Symbian 60 v3 Sürümüne Sahip Telefonlar Hakkında Sorular Buraya

waycell

Üye
s60 v3 3rd editionlar neden butun telefonlari yavas calisiyor ?

bu sadece s60 v3 ile sınırlı değil symbian güzel bir işletim sistemi fakat nokianın yetersiz işlemci hızı ve ram koymasından dolayıdırki bütün telefonları kasar ve dolayısıyla yavaş çalışır.symbianda stabil çalışmasını istediğin telin işlemci hızı en az 600 mgh rami 256 mgb olmalıdır hal böyle iken androidde ise bu durum 800 mgh işlemci ve 512 mgb ramdir..tabi bu rakkamlar telin arka planda çalıştırdığı programlara göre değişkendir

twin15

Üye
peki neden yavas islemci koyuyorlar maliyetten olucagini sanmiyorum.heleki nokia gbi buyuk bir sirket icin ?

waycell

Üye
peki neden yavas islemci koyuyorlar maliyetten olucagini sanmiyorum.heleki nokia gbi buyuk bir sirket icin ?

Nokia CEO'su Stephen Elop, çalışanlarına hitaben kaleme aldığı mektupta, firma olarak son yıllarda yaşadıkları başarısızlığın sebepleri üzerinde son derece detaylı çıkarım ve özeleştirilerde bulundu.

İlk olarak epey uzun olan mektubun tümünü 'tan okuyabileceğinizi söyleyelim ve önemli bulduğumuz noktaları Elop'un ağzından altbaşlıklar halinde özetle aktaralım.
Nokia Hakkında:

• Yenilik üretemeyerek, üretilen yeniliklere adapte olamayarak, içimizde düştüğümüz fikir ayrılıkları ile ve kaçırdığımız onca atış eşliğinde bugün içinde bulunduğumuz yangının ilk kibriti biz çaktık. Şu an yanmakta olan bir platformun üzerinde duruyoruz. Değişim artık kaçınılmaz.
  • Nokia olarak iç dinamiğimizde yenilik bazında bazı önemli kaynaklarımız mevcut olsa da, pazara yayılım hızımız oldukça yavaş kalıyor. MeeGo platformunun akıllı telefon piyasasında yüksek segment liderliğini ele geçirebileceğini düşünmemize karşın, görülen o ki, bu yılın sonuna değin sadece 1 tane MeeGo tabanlı akıllı telefonu satışa sunabilecek durumdayız.
  • Orta seviyeye kaydırdığımız Symbian platformu artık devamlı surette büyüyen müşteri ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. K.Amerika pazarında zaten hiçbir zaman etkin olamamıştık fakat eğer böyle gitmeyi sürdürürsek güçlü olduğumuz pazarlar da elimizden yitecek.
  • Rakiplerimizin başarılarının sırrı cihazlarında değil bir bütün olarak sundukları ekosistemlerinde yatıyor. Bizim pazar payımızı gerileten de bu.
Apple Hakkında:

• [*]İlk iPhone'un çıkışının üzerinden 4 yıl zaman geçmesine karşın (1997) halen ona yakın deneyim sunan bir cihaz üretebilmiş değiliz. İçe kapalı yapısı ve son derece güçlü ekosistemi ile geliştiricileri kendisine bağlayan Apple, akıllı telefon kavramını yeniden tanımlamak suretiyle oyunun seyrini değiştirdi ve üst segmentte hükümranlığını ilan etti. 2008 yılında 300 dolar ve üzeri fiyat segmentinde pazar payı %25 olan Apple, bugün aynı pazarın %61'ini ele geçirmeyi başardı. Son çeyrekte yaşadıkları yıl bazlı gelir artışı ise %78 oldu.​
Android Hakkında:

