Öneri Sorun batarya da mi telefonda mı?

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
benimde dün akşam telefon açık bıraktım %100 olan sarjım gece 1 gibi bıraktığım sarjım sabah 10 gibi %3 azalmıştı ancak tasarruf modu açıktı bu günde kapalıyken denerim

Aynen bu normal. Benim 10 felan azalıyor.

PriZm

Üye
2 saatte %5 fazlasıyla anormal.

Tepkiler: Peocawe

PriZm

Üye
Root ve xposed varsa şu apk yı kur telefonun şarjını sonuna kadar bitir ondan sonra şarj et bakalım.

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Root ve xposed varsa şu apk yı kur telefonun şarjını sonuna kadar bitir ondan sonra şarj et bakalım.

Var xposed deniyorum. Bunu kurunca telefon tam sarj mi olmasi gerek yoksa yaridayken felan kursakta olur mu? Sonrasinda da bitince tamamen şarj ediyoruz.

Birde tam olarak ne işe yarıyor bu?

PriZm

Üye
Var xposed deniyorum. Bunu kurunca telefon tam sarj mi olmasi gerek yoksa yaridayken felan kursakta olur mu? Sonrasinda da bitince tamamen şarj ediyoruz.

Birde tam olarak ne işe yarıyor bu?
Telefon şarjı sistemin tahminlerine göre %0 olduğu anda kapanır.Bu tweak telefon yazılımının şarj %1 olduğunda kapanmasını engelliyor.Böylece cihazın kendi kendine aniden kapanana kadar bataryanın sonuna kadar bitirilmesi sağlanıyor.

Kısacası yazılımsal olarak şarj %0 olduğunda değil batarya sonuna kadar bitip telefon kitlendiğinde kapanıyor.

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi

O zaman gece durduk yere düşmesine bi çözüm değil bu?

PriZm

Üye
O zaman gece durduk yere düşmesine bi çözüm değil bu?
Benim sana önerdiğim şey bataryayı sıfırlayıp tekrar tamamen doldurmana yarıyor. Batarya ile ilgili bir kalibrasyon sorunu varsa bu şekilde düzeltilebilir.

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Benim sana önerdiğim şey bataryayı sıfırlayıp tekrar tamamen doldurmana yarıyor. Batarya ile ilgili bir kalibrasyon sorunu varsa bu şekilde düzeltilebilir.

Tamamdır bitirip tam şarj yapıyım bugün bi. Evdeyim nasılsa bugünlük. Ali, konuyla alakasız ama hazır burdayken soruyum. Bu amoled yanmasına screen burn in tool gibi app'ler çözüm olur mu? Ekranımda çok belli olmayan bi gölgelenme var çok dikkatli bakarsan klavye izini bile görebiliyosun istisna durumlarda.

PriZm

Üye
Açıkçası bende hiç amoled yanması sorunu olmadığından etkili olurmu bilmiyorum. Dolayısıyla araştırmadımda..

Invoke

Üye
Cihazın deep sleep de olduğuna emin misin? Bir şey uyandırıyordur belki ? Ya da stock romda değilsen bir bug varsa ?..

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Cihazın deep sleep de olduğuna emin misin? Bir şey uyandırıyordur belki ? Ya da stock romda değilsen bir bug varsa ?..
stock romdayım. deep sleep'e giriyor cpu spy'dan bakıyorum. Bu arada @~N.A.W.Y~ dediğin şeyi kurdum sabah şuan bataryayı %0 a getirdim 6 dakikadır %0 da bekliyor kapanmadı hala. Tamamen bitiriyor galiba dediğin gibi içinde ki şarjı.
Bi faydası olmadı Ali :/

Tepkiler: Invoke

PriZm

Üye
Demekki sorun bataryada değil.

Yine xposed dan Amplify uygulamasını yükle. Cihazı çok sık deep sleepten uyandıranların uyanma aralıklarını arttır.

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Demekki sorun bataryada değil.

Yine xposed dan Amplify uygulamasını yükle. Cihazı çok sık deep sleepten uyandıranların uyanma aralıklarını arttır.

tamamdır bunuda deneyim. bu arada deep sleep ile min cpu aralıklarına baktığımda ikiside hemen hemen eşit gidiyor. 384Mhz'de bu kadar uzun süre çalışması anormal değil mi bu cihazın? 1.7ghz işlemcisi var, ondemand'da çalışıyor fakat atıyorum; deep sleep'te 3 saat kaldıysa 384mhz'de 2.5saat çalışmış gösteriyor. Deep sleep'ten kendi kendine çıkıp min cpu'da çalışıyo ihtimali olabilir mi ki?

PriZm

Üye
İşte deep sleepten uyandıran uygulamaları ve işlemleri o dediğim uygulama ile göreceksin. ona görede o uyandıranları istersen geciktir istersen tamamen kapat.

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
İşte deep sleepten uyandıran uygulamaları ve işlemleri o dediğim uygulama ile göreceksin. ona görede o uyandıranları istersen geciktir istersen tamamen kapat.
Uygulamayi ilk defa deniyorum nasıl yapacağım dediklerini? Wakelocks dan baktığım da hep sistem özellikleri görünüyo.

CanKartaL

Emekli Yönetici
Root var ise greenify ile basit bir şekilde otomatik uyutabilirsin arka plandaki uygulamaları. Tabi kullanabiliyorsan amplify ile daha kişisel ayarlar yapabilirsin.

Peocawe

Üye
    Konu Sahibi
Root var ise greenify ile basit bir şekilde otomatik uyutabilirsin arka plandaki uygulamaları. Tabi kullanabiliyorsan amplify ile daha kişisel ayarlar yapabilirsin.

Greenify kullaniyorum fakat çözüm değil. Amplify e tam hakim değilim henüz tam anlayamadım çalışma mantığını...

Tekrar soyluyorum hocam batarya degistirin garanti varsa zaten degistirir

PriZm

Üye
Amplify da mesela wakelocks da safe bölümündekilerin hepsine tıkla ve 600 yap.