Sony Xperia U - İnceleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Sony Xperia U - İnceleme
Küçük şeylerin fayda getirmeyeceği hakkında bazı deyimler vardır. Ancak teknoloji genelde bu deyimlerin istisnasıdır. Örneğin Sony'nin NXT serisinin üyesi olan CES ve MWC ile satışa çıkan 3 telefon; Xperia P, S ve U. Xperia U bu ailenin en küçüğü. Fakat teknolojide sadece dış görünüşe bakarak önyargıda bulunmak büyük bir hata olur.

12mm inceliği, 3.5-inch ekranı ile ilk izlenimi bu cihazın kesinlikle Sony olduğunu gösteriyor. Hiç şüphe yok ki göze takılan ilk özelliği alt kısmındaki farklı renkte tasarlanmış ve kesinlikle bir karakteristik yapı oluşturan bölüm. Güzel ya da kötü diğer akıllı telefonlardan farklı olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.

Ön kısmında VGA kamera, mikrofon ve sensor bulunuyor. Arka kısımda kamera, Sony Mobile logosu,flash ve mikrofon bulunuyor. Diğer bütün butonlar telefonun sağ kısmında bulunuyor. Güç düğmesi, ses tuşları, kamera butonları bulunuyor. Sol kısımda ise sadece micro-USB girişi var.

Xperia S ile arasındaki önemli benzerliklere rağmen Xperia U isteklerinize daha çok cevap vermektedir. FWVGA ekran 16:9 oranlarındadır. İncelediğimiz görüntülerde resim ve videolar koyu renklerde daha başarılı. 5MP kamerası ve sadece 4GB depolama kapasitesi bulunuyor. Ancak şunu söylemeliyiz ki bu telefonu almayı düşünüyorsanız sadece kamerası için vazgeçmeyin. Aşağıdaki resimlerde kameradan alınmış örnekler bulunmaktadır.

Ayrıca düşük ışıkta ortalama üzerinde sonuç vermektedir. Panorama ve 3D modları da bulunmaktadır. Şimdiye kadar tek tereddütlü noktamız yetersiz hafızası oldu. Yine de ortalama bir deneyim sunmaktadır. Bir diğer özellikse kutudan Android 2.3.7 işletim sistemiyle çıkmaktadır. Evet ICS değil fakat tam olarak bir kriz sayılmaz. Sony'nin ara yüzü oldukça başarılı ve performansı iyi durumda.

Uygulama ve oyunları açısından PS Store ve Playstation desteği sayesinde çok avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Bunlara ek olarak 1320mAh bataryaya sahiptir. Bu da size 6 saat aktif kullanım sağlar. Çift çekirdek teknolojisiyle performansının iyi olduğunu söyleyebiliriz. Cut and Rope oyununu oynayarak küçük bir deneyimde bulunduk ve Galaxy Nexus kadar iyi bir performansı olduğunu söyleyebiliriz.

Şimdiye kadar Sony Xperia U ne değildir diye tartıştık. Şimdi ise nedir diyecek olursak Sony Xperia U biraz küçük bir telefon arıyorsanız doğru adres. Günlük kullanımlarda oldukça işinizi görecek bir telefon. Video ve medyalarınızı çalıştırması ya da farklı tasarımıyla ortalama bir telefon olduğunu belirtmekte fayda var. Bu telefonun satış fiyatı ise 330$.

(teknolojioku)

klongs

Üye
8 değil 4 gb hafızası var

Fiyatina gore gercekten guzel bir telefon.
Inceleme icin de tesekkurler.

NeoV

Üye
8 değil 4 gb hafızası var

Haklı 4 gb.
Bu telefon oyun için değil onu fark ettim. Daha öncede söylediğim gibi küçük ve süslü olması yönüyle bayanlara hitab ediyor. Alt kapaklarıda değişiyor ayrıca. Ruh halinize göre beyaz, pembe, sarı takabiliyorsunuz. Corby'nin gelişmiş versiyonu. Zaten corby'de bir bayan için idealdi.

puff 12mm naptin sıvamı yapican onla ben 9mm optimusa bile kalin demeye basladim ozelliklere laf yok ama goturur

NeoV

Üye
Bakalım. Xperia Mint bir çıksın. 7mm diyorlar onada. Hayırlısı ile alırım bir tane.

Edit: Paso smiley kullanmışım.

Uruloki

Üye
Bakalım. Xperia Mint bir çıksın. 7mm diyorlar onada. Hayırlısı ile alırım bir tane.

Edit: Paso smiley kullanmışım.

7mm kulaklık jakını nerey koymuşlar 2.5mm mi kullanmışlar yoksa

ayıcana sony facebookda yarışma yapıyordu sporu sorup ödül olarka telefon verceklerdi ne zaamn sonuçalanacak o yarışam kaçtır soruları cevaplıyorum tık yok arkadaş

bu arada bu telefon gayet iyi seçim olur yani fiyatı filan çok uygun özelliklerine kıstasla

- - - Eklendi - - -

burda 8 gb hafızası olduğu ama 6 gb nin kullanıcıya kaldığı yazıyor sitesine bakmak lazım en iyisi

- - - Eklendi - - -

tam komediye dönüştü iş bence kendi sitesi 8 gb hafıazası var 4 gb si kullanıcıya kalıyor yazmış o da güzel bence

NeoV

Üye
Ben 4 diye biliyorum. Kulaklık jack'leri 3.5 mm değil mi? 7 mm telefon olsa bence sorun olmaz? İki yandan 1.75 mm bırakırlar ortalamış olurlar.

Yarışma mı yapmış :O Haberim yok benim. Katılmalıyım.

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
orjinal sitesinde hafıza ile ilgili bir şey bulamadım, pc labs incelemesinde 4gb yazıyor bilemedim.

Uruloki

Üye
orjinal sitesinde hafıza ile ilgili bir şey bulamadım, pc labs incelemesinde 4gb yazıyor bilemedim.

link verdim orda 8 gb var ama 4 gb si kullanıcıya kalıyor yazılmış

kulaklık jakını da şöyle açıklayayaım bende ipod touch var cihazın kalınlığı 7.2 mm ki alt ksımlar biraz daha ince kulaklık jakı 3.5 mm ama cihazın alt kısmını kapatıyor yani kenarlara kadar geliyor resmen yani 7 mm kaplıyor gibi ee o zaman yani 7 mm telefon olabilir ama kulaklık jakı için 2.5 mm filan tercihe edebilirler çünkü çıkıntı gibi gözükür o

NeoV

Üye
Neyse bunu düşünmek Sony'nin işi. Oled ekran nasıl olacak onu merak ettim. Güzel bişiler bekliyorum..

MasteLaa

Üye
12 mm imiş kalın yahu tabii bu kişiden kişeye değişir ama hafıza 4 gb değil mi bunun

KayraBey

Üye
Mutlaka alıcısı olacaktır bence

Hafızası 8gb ancak ics 4gb yer kaplıyor geriye 4gb kalıyor.

Tepkiler: NeoV
Fiyatına göre alınabilecek bir telefon

NeoV

Üye
800Tl turkcell fiyatı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...