• Endüstrinin yeniliklerine önderlik eden Google, bugün artık en cazip güçlerden birisi haline geldi. Henüz 2 yaşında olan Android, son verilere göre akıllı telefon piyasasında hacim bazında Symbian'ı geçmeyi başardı. Bugün Android platformu, uygulama geliştiricilerden, servis sağlayıcılarına ve telefon üreticilerine kadar herkesin ilgisini çeker hale geldi. Yüksek segmentten girdikleri bu yolda, bugün orta segmentin hakimi oldular. Ve şimdi de hızla 100 avro ve aşağısındaki giriş seviyesine yayılıyorlar.
Diğerleri Hakkında:
Düşük fiyata sahip, giriş seviye ürünlerde Çin menşeli OEM üreticiler giderek büyüyorlar. Hem hızlı, hem de ucuzlar. Ve bu durum, düşük segmentte bize yeni bir rakip daha doğuruyor.
ÖZETLE…
…doğru silahlarla savaşmıyoruz. Artık başarının yolu fiyatsal segmentasyon bazlı cihaza karşı cihaz stratejisinde değil ekosistemde yatıyor. Bugün net olarak ortaya konan şudur ki, artık en az cihazlar kadar bu cihazların yazılımı, geliştirici desteği, hazırlanan uygulamalar, sahip olduğunuz servisler de önem taşıyor. Yapmamız gereken ya kendi ekosistemimizi inşa etmek ya da varolan ekosisteme katılmaktan (Android? WinMo?) başkası değildir. Daha fazla pazar payı, akıl ve zaman kaybetmeden artık bir karar vermek zorundayız.

alıntıdır......demem oki alıştılar milleti keriz yerine koymaya onlar zannediyorlarki telefon satıldığı şekliyle kullanılıyor bu şekilde kullanılsa çok stabil çalışır fakat kullanıcı mesaj atıyor alıyor onlarca hatta daa fazla program yüklüyor kaldırıyor hackliyor falan filan.. dolayısıyla ne ram yetiyor ne işlemci ne hafıza....

twin15

Üye
androide gecicem bu gidisle.youtubedn video aciyorum donuyor.rest cekiyorum.hic biseyi kaldirmiyor bunun oyunu muzigi olmiycakmi mal nokia :S

waycell

Üye
androide gecicem bu gidisle.youtubedn video aciyorum donuyor.rest cekiyorum.hic biseyi kaldirmiyor bunun oyunu muzigi olmiycakmi mal nokia :S

multi touch ekranlarında kötü bir tarafı var ekran içersinde sürekli enerji akımı olmasından dolayı batarya ömrü çok uzun olmuyor çok kurcalarsan bir gün az kurcalarım dersen 2-3 gün gidiryor.ben n8.samsung 7330.samsung galaxy ace 5830. aldım ve sattım isteklerimi karşılamadı enson lg optimus black vardı sahibinden.com dan 650 ye almıştım 1ghz flash destekli işlemci 512 mgb ram çok stabil bir telefon ama şarz mevzusu yüzünden onuda sattım şimdi samsung i8320 aldım onu inceliyorum spot telefon limo işletim sistemli eksikleri var ama bende zoru seviyorum.lg yi tavsiye ederim

twin15

Üye

teşekkurler.16 eylülde bim e gelicek olan LG optimus Me yi alıyorum güzel telefon hoşuma gitti.sırf androidli oldugu ıcın acısı cıkarım su nokianın

kardeşim ben tele format attım hafıza kartında ki temalar uyg. yöneticisinde görünmüyor nasıl silerim bide format attıktan sonra silinen orjinal programları nasıl geri yüklerim..

waycell

Üye
kardeşim ben tele format attım hafıza kartında ki temalar uyg. yöneticisinde görünmüyor nasıl silerim bide format attıktan sonra silinen orjinal programları nasıl geri yüklerim..

yüklenen her uygulama hem karta hemde tele dosyalar kopyalar teli formatlayınca kartıda formatlamak gerekir yoksa stabil çalışmaz formttan sonraki orjinal yazılım yüklemesi için yazılım atmalısın malesef

sametee

Üye
s.a kolay gelsin bende e71 var daha önceden telefonumdan vodafone internet aracılığla youtube a girip video izleyebiliyordum ama ne olduysa artık telefonumdaki internetten izleyemiyorum sadece wireless ile bağlandığımda açıyor videoları bunun sebebi ne olabilir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ..

