Sizce lumia 920 mi iphone5 mi

haltie

Üye
Riski heyecanı macerayı seviyorum ve o kadar parayı verip boşa gittiğinde uzulmem diyorsan sana lumia 920 yi kesinlikle öneririm.

bi araba parası verip sonrada vicdan azabından ölmem diyorsan diyorsan iphone 5 alablirsin.

- - - Eklendi - - -

bir şey söylemek gerekirse iki cihazda harika ama ikiside ara model malesef nokia yeni lumia sını çok geçmeden tanıtır ( aynı lumia 800 ve lumia 900 gibi bir bağ olur ) ve i5 4s e göre iki kat performanslı ama apple bilerek eksik bırakmış bence 5s yada ismi ne olur bilemem tam takım gelicektir bunlarıda göze alınca fiyat ve yeni deneyim adına lumia 920 yada diyorum

haltie

Üye
Iphoneye 2 bin verip temiz bakarsan çok rahat 1500 1600 satarsin istersen,
Lumiaya 1600 ver kutusunda olsun gidip satıcam de hiç kullanma 800 900 lira verirlerse çok şanslısın.

Iphoneye 2 bin verip temiz bakarsan çok rahat 1500 1600 satarsin istersen,
Lumiaya 1600 ver kutusunda olsun gidip satıcam de hiç kullanma 800 900 lira verirlerse çok şanslısın.

niye telefonu satmak icin mi aliyoruz,2-3 sene sonra sat bakiyim iphone aliyormusun o parayi.

haltie

Üye
Ben satıyorum belli bir süre sonra değiştiriyorum sıkıntı yoktur inşallah o yüzden alıp çekmecede son bulmuyor ömrü

Iphone 3gs i hala satabilirsin bu arada çok güzel fiyata ,2 3 sene sonra herşeyin fiyatı düşer tamam iphone o konuda en iyisi ama altın değil sonuçta şaka gibi soru komik geldi çok sahibinden gitti gidiyor sitelerine bakabilirsin tabi tercih meselesi bunlar benim çok param yok çöpe atilacak

SheFy

Üye

Allah askina nedir bu nefretin anlamiyorum ki. her konuda boylesin

papakudioflu

Emekli Yönetici
telefoncularin en sevmedegi marka nokia'dir. Cunku arizasi yoktur tamirden para kazandirmaz. Bugun istanbuldaki cogu telefon tamircisi iphone ve samsung sayesinde ayakta duruyor. Htc yi de hic sevmezler cunku tamiri yok. Arizalandimi cop oluyor. Bu yuzden telefon işiyle ugraşanlar genelde iphone ve samsung onerir.

Lumia920yi 1600e alip 800-900 satabilme konusunda ise lumia900 bile şu anda ikinci elde o fiyata satilabiliyor. Ayrica artik telefon alip satarken zarar ettirmeyen bir marka yok bu zarari en aza indiren iki firma var birisi nokia digeri apple.
İphone5 eski lansmanlar gibi cok ses getirmedi nedeni de hedef kitlesi 4s kullananlar degil iphone4 kullananlar. Cunku 4s kullanicilarinin kontrati daha bir yilini doldurdu ama 4 kontratlari doldu ve genel olarak iphone5 alicilari iphone4 kullanicilari olucaktir.

Tepkiler: kullanıcıadları
tabikide iphone nokia ne kadar çok telefon çıkarırsa çıkarsın samsung ve apple geçemez

MrTech

Üye
Düşünmeden Lumia920

haltie

Üye

Allah askina nedir bu nefretin anlamiyorum ki. her konuda boylesin

Ne nefreti bir telefon bu nefret sizde

Ben ios fani falanda degilim android kullanıyorum yada android fani değilim gidip iphone kullandigimda oluyor.

Nedense öneride bulununca ooo adam nokia düşmani kardeşim bir kısım nokia alır bir kısım başka marka alır bu kadar basit sizin için başka seçenek yok sanırım illa nokia bırakın insanlar yorum yapsin ben almam sen alırsın bu kadar basit kimseyi yargılamaya gerek yok

Polymath

Üye

Akıl var mantık var. Nerden biliyorsun deme birde. Mağzasında 100 bin uygulama varsa bu demek değil hepsi işe yariyor. Iphone mağzasını söylemeye gerek duymuyorum sana. Burda lumia 920 ye en iyi diyenler zamanında aynı şeyi lumia 900 e diyorlardı ne oldu ? Lumıa 900 ne yapabildi? Burdaki bir konuyu anlamaya zorluk çekiyorsun. Sızler daha yeni cikmis ve henuz satişa sunulmamiş iki telefonu karşılaştırıp lumia920 daha iyi diyorsanız aynaya bakip alnınızdakı nokia yazısın var oldugunu anlayacaksıniz. Nokiafandan başka birşey yok sizde. Bende yıllarca nokia kullandım halende kullanıyorum. Ama bu marka babamın değil. Eleştırmeyide yere göğe sigdıramayıp yerin dibıne de soktugum olur. Benım yazdıklarıma nokia fanlar cevap yazmazsa sevinirim.fanatık insanlari sevmiyorumda.

