Haber Qualcomm, 64-bit destekli Snapdragon 810 ve Snapdragon 808 işlemcilerini duyurdu

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Qualcomm, 64-bit destekli Snapdragon 810 ve Snapdragon 808 işlemcilerini duyurdu
Qualcomm, 64 bit destekli Snapdragon 810 ve Snapdragon 808 işlemcilerini duyurdu.

Snapdragon 810 2.5GHz saat hızına çıkabilen 4 çekirdekli ARM'ın Cortex-A53 ve 4 çekirdekli Cortex-A57'den oluşuyor. İşlem yüküne göre devreye giren işlemcilerin özel optimizasyon ile 8 çekirdeği aynı anda kullanması mümkün kılınmış.

Snapdragon 810, Adreno 430 grafik birimi ile karşımıza çıkıyor. Adreno 430 500MHz hızında çalışıyor. Adreno 420 grafik biriminden yüzde 20 daha az enerji tüketecek ve yüzde 30/40 daha hızlı çalışacak.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Snapdragon 808 6 çekirdekli bir yapı ile karşımıza çıkıyor. 2 çekirdekli Cortex-A57 ve 4 çekirdekli Cortex-A53'den oluşuyor.

Snapdragon 808, Adreno 418 grafik birimi ile karşımıza çıkıyor. Adreno 418 grafik birimi Adreno 330'a göre yüzde 20 daha hızlı çalışıyor.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Bu yıl Snapdragon 805 işlemcisine sahip yeni cihazların tanıtılması beklenirken Snapdragon 810 ve Snapdragon 808 işlemcilere sahip cihazları 2015 yılında göreceğiz.
 

Ekli dosyalar

PriZm

Üye
*çipsetlerini duyurdu
 
Tepkiler: Invoke ve Burak Altun
Fiziksel 8 çekirdek mi ? Sanal 8 çekirdek mi ? Umarım sanaldır.
 

MaxipmaN

Üye
çipsete niye işlemci diyorlar anakart çipsetine işlemci mi diyoruz
 

PriZm

Üye
Tepkiler: Mad EagLe ve MaxipmaN

Invoke

Üye
Her yeni modelde %30-40. Hep aynı oranlar.

Asıl fark 801/805 ile değil 810 ile olacak.
 
Aynen.Anakarta işlemci demek kadar saçma bir şey yok.Aynı işletim sistemine işlemci demek gibi birşey.
bizim buralarda bi android işlemci furyası var çözemedim gitti. Android işlemci çıkardı haberim yok heralde