waycell

Üye

realplayer akış ayarlarında olabilir orda vodafone interneti kaydetmelisin

Tepkiler: sametee
Ben e72 kullanıcılarından bırıyım artık cılekes mı dıelım ne dıelım anlaıdm telefon goruntu ıtıbaryle gercekten lafım yok buna..ama ıcerık desen bılmıorum ben pek memnun kalamadım telden ..esımle aldıgımz bu ıkı tel ılk aldıgımzda seste sorun vardı dogru duzgun acık alanda konusamıoduk ses bı anda dusuodu sankı tel hıc cekmıomus gbı sebeke sorunu olarak dusunduk ama cekıo telefon..hadı dedık degstrelım nokıa bıze yenı tel gonderdı nasıl olduysa artık bı sorun yok dedı ısrarcı olunca degstrdıler..hadı onlarda geldı dıelım artık sorunla karsılasmayız dedık ne mumkun gene aynı sorun devam edıo..sız dostlardan rıca bu ses sorunuyla (acık alanda konusurken ses bı anda dusmesı tel cekmıomus gbı olması karsı tarafın dıger tarafı bı sure duymaması) gbı durumla karsılasan arkadasımz varmı?varsa bunu nasıl cozu bu konuda yardımınızı rıca edıyorum..saygılarımla...

waycell

Üye

malesef nokiazede kullanıcılarından birisiniz e72 hakkında çok şikayet alıyorum falsh player var dendiği halde yok karanlıkta tuşların kenarlarından ışık sızıyor falan filan...bazı nokia tellerde eğer hoparlörden konuşulursa dediğin mevzu ortaya çıkıyor sebepsiz ses kesintilerinin diğer bir sebebi şebeke olabilir eğer turkcell kullanıyorsan yapmaz bunu bunun dışında 200 mgb lık rom malesef telde 40-50 mgb lik bir ram bırakıyorki buda bu tür problemler ortaya çıkartıyor kanaatindeyim bu tek ihtimal değil tabi bazen bendede olduğunu düşünürsek ki yazılımsal olacağını zannetmiyorum muhtemelen halk arasında hatalı üretim dediğimiz donanım problemini işaret ediyor..en hafıza kartını çıkarın teli kapatıp açın öyle deneyin sonucu yazarsanız sevinirim

Merhaba ben c5-00 kullanıcısıyım.hellox2.11 ile hackledim rom patcher yükledim fakat rom patcheri acınca sys/bin/patcher ldd not found yazısı cıktı.telefonu formatladım kaldırıp yeniden denedim ama nafile cözümünü bir türlü bulamadım yardımcı olursanız çok minnattar olurum şimdiden teşekkürler.

waycell

Üye

başka bir rompatcher yükle yada hellooxun başka sürümlerini dene ama önce c dizininde helloox altında rompatcher var onu yüklemeye çalış bu arada sertifikayı nerden buldun

Sertifikayı nokiateace den aldım helloxun altındaki rompatcherde sertifika hatası verdi yarın başka sürümleri deniyecem inşallah olur yardım icin teşekkürler

waycell

Üye
Sertifikayı nokiateace den aldım helloxun altındaki rompatcherde sertifika hatası verdi yarın başka sürümleri deniyecem inşallah olur yardım icin teşekkürler

o sitenin verdiği sertifika her telde çalışmıyor bildiğim e72 de kesinlikle çalışmıyor sen başka sürümleri dene özellikle 2.2 yi

kardeşim öncelikle yardımların için teşekkur ederim...N73 için kullanabileceğim güzel bir facebook uygulaması önerebilirmisin?

elf_belt

Üye
n73 telefonum var sağ tarafındaki ses açma tuşunu bozdum bunun için müzik dinlemiyorum.Müzik programı önerirmisin içinde ses açma özelliği olan.

featnuri

Üye
Kardeş öncelikle başlık için teşekkür ederim.benim bir sorum olacaktı.n95 8gb da haritalarda navigasyon tercihine girdiğimde(yol-adres tarif ederken) bir süre sonra "Mağazaya girmek için çevrimiçi olmanız gerekiyor, şimdi bağlanılsın mı?" sorusu çıkıyor.hayır diyorum ve navigasyonu sonlandırıyor.tekrar açıyorum yine aynı.sorun nedir acaba.yardımcı olabilirseniz sevinirim.(dil,sesli rehber vs.yüklü)