DeV/AsA
Üye
Laptobun DVD sürücü bozuldu 150 liraya yenisini taktırdım kullandım.
O çıkan kablo bataryaya aittir.Opera mini açmıyo goruntuyu pc benım değil kuzenimin Lenovo Ideapad 100 15ibd
Zamanında biosda meydana gelen yazılımsal bir bug yüzünden Samsung Türkiye yetkili servisi anakart değiştirip bana yüklü miktarda masraf çıkartmaya kalkmıştı.
Bilgisayarın sıfır fiyatının yarısı kadar masraf çıkartılar ve bu sorunda kullanıcı olarak benim hiçbir suçum yoktu, sadece microsoftun yerleşik imaj aracı ile imajı geri yüklemiştim ve bu sorundan madur yüzlerce kişi olmasına rağmen küresel sömürgeler sadece kar dan başka şey düşünmediler.
Oturdum aylarca uğraştım, tüm siteleri araştırdım ve 1 dk da yazılımsal sorunu çözdüm. Yani koskoca servis bile bizi sömürüyorsa gerisini siz düşünün...
Ne yaptığını bildigin sürece o alet asla bozulmuyor. 20 sene önce aldigimiz ilk bilgisayar bugün hala sorunsuz çalışıyor.
O çıkan kablo bataryaya aittir.
Aşağıdaki videoda 12. dk dan sonra izleyebilirsiniz ama adam akıllı adammış sökmemiş sadece bakıp görebilirsiniz...
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Valla ben hala Xp ile 7 kullaniyorum. 10 a çıktığı günden beri ısınamadım çünkü fazlası ile gereksiz programla geliyor. Sadelik bana yetiyor. Varsın destek bitsin zaten birşey yapmıyorum. Yeni PC alinca da 7 kurup kullanmaya devam edicem.
Yeni PC alinca 2 sistem kullanıcam. Bilgisayarla gelen 10 silip kendim tekrar kurucam. Gerekmedikçe 10 kullanmıcam. Ben eski bilgisayarlara çok meraklıyım. Hep youtubeda retro kanalları izliyorum ve çok imreniyorum. Amerika'da bir yer var istediğin tüm eski parçaları toplayıp bilgisayar yapabiliyorsun. Mükemmel.Windows Xp benim için de çok önemli olduğu için nostalji bilgisayarımda ömür boyu yaşayacak.
Ancak normal bilgisayarımda en güncel Windows 10 kullanmak dışında bir seçeneğim yok.
Keşke olsa da Windows 7 kullansa.
Bilmez olurmuyum, bir sürü markadan sadece asus geri topladı hatalı chipsetli cihazları ama bunu bile bile büyük firmalar vatandaşlarımızdan mahrum ettiler...Yurt dışında üretim hatası nedeniyle geri toplatılması kararı verilen büyük markaların bilgisayarları Vatan Bilgisayar gibi zincir mağazalarda hiç sorun yokmuş gibi satıldı insanlara.Şimdi durum nedir bilmiyorum ama 10 senedir kapısından girmiyorum artık.Silikon Vadisi programını hatırlayan varsa o zamanlar iyiydi işte herşey.
Yeni PC alinca 2 sistem kullanıcam. Bilgisayarla gelen 10 silip kendim tekrar kurucam. Gerekmedikçe 10 kullanmıcam. Ben eski bilgisayarlara çok meraklıyım. Hep youtubeda retro kanalları izliyorum ve çok imreniyorum. Amerika'da bir yer var istediğin tüm eski parçaları toplayıp bilgisayar yapabiliyorsun. Mükemmel.
Bilmez olurmuyum, bir sürü markadan sadece asus geri topladı hatalı chipsetli cihazları ama bunu bile bile büyük firmalar vatandaşlarımızdan mahrum ettiler...
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
W7 çoğu güncel donanımı desteklemiyor, en basitinden usb 3.0 yok.Keşke olsa da Windows 7 kullansam.
W7 çoğu güncel donanımı desteklemiyor, en basitinden usb 3.0 yok.
Onunla kalsa yine iyi daha bir çok yönden yeni donanımı desteklemiyor, desteklesede verimini ciddi manada düşürüyor.
Sadelik elbette güzeldir ama bazen olanı olduğu gibi kabullenmek gerekiyor. Şuan w7+w10 beraber kullanıyorum, fark çok net.
Sağlam bir bilgisayarcı tanıdık ile o sorunu beraber aştık, tabiri caizse bios yazılımı üzerinde modifiye yaptık ve ssd tam performans çalışır duruma getirildi... Zaten o dönemde ssdler daha piyasada yoktu, ilk çıkan serilerde rezaletti, bu yüzden yediğimiz kazığın farkında değidikYa ne yaptın sen şimdi yaramı deştin yine.
Benim Packard Bell Easy Note LS 17'de Sandy Bridge 'ydi.Üretim hatası olduğu gerçeği yıllar sonra öğrendim ama ikinci HDD olmadığı için söz konusu olan performans kaybı ve ölüm yaşanmadı.
Benimkinin ölümü AMD GPU'dan oldu malesef.
Yakında onada bir göz atıcam tekli cpu performansı özellikle düşük sistemler için iyi bir özellik.Evet özellikle Windows 10'u zorunlu kılan SSD yönetimi zaten.
Bir de bu son Windows 1909 (19H2) işlemci çekirdekleri arasında performansı en güçlü olana göre yük dağıtması yönünden önemli bir güncelleme (Hatta devrim gibi bir yenilik).
yediğimiz kazığın farkında değidik
Benim eski toprakda yenilere taş çıkartıyor ama içindeki elektronik malzemelerden tutunda ekran paneli ve bataryanında ortalama 10 yıl ömrü var.Evet ya.
Ama olsun, senelerce çok severek kullandım, bilgisayarımı öyle seviyordum ki bozulduğu gün ne yalan söyleyeyim ağladım.
Şu an görsen ilk alındığı gün gibi kutusunda tertemiz duruyor, kasası, klavyesi bembeyaz, donanımları sorunsuz, ama anakart gitti işte.Yeni bilgisayarım çok üst seviye olsa da ben eski bilgisayarımı özlüyorum sanki, umarım zamanla unuturum.
Not: Ama çöpe atmayacağım, Aliexpress'te anakartı buldum ama 600TL çok gibi geldi bana.2011 model bilgisayara şimdi fazla bir para, elim düzelirse hiç düşünmeden alırım, kafaya taktım çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?