- - - Eklendi - - -

Yuzde 60 pazar payına sahip android bile ıphone magzası seviyesıne gelememişken wp mi gececek Iphone MAGzasını. Buna gulerim işte.

Tepkiler: haltie

haltie

Üye

Insanlar hala varsayimla konuşuyor. Seninle aynı fikirdeyim bana android fani diyorlar ama ben iphoneyi başarili buluyorum nokia her telefon çıkardığında iphoneyi geçecek diyor öyle bir şey yok geçemeyecek çünkü müşterilerini yıllardır parasıyla rezil ediyor.

Birde nokia hala giriş aşamasında önce kendini kanitlamasi gerek önce kullanıcıların bunu kabul etmesi gerek,ve bu aşamada her şey yolunda gitmez.

MasteLaa

Üye
Bunu o kadar çok konuştuk ki abim Maksat zaten burada ne iPhone 5 ne de Lumia 920'nin çıkıp elimize alıp almamamız değil zaten.Apple kendini hatlı derece kanıtlamış kanıtlayacağı kadar.Herkesin Lumia920'ye yorum yapmasının nedeni Lumia900'dür bence.Lumialar için de şunu söyleyeyim zaten Nokia satmak için fiyat politikasında değişikliğe gitti bu da zaten satışı artırmak için yapıldı.İnsanların o Metro arayüzüne alışması için Microsoft - müşteri kaybı olacağını bile bile - PC ve Mobil taban sistemlerinde aynı arayüze geçti.İnsanların da zaten buna alışabilmesi 2-3 seneyi alır gibime geliyor.Burada Nokia'nın benim anlamadığım yine bazı yanlış politikaları bence.Her ne kadar iyi de cihaz yapsalar en azından fazla da gelse donanımı yüksek tutmaları kendi açılarından çok iyi olurdu ki senin önünde Samsung,Apple gibi kanıtlamış cihazlar var.Nokia müşterisini kaybetti Apple ve Samsung'a.Wp'nin marketine gelecek olursak hızla büyüyor doğrudur ama iOS seviyesinde markete ulaşması müthiş bir zaman alır ki biraz da zor bu zaten.Wp gelişirken iOS yerinde saymıyor o da gelişiyor zaten.Wp nin en büyük avantajı - lumia 900 den gördüğüm kadarıyla inceledim çünkü- çok hafif bir sistem olması bu da zaten Symbian,MeeGo,iOS bunlar gibi hafif bir sistem ki önünde %97 verime sahip bir iOS duruyor rakip olarak.Bana kalırsa Nokia'nın orta segmentten çok üst segmente daha çok yatırım yapması lazım.Donanım olarak Lumia920'ye bir şey diyemeyiz ama 920'den sonra zaten yine cihaz çıkacak bana kalırsa cihazları 4 çekirdek olmalı kimse stabil diye bakmıyor zaten 4 çekirdekse kulağa hoş geliyor alıyorlar misal s3.iOS'a gelirsek zaten kendini kanıtlamış ve bu derece verimli bir sistemde çift çekirdek kullanılıyor ama bilinen bir marka olduğu için 4 çekirdek olmasa da satıyor.Burada ben de doğru bulmuyorum Lumia920 ve iPhone5 karşılaştırmasında her iki cihazı da çıkmadan konuşmayı ki zaten bir öncekilerine göre yorum yapılıyor bana göre durum budur yani.Wp nin internet performansı mı ? Ekran performansı mı ? Hızı mı ? Her şey zaten varsayıma göre yapılıyor nedir işte IE10,Puremotion HD+,Wp7.5 un stabil ve hızlı hali wp8 gibi..Kendi şahsi fikrim Apple'a yetişebilmesi için dahil 2 seneye en azından ihtiyacı var bunu bu iki telefon çıkmadan yorumlamak çok da zor olmasa gerek

haltie

Üye

Yorumun çok doğru ve mantıklı kardeşim beni de anlamışsın

Daha zaman var ve işi çok zor rakipler bu sürede boş oturmayacak, ve bu yeni sistemde sıkıntılar olacak bu cihazı alan insanların hayal kırıklığı yasamamasi gerek.

