sms neden 160 karekter ?????

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dawn

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
sms neden 160 karekter ?????

Kısa mesaj neden 160 karakter ile sınırlı? Niye 150 veya 200 değil de 160? İşte nedeni...
SMS gönderirken 160 karaktere sığmakta zorlanıyorsanız bunun suçlusu ile tanışmaya hazırlanın.
1985 yılında, iletişim araştırmacısı olan Friedham Hillebrand ve birkaç meslektaşının önemli bir görevi vardı. Görevleri taşınabilir telefonların görüntüleyebilecekleri metin tabanlı mesajlar ile ilgili standartları oluşturmaktı. Hillebrand bir mesajın en fazla kaç karakter içerebileceğine karar vermeliydi. Daktilosunun başına oturdu ve yazmaya başladı. İnsanların bir kısa mesajda yazmaları muhtemel rastgele notlar ve sorular yazarak bütün bir kağıdı doldurdu. Sonra bu notların hepsini okudu. Görünüşe göre 160 karakter her kullanıcı için fazlasıyla yeterli olacaktı ve o günden sonra 160 karakter standart olarak kabul edildi.

Tepkiler: nejdet can, cesur.22, KaranlıƘ Ƈoƈuq ve 8 diğerleri

turkordu

Üye
Tşkler keşke mesaj yollamak hep bedava olsa ben zaten eskiden mesaj yollardım şimdi ise ayda 1 tane bile atmıyorum

c3r3n

Üye
Hımmmmm.. Teşekkürler

minkara

Üye
saçmalık yha adam resmen kafasına göre sınır çizmiş :S

DoRM

Üye
benimki 1000 ama

tragedie

Emekli Yönetici
telde mesaj yazmaktan hiç hoşlanmadığım için 161 karakterde olsa benim için farketmiyor

Perfect!

Üye
aramak daha iyi ya hem daha kolay

Ama diyelim 160 karakter ise ı harfi yaptımmı neden birden 60 a düşüyor onu anlamdım :S

suçlamamamak lazım o kişiler olmasa cep telefonuda olmazdı hala mektup yazardık eline geciekmi gecmiyecekmi diye düşünürdük 160 karekter olması ozamanki şartlardan ama azıl suclu olan şimdiki operotörler para kazanmak için 160 karekteri yukseltmiyolar elerinde imkan olmasına rağmen ozamanki imkan buymuş herkes düşüncesini paylaşmakta serbestir benim düşüncem bu yönde

3,5 türkçe karakter yazıldığındada karakter sayısının aniden azalması da standartının bozulması olduğu için ani düşüşe geçiyor.Çünkü kabul edilen dil grubu ingilizce.

mihr

Üye
Entresaaan Adam gençliğin halini bilmiyo tabi bu kadar msjlaşılma devri geleceğini onun için böyle bir ayar yapmışlardır

denpeh

Üye
bunun ne alakası var?? daktilo ile telefon başka bişe benim telefon 2000 karakterli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...