papakudioflu
Emekli Yönetici
tegra3 un calisma mantigi farkli sistem gerek duydukca cekirdek devreye giriyor menude gezerken 4 cekirdek degil yani snapdragon s4 androidlerdede var snapdragon s4 daha iyi saten sarj tuketimi daha dusuk ve daha yuksek performans veriyor
dostum benim demek istedigim de bu zaten tegra3 çalışma sistemini biliyorum ama dedigin gibi sistem ona ihtiyaç duyuyor ama ios ve wp de gerek duymuyor androidin sistemin tamamına ihtiyaç duydugunda kullandıgı enerjiyle diger iki sistemin kullandıgı enerji nerdeyse iki katı buda batarya demek
---------- Eklendi @ 20:55:24 ---------- Yazıldı @ 20:43:33 ----------
goz 300 ppi ustunde pikselleri goremiyor normalde cozunurluk fark eder yani 1280x720 ile 800x480 piksel bir olamaz
bu piksellerin tam olarak anlamı nedir biliyormusunuz önce onu açıklayalımda konuyu okuyan veya takip edipte bilmeyenlere yardımcı olalım 1280*720piksel demek ekranın enlemesine ve boylamasına bir sırada bulunan piksel sayısıdır yani 1280*720=921600 bu ekranda bulunan piksel sayısı peki aynı sayıdaki piksel sayısı ekran büyüdükçe görüntü kalitesini düşürmezmi evet düşürür ama bir fark var görüntü işlemcisi varsa cihazınızda görüntü kalitesini kaybetmeden ekranı büyütebilirsiniz. Forumda lumia900 ve nexus karşılaştırması varsı gördüyseniz nexusun pikselleri tek tek sayılıyordu çünkü ekran işlemciyi aşırı yoruyordu ve cihazı yavaşlattıgı için kalite bozuluyordu yani elimizdeki cihazların çogu getçekten çok iyi ama bu üstün özelliklerin hepsini bir cihazda toplayıp birde o cihazı beşbin liranın altında satmak imksnsız o yüzden mutlaka hepsinin birbirine karşı üstünlükleri olacaktır bunu kabullenmeyi bilmeliyiz