Yıllar önce symbian artık bitti dedik nokia acele etmesi gerek dedik o zamanda symbianı savundu herkes şimdi başka bişeyi savunuyor savunulmamasi gereken tek şey nokia.ben olsam direk isim değiştirip öyle girerdim pazara eminim ki çok daha başarili olurdu

Tepkiler: MasteLaa

MasteLaa

Üye
Nokia'nın adı var aslında ki bir çok kişi geri dönemesini de istiyor.Symbian'ın 2016'ya kadar desteğini çekmeyeceğini sanıp da almak biraz yanlış ki zaten bu destek 1-2 Widget ile geliyor.Nokia'nın politika hataları zaten o kadar çok var ki sürekli diyorum zaten ben şahsen Elop'u sevmiyorum.MeeGo gibi bir sistem çıkardı satış yapıyor destek almamasına rağmen.Tamamen Linux tabanlı ve özgür bir sistem kullanışlılık bakımından da son derece iyi bir sistem ama ne oldu Wp geldi girdi araya.Nokia'nın kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratmaması gerekiyor çünkü iyi müşteri kaybına uğradı zaten ki Jolla diyoruz MeeGo ya destek diyoruz acaba Nokia'dan destek çıkar mı derken pat Elop giriyor araya yok Elop varken desteği unutsun diyoruz mesela.Bunun gibi Lumia900 ün wp7.5 de kalması gibi bir çok hatası var Nokia'nın hatta ben 808'in Symbian çıkmasını bile doğru bulmadım şahsım adına konuşuyorum.Wp'yi de bu site dahil çevremde de var PC tabanlı ve aynı çekirdek kullanılmış fakat pc de kurduğumuz tüm programları küçük ayarlama ile telefona da kurabiliriz sananlar var ama bu o kadar kolay da değil ha belki zamanla olur ama bu da tüm programlar değil.Wp nin kendine göre bazı avantajları var evet bunları da çok iyi kullanması gerekiyor.PC de arayüzü metro yaptı tamam ama insanların da buna aşina olması 2 yılı alır gibime geliyor.Bunun yanında avantajı da cidden Wp7.5 için konuşuyorum çok çok hafif ve zaten verimli bir sistem ki daha testlere sokulmadı diye biliyorum Symbian dahil iOS'dan sonra en verimli sistem.Ama dediğimiz gibi şu an için Lumia920'yi lider yapmak bana pek anlamlı gelmiyor.Yani ne yönden lider yapılıyor anlamıyorum zamana ihtiyacı olan bir sistemi.Burada en büyük mevzu bana göre Market..iOS marketi de epey gelişmiş ve işlevsel uygulamalar var.Wp8 marketi gelişiyor hızlı gelişiyor hatta ama kullanmadığımız için acaba uygulamaların işlevselliği nedir ? Bilemiyoruz.iOS kadar kaliteli midir veya android'de de bir çok çöp uygulama var şahsen bundan rahatsız oluyorum ve olan da çok kişi var..Wp de böyle olur mu ? Bilinmez yani Wp7.5 a göre genel olarak konuşulur zaten Wp8 hakkında yorum yapmak çok zor.iOS,Android vs. biliyoruz bunları henüz yeni oturmuş belki de oturacak bir sistemi lider kabul etmek biraz zor.Stabillik desen rakibinde fazlası ile var hız mı ? Yine var.İşlevsellik ve kullanışlılık mı ? Yine var.Demek ki burada market mevzusu bayağı önemli.Demem o ki '' Lumia920 nin iPhone 5'den market dışında ne eksiği var '' cümlesi bana göre yanlıştır ona bakarsak Belle'nin Android'den ne eksiği var market dışında hatta daha hafif bir sistem.Market temel taş gibidir o kadar.Uzun mu oldu bilmiyorum ama kendi görüşlerim abim tabii katılmak veya katılmamak sizlere kalmış

duf12

Üye
Bende bu iki markadan birini düşünüyordum.Arkadaşımın 4s ni bir hafta kadar kullandım ve iphone 5 almakta tamamen vazgeçtim.İstediği kadar iyi olsun ama 2.5-3 bin lira bir cihaza vermek garip geliyor bana.Lumia 920 de 5 kadar performans sergileyemez ama 1800 lirayı geçmediği takdirde benim alcağım cihaz 920 dir.İlginçtir ama nokia ya karşı farklı bir sempatim var.Bana renkli geliyor açıkcası

Lumia 920 iyi telefon fakat iphone 5'ten daha iyi diyenler ağır nokia fanboyudur, iphone sadece ülkemizde pahalı diğer ülkelerde gayet normal fiyattan satılıyor