Tarihten Kısa Bir Öykü :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Tarihten Kısa Bir Öykü :)
İlk tahta çıktığı yıllarda , Büyük İskender , çok düşünürmüş ben nasıl büyük adam olacağım diye , düşün düşün bir yere varamazmış ... Gide gele günler geçmiş Büyük İskender kendi devrinde yaşayan bir bilgine gidip sormuş : " Bilgin söyle ben nasıl büyük bir hükümdar olurum " diye... Bilgin fazla düşünmemiş , cevabı şöyle olmuş : " Karından boşanırsan sen büyük bir hükümdar olursun " diyen bilgine aval aval baktı hükümdar... Sonra saraya gidip karısına utana sıkıla , " Ben senden boşanmalıyım " demiş ... Tabii Kraliçe çok şaşırmış , nedenmiş o diye sormuş... İskender cevap vermiş bilgine sordum nasıl büyük hükümdar olurum diye o da bana senden boşanmamı söyledi... Bunu duyan Kraliçe bilginin yanına gidip bağırıp çağırdıktan sonra boynuna bir halat geçirmiş ve süründüre süründüre sarayın çevresinde dolaştırırken Hukumdari görmüş ve Kraliçe hükümdara seslenmiş : " Sen bu yerlerde sürünen bu adamın sözüne bakarak mı benden boşanmaya kalkıyorsun " hükümdar şaşırmış ... Sonra bilginden bir ses gelmiş : " Hükümdarım benim bilgilerime güveniyor musun ? " Diye ... Hükümdar da tabiiki güveniyorum demiş...Bunun üzerine bilgin tekrar söz almış : " Bak bu senin karın , benim gibi bir bilgini bu hale soktuysa , senin gibi bir cahili ne hale sokar onu sen düşün " diyerek ordan ayrılmış...

Tepkiler: ism@il 54 ve Burak

Praetor

Emekli Yönetici
Krala cahil diyen bilgine ne olmuş acaba...

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ordaki cahil galiba bilgine göre cahil anlamında , zira bilgin ne oldu onu bende merak ediyorum...

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Beğenmene sevindim Cevabını bilsem yarışma yapardım

Catty

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...