proglamlama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Metin137

Üye
    Konu Sahibi
proglamlama
arkadaşlar lise 3 e gidiyorum programlama alanında bir mesleğe gitmek istiyorum ama ben eşit ağırlık öğrencisiyim fen yapmadan gidemezmiyim bu alan hakkında detaylı bilgi verebilirmisiniz

fen yapman şart değil bende eşit ağırlıkçıydım bilgisayar programcılığı okuyorum iyi çalış ne kadar iyi çalışırsan o kadar iyi bir üniversitede yaparsın.

Metin137

Üye
    Konu Sahibi
fen yapmadan mi gittin anadolu lisesi oluyorum kaç puanla gittin abi lütfen bir anlat sınava az kaldı

onların puanı düşük zaten illaki gidersin bi yere ama ne kadar çok çalışırsan o kadar iyi bir üniversiteye gidersin bende bilgisayar işlerini seviyorum ama iş imkanı kısıtlı

Metin137

Üye
    Konu Sahibi
şimdi ben internette araştırdım programlama ile ilgili meslekler eşit ağırlıkta hiç yok şimdi tam olarak kaç puanla gidiliyor ve fen yaparak mı gidiliyor yoksa türkçe matematik mi tam bilgi verirseniz çok güzel olur

onların puanı düşük zaten illaki gidersin bi yere ama ne kadar çok çalışırsan o kadar iyi bir üniversiteye gidersin bende bilgisayar işlerini seviyorum ama iş imkanı kısıtlı

şöyleki kendini geliştirdiğin zaman çok iyi para kazanabilirsin arkadaşımın abisi mesela corel programı var grafik tasarım için onu geliştirmiş ve reklam şirketinde çalışıyor ayda 12 bin tl alıyor yani bu iş böyle biraz gider okursun diplomayı alırsın ama iş başvurusuna gittiğinde sana ne yapabildiğini sorarlar biraz yaratıcı olmak gerekiyor bakın marca facebooku kurdu deli para kazanıyor web tasarımda da çok iyi işler yapılabilir hocam diyor mesela bana ne dersen yaparım çok iyiyim ama yaratıcı değilim bana gösterirsen yaparım onun dışında üretemem aklıma gelmez diyor hayalgücüm sınırlı diyor hani biraz şans yanında olacak birazda sen yaratacaksın geliştireceksin kendini tamamdır

bilgisayar programcılığı 2 yıllık zaten çok fazla değil oranın puanları gidersin her türlü ama mühendisliği tavsiye ederim sana bir mühendis olarak.

Tepkiler: Mad EagLe
bilgisayar programcılığı 2 yıllık zaten çok fazla değil oranın puanları gidersin her türlü ama mühendisliği tavsiye ederim sana bir mühendis olarak.

aynen öyle ama dgs ilede mühendisliğe geçiş yapabilir hem böylece çift diploma gibi oluyor hem programcılık hem mühendislik.

Tepkiler: greenmile

aynen öyle ama dgs ilede mühendisliğe geçiş yapabilir hem böylece çift diploma gibi oluyor hem programcılık hem mühendislik.

bilgisayar programcılığının üstü zaten mühendislik.Mühendis olan birinin ayrıca programcılık diploması pek etki yapmaz.Kaldı ki dgs'den mühendisliğe devam etmek çok basit birşey değil.Kontenjanlar çok az.Ayrıca zahmetli iş.Başarılı bir öğrenciyse direk 4 yıllık bir mühendislik seçmesi daha mantıklı bir hareket olur.

İlerde mühendislik düşünüyorsa bu arkadaş 2 yıllık programlama sadece zaman kaybı olacaktır başka birşey değil.Eğitim seviyeleri çok farklı.2 yıllık myodan gelen arkadaşlar tanıyorum.Biz 2 yıllıkta birşey öğrenmedik diyerek derslerin zorluğundan yakınıyorlardı.Gerisini sen düşün.

Tepkiler: Mad EagLe

myo'lar hep öyle zaten arkadaş daha lise 3'te önünde zamanı var çalışırsa yapabilir.

myo'lar hep öyle zaten arkadaş daha lise 3'te önünde zamanı var çalışırsa yapabilir.

çalışırsa yapar ancak dgs de başlı başına üniversite sınavı gibi alan/bölüm soruları yok türkçe matematik baştan çalışmaya bence gerek yok.

evet dgs zor bir sınav gerçi programcılık matematik türkçe zaten görecek not ortalamalarını yüksek tutarsa daha rahat girebilir dgs ile tabi fantaziye gerek yok önünde uzun bir zaman var en iyisi çalışmak kafan rahat olsun dgsye gerek kalmasın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...