Şırdana Gidekmi Gardaşşşş ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adana'dayken gördümbir tuhaf oldum. Hâlâ şırdan diyor yahu Allah'ın işkembecisi...
 

Feel It

Üye
kokoreç yeyince birşey olmuyor da işkembenin bir çeşidi olan şırdanı yenince mi ölüceksiniz anlamadım yani.. görüntüsü güzel olmasa da tadı çok güzel bol acılı oruçlu halimle ağzım sulandı
 

Consul9

Üye
orucum tatile çıktı
 

Symbiont

Üye
erkeklerde belden aşağısında bulunan bir kas a benziyor eoaa
yenmez len o
 

Symbiont

Üye
Sakin Ol dostum Bunuda bana adana Yedirmeye kalkmışlardı Aynı espirinin Daha açık Versiyonunu Yaptım Dayak Yiyodum Tiplerden
 

lovestar

Üye
gedek gardaş....harika görünüyor.eyvallah...
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Diablos nerdee??
Şırdana mı gitti acaba
 

Symbiont

Üye
Sana demedim Senden önceki Üyeye Dedim
Ayrıca Nimetle Dalga geçmek Değildi Amacım
 

SucX

Üye
Geçenlerde adanalı bi abi bu şırdanı çok methetti ama önceden açtığın bi konuda şırdanı görünce vazgeçtim yemekten
Size afiyet olsun
 

safara1

Üye
çok degişik duruyo yav
 
Pardon ama bu Şırdan dediğiniz şey ne :-s
 

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Şırdan da ;

KULLANILACAK MALZEMELER:

4 adet şırdan
250 gr. kıyma
Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber


TEMİZLENİŞİ:

İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir.

YAPILIŞI:

Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.


Afiyet olsun..
 

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...