Symbian'ın Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pRime.

Üye
Neye göre yarışamıyor diye sordum şimdi uygulama oyun yok, hantal gibi saçma sapan cevaplar alacağım.

Performansı başka neler ile deneyebilirizki...Zaten tarayıcı ve oyun performansı dışında 1.3 ghz Androidlerde kasılmıyorlar menüde.

Dostum Cortex diyorsun Nokia N8 işlemci teknik bilgisi şu şekilde değilmi arm11 cortex 880 mhz tek çekirdek ben mi yanlış biliyorum ...

_ardaa

Üye
Performansı başka neler ile deneyebilirizki...Zaten tarayıcı ve oyun performansı dışında 1.3 ghz Androidlerde kasılmıyorlar menüde.

Performanstan kastın nedir? mesela n8 de menü tuşuna basar basmaz menü açılıyor, ana ekranlar arası geçişlerde parmağımı kaydırır kaydırmaz diğer ekrana geçiyor uygulama da öyle bastığın gibi açılıyor çoğu(bura da birazda uygulamayı yazanlara bağlı) tek artınız oyun, uygulama ve tarayıcı ki tarayıcının da işlemci ile pek alakası yok, işlemci cortex de olsa 2ghz de olsa yine takılmalar olacaktır Symbian için düzgün bir tarayıcı şart Nokia bu tarayıcı işini beceremiyor.

Uygulama konusunda ise bence uygulama kısmı kişiseldir, çünkü benim n8 telefonum da işimi görecek kadar uygulama var yani mevcut uygulamalar bana yetiyor fazlasına gerek yok benim için, bir başkası için yeterli olmayabilir o başkası da hangisi işini görüyorsa ondan alır zaten.

Bir de taktınız kasılmaya kim nerede kimin telefonu ne zaman kasılmış?

Tepkiler: pRime.

pRime.

Üye
Dostum Cortex diyorsun Nokia N8 işlemci teknik bilgisi şu şekilde değilmi arm11 cortex 880 mhz tek çekirdek ben mi yanlış biliyorum ...

yanlış biliyorsun. arm11 işlemciler ARM şirketi tarafından klasikler kategorisine konmuş. o kadar eski.

- - - Eklendi - - -

symbian'dan ne yapmasını istediniz de yapamadı onu söyleyin ona göre bir çıkar yol bulalım. performans gayet iyi. uygulamaların bekleyerek açılması uygulamaya bağlı. kimi uygulamalar var anında açılıyor. oyunların ise eksik olması sistemin bitirilmiş olmasından kaynaklanıyor. ve şubat 2011'den önce symbian'a oyun uygulama deyim yerindeyse yağıyordu. kullanmadıysanız bilemezsiniz de.

Tepkiler: _ardaa
680 Yerine 880 yazmışım saat hızına yanlışlıkla yanlız ben bu arm11 cortex olayında ısrarcıyım nette nereye başvurdu isem bu cevabı aldım bradcom gpu var arm11 cortex işlemci var ana işlemci 680 mhz gpu 400 mhz saat hızlarında çalışıyor Prime ...

pRime.

Üye

öncelikle gpu 200mhz hızında çalışan broadcom bcm2727

arm 11'in hiçbir şekilde cortex ile bağlantısı yoktur çok daha ağır kalır cortex'lere göre zaten bir sürü kişinin şikayeti de bu işlemcinin çok çabuk boğulmasından kaynaklanıyor.

linkten göreceğiniz üzere android cihazlarda kullanılan cortex a8 ve a9 işlemciler en tepelerdeyken arm11 işlemci en altlarda arm klasik kategorisine koymuş.

bu linkten de gpu'nun 200mhz'de çalışan broadcom bcm2727 olduğunu görebilirsiniz.

random1

Üye

Çok doğru bir yazı. Ben diğer sistemler kötü demiyorum. Ama Symbian özellikle belle sürümü ile oldukça şık, kullanışlı ve hızlı. 256 mb ram ile bile oldukça rahat çalışabiliyor. Dediklerin benimde aklıma geldi. Sanki birileri politik bir amaçla hareket ediyor ve Symbian için uygulamalar bilinçli üretilmiyor gibi. Örneğin; işbankası, yapı kredi ve finansbank'ın Symbian uygulaması var. Ama Halkbankası nın yok. Sanki tüm halkbank kullanıcıları ios veya android kullanıyor. Destek kesilmiş olabilir. Ama dünyada bir sürü Symbianlı telefon kullanan var. Bunlar insan değil mi? Symbian da programlar çok çabuk kırılıyor ve çoğu kişi beleş kullanıyor diyorlar. Sanki diğer sistemlerde olmuyor mu? Ben Symbianın son sürümü olan belleden memnunum ve gittiği yere kadarda kullanacağım. Düşünmesi gereken Nokia ben değilim. Kaybederse o kaybedecek. Müşteri bastırır parayı başka cihaz alır. Tek söyleyeceğim; sisteme yazık etti. Peki bana göre ne yanlışlar yaptı; inatla düşük donanım kullandı, web tarayıcıyı adam edemedi ve düzelmiş bir sistemi bıraktı. Kendileri bilir. Saygılar.

pRime.

Üye

Symbianın yok edilmesine ön ayak olanların başında microsoft vardır hani şu nokia'cıların ölümüne misyonerliğini yaptığı windows phone'un geliştiricisi.

Lenneth

Üye
Neye göre yarışamıyor diye sordum şimdi uygulama oyun yok, hantal gibi saçma sapan cevaplar alacağım.

Yalan mı Serdar ?

N8'in hantallığı o fiyattaki hiç bir telefonda yoktu.

1.3 ghz + Belle FP2 ile adam olmuş gibi duruyor, hadi bakalım ama artık bir kere güven kaybetti.

_ardaa

Üye
Yalan mı Serdar ?

1.3 ghz + Belle FP2 ile adam olmuş gibi duruyor, hadi bakalım ama artık bir kere güven kaybetti.

Sen halen 2010 son çeyrekte kalmışsın aş artık zamana ayak uydurmaya çalış.

atakan25

Üye
belle iyi de donanım çok vasat haliyle oyun da çıkmadı destek te kesince bitirdi ama kullanmaya devam edicem

Oyunda çıkmaz bu saatten sonra,Nokia uğraşmıyorki geliştiriciler uğraşsın..

Teşekkürler bilgi için dostum hantal diyenler bu cihazı ne yapmak için kullanıyorlar acaba çok merak ediyorum eski N73 ümü şöyle bi tozlu raflardan çıkardımda teknolojiyi çabuk küçümsüyoruz...

pRime.

Üye
Yalan mı Serdar ?

n8'de hantallık yoktu ki o fiyattaki başka telefon daha iyi olsun.

n8'deki kadar özellik yoktu ki aynı fiyattaki telefonlarda.

Yalan mı Hakan?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...