Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı (Buraya Gidenler Tanışalım)

O kadar Çavuş gördüm ama hiç b grubu cavus görmedim. Bence olmaz. Ben tankciydim bizde olmuyordu. Piyadelerde de olmaz herhalde
Dedigim gibi oralar hudutlara çalışıyor. Kıbrıs hiç aklıma gelmemişti ama sonuçta orada da hudut var Ve tek görevleri nöbet tutmak. Başka hiç bişey yapmıyorlar. Kendi aramızda nöbet eri derdik zaten
Bence de en fazla 28 gün sürer acemi birliğin..

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Hayırlısı bakalım B grubu cavus olmazmı herhalde bu a b gurubu olayı yeni çıktı ..

Yeni çıkmadı. Yıllardır var. Askerler arasında b grubu denmez ama. Ya devre kaybı denir ya da fosil

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Yeni çıkmadı. Yıllardır var. Askerler arasında b grubu denmez ama. Ya devre kaybı denir ya da fosil
fosil mi .. acaba kaç gün acemilik olacagını ve çavuş olma şansı olup olmadıgını kimden öğrenebilirim acaba

Gidince öğrenirsin acele etmene gerek yok %99 benim dediğim gibi; Çavuş olamazsın, acemi birliğin kısa olur. Benim yerimde başkası olsa kesin konusurdu ama ben kimseyi yaniltmak istemem. Ben de askere giderken bir sürü şey söylendi. Askere gidince gördüm ki söylenenlerin %70'i yalan ya da abartı. O yüzden kimseyi benim gibi hayal kırıklığına ugratmak istemiyorum. Çünkü hiç bir yer aynı değil. Veya aynı kalmıyor. Sivas ta 2 olan Ankara'da 4 tür. İzmir de 7 olan Hakkari'de 0 dır. Anlatabiliyor muyum? Askeriye çok değişik bir yer. Gidince anlarsın. O yüzden hiç bir denilene kulak asma. Git ve nabza göre şerbet ver. Hadi koçum göreyim seni.
Bi an gaza geldim kusura bakma
Ayrıca Çavuş olamamayi da kafaya takma. Çoğu yerde hiç bir önemi olmuyor. Özellikle de doğuda..

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Doğru diyorsun kardeş aynen dedin gibi aslında her sene değişiyor belliki çünkü her anlatan farkli şeyler söylüyor.. hakkimizda hayirlisi artık değin gibi nabza göre şerbet gidince ortama göre hareket edecez

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Edindigim bilgilere görede acemiliğim 1 ay sürecekmiş

sultiş

Üye
merhba arkadaslar benim erkek arkadaşım burdurda ulaştırma da acemi birliğini yapıyor 1 hafta oldu gideli fakat burdurdan sivasa göndereceklermiş acemi birliğine bu durum neden böyle ve neden gönderiyorlar bilgi verirseniz sevinirim

phasan

Üye
Ben kasımda askerım

Tepkiler: Dede
Benim cikti siwasa kardesim anil eygi faceden ekle

phasan

Üye
E devletten bakabılırsınız cıkmayanlar kasımda askere gıder

5 İNCİ P.EĞT.TUG.K.LIĞI/SİVAS MERKEZ bende 20/03/2015 hayrlısı olur insallah

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Tepkiler: haydaravısyon

xccdark

Üye
Emreli asıl şimdi yazman gerek tecübelerini bence paylaşırsan seviniriz

muhsin15

Üye
Aynen bende oraya gidiyom neler yaşadin anlat

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşlerim sivas güzel yer gideceğiniz tugay büyük bhemde. Baya hava şartları soğuk bilginiz olan hele temeltepeye giderseniz Allah YARDIMCINIZ olsn

Lenovo VİBE S1

emreli01

Üye
    Konu Sahibi
Şu da var sivas %90 hudut bölgesine yolluyor %10 Kıbrıs

Lenovo VİBE S1