Sahte peygambere 25 ay hapis

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bRuTaL`

Üye
    Konu Sahibi
Sahte peygambere 25 ay hapis



Kütahya'da kendisini peygamber ilan eden Hatice Benlioğlu ile YÖK tarafından öğretim üyeliğinden ihraç edilen eşi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu, yargılandıkları ağır ceza mahkemesinde 25'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz 4 kişi hakkında ise beraat kararı çıktı.




Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşmanın içeriği ile ilgili olarak daha önceden yayın yasağı koyduğu dava sonuçlandı. ‘677 sayılı tekke ve zaviyelerle türbelerin seddine ve türbedarlıklar ile bir takım ünvanların men ve ilgasına dair kanuna muhalefet etmek’ ve ‘Halkın dini duygularını istirmar etmek’ suçlarından tutuksuz yargılanan zanılardan Hatice Benlioğlu ile eşi Yrd.Doç.Dr.Osman Nuri Benlioğlu’nu 2’şer yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti diğer sanıklar Rabia Arıcan, Ayşe Öz, Nuray Korkmaz ve Sema Kardaş’ın ise beraatlerine karar verdi. Benlioğlu çiftinin avukatları kararı temyize göndereceklerini belirtti.
HAKLARINDAKİ İDDİALAR
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi olarak görev yaparken olayın ortaya çıkması ile YÖK tarafından meslekten ihraç edilen Yrd.Doç.Dr.Osman Nuri Benlioğlu ile kendini peygamber ilan ettiği öne sürülen ev kadını eşi Hatice Benlioğlu’nun, dini duyguları istismar ederek dolandırıcılık yaptıkları öne sürülmüştü. Hatice Benlioğlu’nun evlerinde zikir toplantıları düzenlediği, toplantılara eşinin de katıldığı ve Hatice Benlioğlu'nun bir erkek müridine ayaklarını öptürdüğünü iddialar arasında yer alıyordu.

Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu ile eşi Hatice Benlioğlu’nun, kiraladıkları bir apartman dairesini dergah evi olarak kullandıkları, insanları kendilerine bağladıkları yönünde yapılan ihbarlar üzerine Kütahya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler eve baskın düzenlemişti. Operasyonda dini içerikli kitap, dergi, kaset ve çok sayıda görüntü CD’siyle birlikte, bir sandıkta saklı demetler halinde insan saçı bulunmuştu.





Hürriyet​
 
az bana kalırsa
ömür boyu tercihimdir heleki böyle bir konuda
 

Catty

Emekli Yönetici
Bilgili , neyin ne olduğunu bilen Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahüaleyhivesellem'in son peygamber olduğunu bilen bunlara 1 gram bile taviz vermez
 
Bilgili , neyin ne olduğunu bilen Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahüaleyhivesellem'in son peygamber olduğunu bilen bunlara 1 gram bile taviz vermez

aynen sonuna kadar katılıyorum size...
ama esaslı bie cezada şart derim ben kardeşim :=)
 

Odysseus

Üye
Kesinlikle ömür boyu ceza almalı. Ama bu ceza koğuşta değil hücrede olmalı. Ben ağır cezaların bu şekilde cezalandırılması taraftarıyım. En büyük ceza ömür boyu hücrede farelerle yaşamasıdır. O zaman sığınacak tek dalının Allah (cc) ve son peygamberin Hz. Muhammet (S.A.V) olduğunu anlar.
 

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
kur anda size gönderdiğim son peygamber diye hz. muhammed sav. geçiyor ve bundan sonra peygamber gelmeyeceği yazıyor . insanları kandırıyorlar ve o yüce peygamberlik görevinin kendilerinden olduğunu iddia ediyorlar allah ıslah etsin ... 25 ay burada kaç yüz sene öbür tarafta cehenneme odun olman en büyük dileğimdir sahte peygamber
 

Catty

Emekli Yönetici
Yalnız verilen ceza 25 ay
 

akula

Üye
öbür tarafta odun olmasına gerek yok ki adam bu dünyadada odunun teki zaten odun olmasa böyle bi işe kalmaz
 
Ona inananlara da ceza lazım aslında
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...