nokia nın 3210, 3310, 5210, 6600(ilk çıkanı), n95 ve n8 modellerini kullanmış birisi olarak konuyu açan arkadaşa yerden göğe kadar hak veriyorum. nokia her zaman öncü telefonlar üretmiştir bence. pek çok modeli devrim niteliğinde üstün özelliklere sahip telefonlardı benim için. kullandıklarımdan örnek vereyim
1- 3210 ericson 688 lerin koca antenlerle kamyon takozu gibi piyasada gezdiği sırada antensiz ve çok kibar bir telefon olarak piyasaya çıktı. (5110 la başlayan efsane yılan oyunundan bahsetmeye gerek yok sanırım. cep telefonu ile oyun oynanabileceğini nokia dan öğrendik.)
2- 3310 ilk titreşimli telefonlardan biri.
3- 5210 darbeye ve suya dayanıklı gövdesi, değiştirilebilir kapakları ve dahili sıcaklık ölçme özelliği vardı.
4- 6600 ilk symbianlı nokia bir telefonun kişiselleştirilebileceğini öğretti bize temaları menüsü klasörleri ile.bluetooth dahili kamera, kızılötesi alıcı-verici, ve daha nice özellik. (tv kumandası olarak bile kullandık mereti)
5- n95 iki yöne kaydırılabilen kapak, n-gage oyunları, 5 mp carl zeiss optikli kamera(hala pek çok üst seviye telefon o kalitede fotoğraf ve video çekemiyor)
6- N8 için söze gerek yok zaten
vay be ne nostalji oldu be
sözün özü nokianın bazı modelleri vardır ki ruhu olan modellerdir benim için. eminim nokia bundan sonra da böyle modeller çıkaracaktır. bilgi hatası varsa affola.