Symbian Vs. Android karşılaştırması

aleranol

Üye
lütfen konuyu kapatalım artık tamamı ile saçmaladınız. Bence bu kadar tartışma yeter beyler biraz durunda parmaklarınız soğusun

NUD

Üye
    Konu Sahibi
İşte 1Gb ram lı sözde Android li cihaz ın ram performansı.

----------Eklendi @ 19:36:07 ---------- Yazıldı @ 19:35:38 ----------

Bizzat az önce arkadaşımın cihazından kendim çektim daha yeni güncellemesini yaptı

----------Eklendi @ 19:37:16 ---------- Yazıldı @ 19:36:07 ----------

buna ne demeli?

PriZm

Üye
Belliki arkaplanda uygulamalar açık.Advanced task killer gibi programlar yükleyerek bakabilirsiniz

----------Eklendi @ 19:38:44 ---------- Yazıldı @ 19:38:24 ----------

Sonuna kadar katılıyorum.

NUD

Üye
    Konu Sahibi

Bu mesaj ı yazan arkadaşın önünde saygı duruşunda durmak lazım...

----------Eklendi @ 19:41:35 ---------- Yazıldı @ 19:40:12 ----------

Belliki arkaplanda uygulamalar açık.Advanced task killer gibi programlar yükleyerek bakabilirsiniz

----------Eklendi @ 19:38:44 ---------- Yazıldı @ 19:38:24 ----------

Sonuna kadar katılıyorum.

Bütün uygulamaları kapatıyorum arkadaşım. Hatta cihaz kutusundan çıktıktan sonra ilk aındığında aynı şekildeydi. Güncellemeler yapıldı yazılım destekleri yüklendi yine aynı

PriZm

Üye
biliyorum resimdede zaten kapalı görünüyor.ama birde arka planda açılan programlar var.onları telefonun kendi task manageri kapatmıyor ayriyetten bir program yani advanced task manager gibi bir program kapatabilir.

ayrıca ram o kadar şiştiği zaman bir yavaşlama oluyormu? birde gta 3,fifa 2012 açın,oyunu kapatın ardından rame tekrar bakın.

NUD

Üye
    Konu Sahibi

Anlamak istemiyorsun herhalde task manager dahil olmak üzere herşey kapalı cihazda

PriZm

Üye
Anlamak istemiyorsun herhalde task manager dahil olmak üzere herşey kapalı cihazda

o zaman 2. dediğimi dene.benim telefonumun rami şiştiği zaman hep uyguladığım bir yöntemdir.

100 uygulama açtım sorun var mı isterseniz ScreenSnap ile görüntü alayım.

okitox

Üye
her zaman söylemişimdir, nokia telefon olsun diye telefon yapıyor, diğerleri oyuncak olsun diye...

Tepkiler: CanKartaL ve TheMadness

Febris

Üye
100 uygulama iisim alalım madness

pRime.

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4368381]

4-HTC Evo 3Dde 1 GB ram var dostum.Yazılım 250 MB gibi bir ram yiyor.Eline almadan konuşma bence.Geriye kalıyor 750 civarı ram.Senin 701 gibi cihazlar orjinalden zaten 512 MB ramli.[/QUOTE]

Sen bu forumda yorum yazma ya cidden. böyle bir yalanı attıktan sonra cidden yazma!!! adamlara bak ya kafayı bozmuşlar symbianı karalamakla!!!

HTC EVO 3D

htc flyer

----------Eklendi @ 20:57:59 ---------- Yazıldı @ 20:49:18 ----------

kendi telefonundan koy da inanalım gelmiş bana custom romlu bir başkasının cihazını gösteriyor

PriZm

Üye
Sen bu forumda yorum yazma ya cidden. böyle bir yalanı attıktan sonra cidden yazma!!! adamlara bak ya kafayı bozmuşlar symbianı karalamakla!!!

bunu yazacağına avatarındakini yazsaydın daha iyi olurdu

[alikan]

Üye

Yazıda ki bu bölümü iyi okumamışsın dostum. Ama buranında amacı bilgi paylaşımı olduğu için bizde bilgi paylaşımını yapalım.
Fakat baştan şunu ısrarla belirtmek istiyorum yazdığım yazılardan yorumlardan kesinlikle ama kesinlikle Symbian yada Nokia kötülemeye çalışıyorum algısı oluşmasın, Zira senin kadar Nokia severimdir. Android şöyle iyidir böyle mükemmeldir de demedim kesinlikle niyetim de yok sadece yapabildiklerinden bahsediyorum ben ve rasyonel olmaya çalışıyorum sana da tavsiyemdir.

Şimdi arka planda hiçbir uygulama çalışmıyor dersen eğer eklediğin resimde, o zaman en basit örnek olarak arka plandaki Sense arayüzü nasıl çalışıyor demek lazım sana.? Bu bir ikincisi Hadi diyelim RAM değeri öyle yüksek, bu değer telefonda neyi yapmanı ENGELLİYOR, yada telefon neyi yaparken KASIYOR ya da YAPAMIYOR buna cevap verebilir misin.? Sen yukarıda ki yazımı daha detaylı ve tekrar oku ama okurken Symbian'ı karalamaya çalışıyorum mantığına bürünmeden oku. Resimdeki telefonun sahibi arkadaş telefonunu nasıl kullanır ben bilmem, beni ırgalamazda çünkü herkes kendi cihazını kendi bildiği gibi kullanır. Fakat eksik bilgi ile hareket etmemeni tavsiye ederim sana. Bak cihazımdan şimdi çektiğim resimleri paylaşıyorum senin için. Uygulamaların tamamı kapalı sandığın andaki açık uygulamaların erkan görüntüsü ve RAM değeri. Dikkat edersen aynı dakika içinde çektim ekran resimlerini 5-10 saniye arayla. Daha da ne diyim bilmiyorum ben kullandığım cihazı biliyorum ve kullanıyorum. Polemikten kaçınalım.

okitox

Üye
arkadaş,,, şu içinde resim olan göklere kadar uzanan mesajları ne diye alıntılarsınız ki

NUD

Üye
    Konu Sahibi
o oyunlar yüklü değil cihazda hatta neredeyse hiçbirşey yok uygulama olarak . Haybeye aldı gibi birşey

pRime.

Üye

bunu yazacağına avatarındakini yazsaydın daha iyi olurdu
buyur şikayet et hakaret mi etmişim? yalansa yalan diyin adamlar kafayı bozmuşlar symbianı karalamakla. yalan söylüyor mu söylüyor da.