Sizce Bu Normal mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sizce Bu Normal mi?
bugün laptopta yüklü programlara baktımda google chrome yaklaşık 9 gb olarak görünüyor bu sizce normal mi acaba

Ekli dosyalar

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
hayret bir durum yani o zaman daha bir kaç gün önce tamamen silip tekrar yüklemiştim

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
aslında kafedeyim, google chrome yok mazilla var bende gelince indirdim 2 dakkada kurdu

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
acaba kullandıkçamı artıyor bunun boyutu

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
firefox opera çok düşük boyutlarda chrome neden bu kadar büyük anlamadım yani

Reşwan

Emekli Yönetici
Chrome'un sistem dosyaları normalde 250 mb yer kaplıyor. Bu süre içinde chrome bir güncelleme yapınca eski versiyon dosyalarını silmiyor, ve 250 mb'lık bir kurulum dosyası daha sonradan ekliyor sisteme, sonuç olarakta sadece kurulum dosyaları toplamda 500 mb yer kesiyorlar. Bunun sürekli tekrarladığını düşünün. Bunun geri kalanı ise ziyaret ettiğin sayfaların adres dökümleri. Ön bellek dosyaları falan değil, sadece yazılı adres dökümleri!! Chromeyi kaldırmak bu birikintiyi yok etmiyor malesef, 3 yada 4 aylık kadar gezdiğin sitelerin yazılı adres dökümleri 1 gb' yer kaplayor. birde buna tema eklentiler vs ler eklersek bukadar olması kaçınılmaz. diğer bir sorunda chrome nin dosyalarını bozan etkileyen bir olayda olmuş olabilir bu yanıltıcı bri rakam gibidir. tavsiye olarak kurup bu videodan da bakıp kaldır kayıt defterini de tamizlersin videoda anlatılıyor. chrome'nin son sürümünü kurabilirsin sorun düzelir umarım. Bir ihtimal ayrıca son olarak chrome'nin kurulu olduğu dizinde kalıntılar kalmışmı diye bak varsa klasörü tamamen siliver.

Tepkiler: Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
teşekkürler mustafa programı indirdim kurdum senle konuşmamız bitsin chromeyi kaldırıp şimdi deneyeceğim

Reşwan

Emekli Yönetici
chrome ne durumda abi ne oldu nasıl çözüme ulaştınmı ? Aynı soruyu başkalarıda arayabilir.

Revo yu kurman gerek yok iobit uninstallerede aynı işi görür internet kalıntıları içinse ccleaneri yüklemeni tavsiye ederim...

Mehmet

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
revo ile kaldırdım şimdilik iyi bakalım sonradan yine eski haline dönmezse

Ekli dosyalar

Tepkiler: Reşwan
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...