MAERKEK
Admin
-
Konu Sahibi
-
Pci express 3.0 x4 slotunu kullanacağım. Sistem aşırı hızlanmayacak diyorsun.MaşAllah İsmail abi çok babayiğit adamdırkendisini takip ediyorum ve bu videoyu paylaştığında izlemiştim.
Sende nasıl sonuç verir denemeden bilemeyiz, ancak kendisinin de dediği gibi pcie2 bağlantısı olacağından SSD 1700 mb sınırında takılıp kalır.
Önemli olan sistem diskinin bir SSD olmasıdır. SSD nin avantajı yüksek okuma-yazma hızından ziyade erişim hızıdır.
Bu bağlamda SATA SSD ile NVMe SSD arasında erişim hızı açısından çok bir fark yoktur, videodaki test sonuçlarından da bu anlaşılıyor.
Benzer şekilde SATA II ile III arasında erişim hızında abartılı bir değişim olmaz, ancak sıralı okuma yazma hızında 2 kat fark vardır.
Toparlayacak olursak, illakin sistemin daha akıcı olur, ancak bunun için SSD den Nvme SSD ye geçtiğine değmez. Eski sisteme SSD alarak en büyük iyiliği yaptın zaten, bunun daha ilerisine gerek yok. Yapmak istiyorsan yap ama dediğime geleceksin
Bu anakartlar hakkında pek bilgim yok, anakart üzerindeki slot sürümü 3.0 x4 ise 3,5-4 gb hıza ulaşabilirsin ama o hıza her nvme çıkamaz.Pci express 3.0 x4 slotunu kullanacağım. Sistem aşırı hızlanmayacak diyorsun.
Erişim hızındaki fark görseldeki gibi. Tabi bu programlar net sonuç vermiyor ama ortalama bir fikir sahibi olman açısından yeterlidir.Erişim hızı olayını daha da açar mısın ?
Olur tabiki ama bunlar o nvme içinde geçerlidir, sıralı okuma yazma sata II ye göre 5-15 kat artar. Açılış ve kapanışın epey hızlanır, daha akıcı olur, ancak günlük rutin uygulamalarda pek bir fark hissetmezsin, çünkü küçük parçacıklı dosyalarda önemli olan erişim hızıdır.Dosya yükleme konusunda iyileşme mi olacak ?
Yine çok bir fark olmaz, sıralı okuma hızın 470 lerde kalır, fark eder mi biraz fark olur ama hissetmezsiniz, önemli olan daha öncede bahsettiğim üzere erişim hızı olduğundan, rasgele okumadaki bu artış oyun ve program yükleme sürelerini kısaltır hepsi bu.Baya geç fark ettim bunu . Bu slotu sataya çeviren adaptör alsam daha iyi olur
Uçurmaktan kaçırmaktan vazgeçtim artık. 3D yazıcı alırım belki bir işe yarar. Anakartı fazla da zorlamamak lazım. Ucuz olsa ne zorlardım da neyse .Yine çok bir fark olmaz, sıralı okuma hızın 470 lerde kalır, fark eder mi biraz fark olur ama hissetmezsiniz, önemli olan daha öncede bahsettiğim üzere erişim hızı olduğundan, rasgele okumadaki bu artış oyun ve program yükleme sürelerini kısaltır hepsi bu.
Bu arada anakarttaki bu yolu kullanırsanız ekran kartının veri yolu hızında bir miktar düşme olabilir, bunu İsmail bey özellikle videoda anlatmış.
Amaa ram yerine takılan bir adaptör ile m.2 ssd takılıyor diye hatırlıyorum, bir araştırmak lazım, o zaman uçurabilirsin belki
Hocam uçurmak istiyorsan, bu anakartı sat üzerine biraz para kat ve bağlantı arabirimleri güncel bir anakart al, he işimi görüyor diyorsan hiç uğraşma derim, gittiği yere kadar kullan, emin ol pek fark yok, ssd nin espirisi zaten yüksek erişim hızı, hal böyle olunca nvme ile arasında çok fark yok.Uçurmaktan kaçırmaktan vazgeçtim artık. 3D yazıcı alırım belki bir işe yarar. Anakartı fazla da zorlamamak lazım. Ucuz olsa ne zorlardım da neyse .
Adamın elinde zaten SSD var, 2 yıldır kullanıyor ve işini görüyor, neden tekrar alsın ? Müsrüflük yapmaya gerek yoko paraya daha düzgün ssd al. Videodaki açılış kapanış ile arasinda bir fark görünmüyor
O Zaman Hiç Gerek Yok Devam Ke TabiAdamın elinde zaten SSD var, 2 yıldır kullanıyor ve işini görüyor, neden tekrar alsın ? Müsrüflük yapmaya gerek yok
Bana sorarsan da bu sisteme yatırım yapılmaz, gittiği yere kadar kullanmak makbüldür, birkaç yıla kadar üst seviye anakartların fiyatları da düşer.
Biliyorsun, tüp fiyatlarının düşmesi lazımO Zaman Hiç Gerek Yok Devam Ke Tabi
Corba kırmızı çizgimizdir. Bu videyu ilk gördüğümde gülmekten kopmuştumBiliyorsun, tüp fiyatlarının düşmesi lazım
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bi 12 sene daha bekle dolarda aldı başını gidiyor@DarkredBlue61 nu karta en büyük yeniliği SSD ve 16 gb ram alarak yaptım. Yaklaşık 2 sene oldu bunlar.
Bir tık daha uçar mı dedim ? Yukarıdaki patlayan tüp gibi olursa anakart . Bir daha sistem dizemem şu an
Bekleriz. Gta vc görev paketi yapmışlar ona sardım bu aralarCorba kırmızı çizgimizdir. Bu videyu ilk gördüğümde gülmekten kopmuştumSonra uhu falan derken toplandik yaani.
Bi 12 sene daha bekle dolarda aldı başını gidiyor
Aslında senin işlemcin felan pcie 3.0 destekler ama ne varki bu anakarta sata 3 slotu koymamak yada 2. bir hızlı expres girişinin olmaması rezillik.Bir tık daha uçar mı dedim ? Yukarıdaki patlayan tüp gibi olursa anakart . Bir daha sistem dizemem şu an
Merak etme o kadar değil, seneye aynı ikdidar veya sarı muhalefet yönetime geçerse, bu ülke hızlı şekilde batar, böylece milletin derdi kalmaz.Bi 12 sene daha bekle dolarda aldı başını gidiyor
O Zaman Temelli Çözülür Sorun İyi Yönünden BakmıyorsunuzAslında senin işlemcin felan pcie 3.0 destekler ama ne varki bu anakarta sata 3 slotu koymamak yada 2. bir hızlı expres girişinin olmaması rezillik.
Merak etme o kadar değil, seneye aynı ikdidar veya sarı muhalefet yönetime geçerse, bu ülke hızlı şekilde batar, böylece milletin derdi kalmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?