O-Xan
Üye
-
Konu Sahibi
-
Kardeş sanırım dikkat etmedin. Hafıza kartı kullanmıyorum yani telefona ayrıyetten takılı bir kart yok. Ve telefonda hiç bir uygulama yok doğru dürüst. Bu hafızayı hep samsungun veya google'nin kendi güncellemeleri kapladı sanırsam. Clean Master da fayda etmiyor.Kardeşim bende 40 a yakın oyun ve 20 den fazla uygulama yüklü 400 mb boş alan var, sanırsam her önüne geleni yüklemişşin, sana tavsiyem bu sd karta taşıma olayını yapma, kullanmadığın yada oynamadığın oyunları sil, sd karta aktarırsan unutup sd kartı çıkardığında oyunlar ve uygulamalar bozulacaktır ve mecbur yeni rom yüklemek zorunda kalacaksın.
bende s2 kullanıyorum 16 gb sd kart takılı ama hiç sd karta aktarma yapmadım yapmamda, 2 gb alan bana yetiyorda artıyor bile.sanada tavsiye ederim
Kardeş onda bir sorun olabilir, güncelleme hayatta 2 gb alanı doldurmaz, sana tavsiyem recovery modda format atman, o zaman belki düzelebilirKardeş sanırım dikkat etmedin. Hafıza kartı kullanmıyorum yani telefona ayrıyetten takılı bir kart yok. Ve telefonda hiç bir uygulama yok doğru dürüst. Bu hafızayı hep samsungun veya google'nin kendi güncellemeleri kapladı sanırsam. Clean Master da fayda etmiyor.
Odin ile 4.1.2 kurdum cynagenmod kurmayı düşünüyorum ama türkçe dilii var mı bilmiyorumUP UP! Arkadaşlar cyanogenmod da yüklemeye çalıştım fakat (Status 7) hatası falan aldım. Şu hafıza sorununa yok mu koca Android te bi çözüm?A- Custom ROM deneyebilirsin
B- 11 GB olan Internal Storage nasıl MOUNT edilmiş onu bir araştır. Belki başka bir şekilde bağlayınca olabilir. Emulate edilince mesela...
C- bir de Link2sd diye bir program var...
Kardeşim sağol araştırmışsın da tam anlamadım. Detaylı kurulum şekli var mı? Android root işlemlerin'de orta düzeyim. Dün cyanogenmod'u kurmaya çalıştım Status 7 hatası aldım. Yöntemleri uyguladım bu sefer Status 6 hatası aldım. Siyah karnel kurdum. Üstüne CWM Recovery kurdum ama reboot yapınca tekrar siyah karnel geçerli oluyordu CWM yi güncel versiyonunu kuramadım yani, en son tekrar Odin ile 4.1.2 ye güncelledim öyle kaldı hala aynı Sistem Belleği ve USB Bellek. Şimdi telefonda hafıza kartı yok ekstradan. Verdiğin sayfalarda ingilizce. Çevirisin'den de birşey anlaşılmıyor zaten. Bana detaylı bir Türkçe anlatım varsa onunla uygulayabilirim.ben sana ipucu verdim ama sen belli ki farketmedin ---> EMULATE
BUNLARI OKU:
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
sonra /system bölümünün güzel bir nandroid yedeğini al
"/system/etc/vold.fstab" dosyasını incele ve orjinalinin yedeğini al
ikinci EMMC bloğunu SDCARD gibi bağla
tabi gerçek SDCARD ı ayrıca SDCARD-EXT olarak yeniden bağlaman lazım
yani telefonunda 2 SDCARD varmış gibi olacak
kolay gelsin
Ayrıca bu EMULATE'yi biraz açar mısın ?Kardeşim sağol araştırmışsın da tam anlamadım. Detaylı kurulum şekli var mı? Android root işlemlerin'de orta düzeyim. Dün cyanogenmod'u kurmaya çalıştım Status 7 hatası aldım. Yöntemleri uyguladım bu sefer Status 6 hatası aldım. Siyah karnel kurdum. Üstüne CWM Recovery kurdum ama reboot yapınca tekrar siyah karnel geçerli oluyordu CWM yi güncel versiyonunu kuramadım yani, en son tekrar Odin ile 4.1.2 ye güncelledim öyle kaldı hala aynı Sistem Belleği ve USB Bellek. Şimdi telefonda hafıza kartı yok ekstradan. Verdiğin sayfalarda ingilizce. Çevirisin'den de birşey anlaşılmıyor zaten. Bana detaylı bir Türkçe anlatım varsa onunla uygulayabilirim.
Paylaştım @vips kardeş var mı bir çözüm ?## Vold 2.0 Generic fstab
## - San Mehat (san@android.com)
##
#######################
## Regular device mount
##
## Format: dev_mount <label> <mount_point> <part> <sysfs_path1...>
## label - Label for the volume
## mount_point - Where the volume will be mounted
## part - Partition # (1 based), or 'auto' for first usable partition.
## <sysfs_path> - List of sysfs paths to source devices
## storage_struct - ex) series, "/mnt/sdcard/extStorages" / parallel
######################
# internal sdcard
{
ums_sys_path = /sys/class/android_usb/f_mass_storage/lun0/file
secure_format = enable
discard = enable
supported_exfat = disable
}
dev_mount sdcard /storage/sdcard0 11 /devices/platform/dw_mmc/mmc_host/mmc0/mmc0 encryptable_nonremovable
# external sdcard
{
ums_sys_path = /sys/class/android_usb/f_mass_storage/lun1/file
android_secure_containers = enable
}
dev_mount sdcard1 /storage/extSdCard auto /devices/platform/s3c-sdhci.2/mmc_host/mmc1
#usb host device
{
media_type = usb
}
dev_mount sda /storage/UsbDriveA auto /devices/platform/s3c_otghcd/usb
#usb host device
{
media_type = usb
}
dev_mount sdb /storage/UsbDriveB auto /devices/platform/s3c_otghcd/usb
#usb host device
{
media_type = usb
}
dev_mount sdc /storage/UsbDriveC auto /devices/platform/s3c_otghcd/usb
#usb host device
{
media_type = usb
}
dev_mount sdd /storage/UsbDriveD auto /devices/platform/s3c_otghcd/usb
#usb host device
{
media_type = usb
}
dev_mount sde /storage/UsbDriveE auto /devices/platform/s3c_otghcd/usb
#usb host device
{
media_type = usb
}
dev_mount sdf /storage/UsbDriveF auto /devices/platform/s3c_otghcd/usb
#EOF
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?