonu aldıgın yer fatura vermek istemezse kredi kartı ile aldıysan maliyeye git maliyeye sikayet dilekcesinde bulun bildigim kadarı ile 5 milyardan fazla cezası var

tayfoon

Üye

Eyvallah Kardeşim bilgi için çok saol. bana moral verdin bende çok sıkıntı yapıyordum bu konuyu tekrardan saol kardeşim iyi günler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...