Nokia zamanında symbianı geliştirseydi şimdi android diye bişey olmazdı, symbian bu haliyle bile bana göre androidden üstün çok fazla uygulama ve program ile symbian 5-6 sene önce androidin yapabildiklerinden fazlasını yapabiliyordu. En basit örnek kendi programını yapabiliyordun telefonda. Ve bunları 5-6 sene önce yapıyorduk düşünün üstünlük kimde anlarsınız
Nokia zamanında symbianı geliştirseydi şimdi android diye bişey olmazdı, symbian bu haliyle bile bana göre androidden üstün çok fazla uygulama ve program ile symbian 5-6 sene önce androidin yapabildiklerinden fazlasını yapabiliyordu. En basit örnek kendi programını yapabiliyordun telefonda. Ve bunları 5-6 sene önce yapıyorduk düşünün üstünlük kimde anlarsınız
En son kullandığım N8 i sattığıma çok pişmanım,harika bir telefon ve symbian^3 de harika bir sistemdi,nokianın mallığı yüzünden bizler 5 para etmez sistemlerin elinde kobay olduk.
Ah be konuya baktım da nasılda içim gitti. Ne de çok özlemişim o günleri.
Symbian3 ruhu olan bir sistemdi. N8 de ruhu olan bir makine
Bi laf var ya; iPhone'u bir kere kullanan bir daha başka telefon kullanmak istemez diye. Bunu söyleyen Symbian3 kullanmamış kullansaydı eğer iPhone kullanan Symbian3 hariç başka telefon kullanamaz derdi
Dört hoparlör ve ilk 4" lik Symbian3 cihaz olan X7 çok hoşuma gitmişti. Acaba şimdi bulup alsam mı diye düşünmedim değil. Maksat muhabbet
Symbian s60v2 ve s60v3 programlarının çoğunu toplamıştım.Mikrosoft pislik yapıp symbianı kapatınca yazık oldu.
programlar nostalji oldu.Şu anda androidi mecburen kullanıyoruz.symbianda ANSWER MACHINE -telesekreter programı çok güzel çalışıyordu halende çalışıyor.Androidde ne kadar (answer machine)programı yüklediysem randıman alamadım .Doğru dürüst çalışan android-answer machine arıyorum.!!!!
Birde birşey farkettim. Wp10mobile arayuz ve uygulamaların arayuzu açısından biraz symbyan'a benziyormuş yahu.. Fotolar ve ayarlar arayuzu hemen dikkatimi çekti..
Lumia 640xl kararlı sürüm'den MTALK aracılığı ile gönderildi...
Nokiapoweruser adlı kaynak ise, Nokia D1C adlı akıllı telefon modeliyle ilgili iddialarda bulundu. Nokia yakın olduğu söylenen internet sitesinin iddiasına göre Nokia D1C, iki farklı ekran seçeneğiyle birlikte gelecek. Bunlardan birinin 5 inç diğerinin ise 5,5 inç olacağı söyleniyor. Aynı zamanda cihazın Full HD ekran çözünürlüğüne ve 1,4 GHz’lik Snapdragon 430 işlemcisine sahip olacağı da iddialar arasında yer alıyor.
5 inç'lik modelde 2 GB RAM, 5,5 inç'lik modelde ise 3 GB RAM’in yer alacağı söyleniyor. Giriş segmentinde yer alacak telefonun 13 megapiksel ön, 16 megapiksel arka kamerasının yanında 16 GB dahili hafızası olacağı konuşuluyor.