ANIL
Admin
-
Konu Sahibi
-
Günümüzde kaç sene öncesinin işlemcisi olan Snapdragon 800 işlemcisi bile birçok oyun ve uygulamada akıcı deneyim sunarken şuanda hız aşırtma ile firmaların derdinin ne olduğunu bende anlamıyorumİkisininde performansı haddinden fazla kardeşim boşa işlemcilere para harcıyoruz başkada birşey değil.7 nanometre litografiye sahip snapdragon 855 ten %30 daha az performans veren bir işlemci yapsalar. Piyasadaki her türlü oyun ve uygulamayı son derece iyi çalıştırır ve pil performansı çok iyi olur.
Mobil işlemciler çok fazla ısınmamak için performanslarını genelede %25 ila %40 arasında azaltır.örneğin snapdragon 845 2.8 ghz hızda ancak 3 dakika çalışabilir daha sonra 2.3 ghz yada 2.2 ghz hızlarına düşüyor.Bu mobil yongaları termal kısmaya gerek kalmadan çalışacak şekilde yapsalar hem daha ucuza mal olur hemde ısınmadığı için amiral gemisi işlemcilerle 3 dakikada aynı performansı verir.yani anlayacağınız pazarlama hilesinden başka birşey değil.Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz katılıyormusunuz yoksa katılmıyorsanız neden cevaplarsanız sevinirim.
Admin yabancı sitelerde mobil işlemcideki performansa bol gblı ramlere acayip bir ilgi var.Bu arkadaşlar acaba telefonda herkezten farklı ne yapıyorda bukadar performans istiyorlar anlamak mümkün değilGünümüzde kaç sene öncesinin işlemcisi olan Snapdragon 800 işlemcisi bile birçok oyun ve uygulamada akıcı deneyim sunarken şuanda hız aşırtma ile firmaların derdinin ne olduğunu bende anlamıyorum
İkisininde performansı haddinden fazla kardeşim boşa işlemcilere para harcıyoruz başkada birşey değil.7 nanometre litografiye sahip snapdragon 855 ten %30 daha az performans veren bir işlemci yapsalar. Piyasadaki her türlü oyun ve uygulamayı son derece iyi çalıştırır ve pil performansı çok iyi olur.
Mobil işlemciler çok fazla ısınmamak için performanslarını genelede %25 ila %40 arasında azaltır.örneğin snapdragon 845 2.8 ghz hızda ancak 3 dakika çalışabilir daha sonra 2.3 ghz yada 2.2 ghz hızlarına düşüyor.Bu mobil yongaları termal kısmaya gerek kalmadan çalışacak şekilde yapsalar hem daha ucuza mal olur hemde ısınmadığı için amiral gemisi işlemcilerle 3 dakikada aynı performansı verir.yani anlayacağınız pazarlama hilesinden başka birşey değil.Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz katılıyormusunuz yoksa katılmıyorsanız neden cevaplarsanız sevinirim.
İşlemcilerin geliştirilmesi pazarda geri kalmamak için, ama tam olarak 'hile' diyemeyiz.Günümüzde kaç sene öncesinin işlemcisi olan Snapdragon 800 işlemcisi bile birçok oyun ve uygulamada akıcı deneyim sunarken şuanda hız aşırtma ile firmaların derdinin ne olduğunu bende anlamıyorum
Vallahi bende düşündüm snapdragon 845 te tam performans en fazla ne yapılır diye uygulama açarkenmi faydası var diye düşündüm.herhangi bir uygulama açılış esnasında genelde işlemcinin %60 gücünü kullanıyor.Video kaydı yapmasını ele alalım mesela 4k 60 fps video kaydetse yükün bir kısmını işlemci bir kısmınıda isp üstleniyor işlemci kendini bukez zorluyor %80 performansını kullanıyor yine tamamını kullanmıyor. Geriye video renderi yapma kalıyor mesela render yaparken 5 dakika tam performansta render yapabiliyor.eğer süre uzarsa bukez performansı %80 e biraz daha uzarsa %65 lere falan düşüyor yani sadece video renderi yaparken işlemcinin fazla gücünden bir fayda sağlıyor.render süresi benim için çokta önemli bir kriter değil.snapdragon 845le 10 dakikada render yapıyorsam 712 ylede 14 dakikada render yaparım.Onun dışında aklıma gelen başka bir fayda olarakta kışın bulunduğun ortam soğuksa mesela 15 derece falansa ozaman %85 performansla oyun oynayabilirsin.Neyse iki türlü işlemcide yapılıyor.Önemli olan kullanıcının ihtiyacını bilip ona göre seçim yapması eğer sadece oyun ve uygulamalarda video çekimlerinde iyi bir performans istiyorsa710 yada 712 alsın şuanda işlemciyi en çok zorluyan oyun pubg onu bile hdr ultra 60 fps iki işlemcide oynatır ama eğer video renderi alıyorsa ve cihaza ekstra soğutma aparatı takıp kullanıyorsa 845 alsın.Benim ihtiyacıma göre iki işlemcide çok fazla oyun oynamadığım ve en fazla youtubeden video izleyen biri olduğum için bana snapdragon 450 işlemci yeterli gelir yani.Sen hangi işlemciyi tercih edersin 710 mu yoksa 845 mi arada 500-600 tl fiyat farkı var.Bu konuda haklısın, ama mobil işlemcilerin uzun süre yüksek hızda çalışması beklenmediği için böyle bir şey yapılıyor.Telefona fan falan takamazsın ama işlemciyi ısınmadan çalışacağı bir materyal ile yapmak iyi bir çözüm olabilir, mesela silikon yerine grafen kullanılsa çok daha verimli olur.
Neden kullanılmıyor anlamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?