Nokia'da Yüzler Gülmüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

papakudioflu

Emekli Yönetici
tegra3 un calisma mantigi farkli sistem gerek duydukca cekirdek devreye giriyor menude gezerken 4 cekirdek degil yani snapdragon s4 androidlerdede var snapdragon s4 daha iyi saten sarj tuketimi daha dusuk ve daha yuksek performans veriyor

dostum benim demek istedigim de bu zaten tegra3 çalışma sistemini biliyorum ama dedigin gibi sistem ona ihtiyaç duyuyor ama ios ve wp de gerek duymuyor androidin sistemin tamamına ihtiyaç duydugunda kullandıgı enerjiyle diger iki sistemin kullandıgı enerji nerdeyse iki katı buda batarya demek

---------- Eklendi @ 20:55:24 ---------- Yazıldı @ 20:43:33 ----------

goz 300 ppi ustunde pikselleri goremiyor normalde cozunurluk fark eder yani 1280x720 ile 800x480 piksel bir olamaz

bu piksellerin tam olarak anlamı nedir biliyormusunuz önce onu açıklayalımda konuyu okuyan veya takip edipte bilmeyenlere yardımcı olalım 1280*720piksel demek ekranın enlemesine ve boylamasına bir sırada bulunan piksel sayısıdır yani 1280*720=921600 bu ekranda bulunan piksel sayısı peki aynı sayıdaki piksel sayısı ekran büyüdükçe görüntü kalitesini düşürmezmi evet düşürür ama bir fark var görüntü işlemcisi varsa cihazınızda görüntü kalitesini kaybetmeden ekranı büyütebilirsiniz. Forumda lumia900 ve nexus karşılaştırması varsı gördüyseniz nexusun pikselleri tek tek sayılıyordu çünkü ekran işlemciyi aşırı yoruyordu ve cihazı yavaşlattıgı için kalite bozuluyordu yani elimizdeki cihazların çogu getçekten çok iyi ama bu üstün özelliklerin hepsini bir cihazda toplayıp birde o cihazı beşbin liranın altında satmak imksnsız o yüzden mutlaka hepsinin birbirine karşı üstünlükleri olacaktır bunu kabullenmeyi bilmeliyiz

pRime.

Üye
Bence önemli olan çözünürlük değil ppi değeri . Şu ana kadar piyasadaki en yüksek ppi iPhone ' a ait idi . Fakat Xperia S 342 ppi ile liderliği aldı .

aldı da Süleyman iphone kadar olamıyorlar malesef.

Türe

Üye
ali kemal abi ama aynı fotoğrafı bi wave2 de bi c7 de açtım yok abi kalite aynı değil ppi farkettiriyor kendini her ne kadar algılayamasa da göz. Ya da o farkettiren şey başka bişey.

papakudioflu

Emekli Yönetici
sülayman c7 kaç piksel dansitesi düşük zaten benim demek istedigim gözün algılama sınırını geçtikten sonra istersen 1000ppi yap farketmiyor yani

Türe

Üye
sülayman c7 kaç piksel dansitesi düşük zaten benim demek istedigim gözün algılama sınırını geçtikten sonra istersen 1000ppi yap farketmiyor yani

orası öyle de s2 vs. iphone4 yapınca bile farkediyor abi be

---------- Eklendi @ 22:44:57 ---------- Yazıldı @ 22:44:41 ----------

aldı da Süleyman iphone kadar olamıyorlar malesef.

Optimizasyon yok çünkü serdar abi

5230 kullanıyorum gayet memnunum her işimi görüyor

Gelmiş geçmiş en iyi telefon markası nokia'dır! Bu tip konular açıp marka kötülemeye çalışmayın.Nokia kullananlar bilir güzel bi telefon olduğunu.

CanKartaL

Emekli Yönetici
Yaa reklamı yapılan Lumia 900 ve 610 modelleri daha piyasaya tam olarak sürülmeden satış rakamından nasıl bahsediliyor ki. Ayrıca "Batarya sorunu yüzünden kullanıcılara 100$ geri ödeme yapılacak" diyorsunuz. Sonra da At&t nin hat sorununa çeviriyorsunuz işi. Amaç ne merak ediyorum. Birisi de ordan çıkıp "Sonyler süper, iyi ki C7 yi satmışım" diyor. Ne alakası var C7 ile Lumia konusundaki bu balon haberin?

klongs

Üye
    Konu Sahibi

sonradan yazdım şebeke problemi var diye

Nokia malesef pazarını kaybetmeye hızla devam ediyor.Önceden tüm dünyada nokia hakimken şimdi kullanıcı sayısı gitgide azalıyor.Avrupa ve amerika hemen hemen nokia'dan vazgeçmiş durumda.Bende fanatik bi nokia kullanıcısıyken, sürekli meydana gelen sorunlardan bıktım ve sony'e geçtim.Nokia'nın pazarının hakim olduğu yerler genellikle ortadoğu ve asya ülkeleri.Nokia şuan sadece adıyla götürüyor piyasayı."Nokia olsunda taştan olsun" mantığıyla yani.Ve yavaş yavaş bu pazarını da kaybedeceğe benziyor.Bende nokiadan vazgeçerken çok tereddüt etmiştim, "acaba" demiştim.Ama verdiğim kararın çok doğru olduğunu aldığım telefonu kullanmaya başlayınca anladım.Eğer nokia gerçekten sınıf atlayacak hamleler yapmazsa "nokia olsun taştan olsun" sloganını da kaybedip, motorola gibi piyasadan kaybolacağa benziyor bu gidişle.

Valla ben n70 imden 6600dan memnunum n8 alıcam ama n70 le 66 saklayacam satmicam..

---------- Eklendi @ 14:49:59 ---------- Yazıldı @ 14:47:51 ----------

Nokia benim yüzümü hep güldürdü nokia kullanıyorum ya 1 kere bile bozulmadı yarı yolda bırakmadı nokia candır kandır.

papakudioflu

Emekli Yönetici
evet nokia pazar payını kaybediyor ama bütün dünyada %70lik bir pazar payı zaten sürdürelebilir degildi fakat benim öngörüm lumia serisi tam olarak global satışa çıktıgında nokia satışlarına bir ivme kazandırıcaktır bu da ikinci veya üçüncü çeyrek rakamlarında ortaya çıkar

Tahminlerime göre zaten WP işletim sistemi ve lumia serisi nokia'nın son şansı gibi.Ya tamam ya devam diyecekler bu hamleyle.

papakudioflu

Emekli Yönetici

Tahminlerime göre zaten WP işletim sistemi ve lumia serisi nokia'nın son şansı gibi.Ya tamam ya devam diyecekler bu hamleyle.

belli olmaz iki gün önce yayınlanan belle fp1 güncellemesiyle cihazlar 1.3ghz ye yükseltildi ve kullananlar çok etkilenmiş gözüküyor yani nokia bu esnada biraz daha güçlenip belleyide destekleyerek iki tane sistemle yoluna devam edebilir

klongs

Üye
    Konu Sahibi
artık kimse 2016 de bitecek işletim sistemine para vermez

Hocam güncellemeyle yükseltilen işlemci hızı overclock benzeri bişey ve buda çok sağlıklı değil.Kaldıki olay sadece donanımsal hız değil.Nokia yazılım olarak kendini çok ileri taşıması lazım.Ben nokia'yı donanımsal güç olarak hiç bi zaman eleştirmedim bugüne kadar ama yazılımsal sorunlar donanıma zarar veriyor nokiada.Kendi başıma geldi.Ve bu güncellemeyle 1,3'e yükselen cihazların 1 ay sonra aşırı ısınmadan yanmayacağına kimse garanti veremez.Çünkü nokia bana bu güvensizliği verdi malesef yazılım konusunda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...