Nokia'da Yüzler Gülmüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

klongs

Üye
    Konu Sahibi
Nokia'da Yüzler Gülmüyor

[h=2]Nokia, 2012 yılının ilk çeyreğinde 2 milyondan fazla Lumia model telefon sattığını açıkladı. Ancak bu rakam beklentilerin altında ve firma halen zarar etmeye devam ediyor.[/h]Üst düzey akıllı telefon pazarında Microsoft'un Windows Phone işletimsistemi ile devam etme kararı alan Nokia'da satışlar beklendiği gibi gitmiyor. 2012 yılının ilk çeyreğine ait finansal verilerini açıklayan firma bu dönemde 2 milyondan fazla Lumia modelini sattıklarını açıkladı.
İlk çeyrekte telefon satışlarından 4.2 milyar Avro ciro elde eden firmada bu rakamın 1.7 milyarı akıllı telefon satışlarından geliyor. Eldeki rakamlara bakınca firmanın ne kar ne zarar noktasından yüzde 3 aşağıda olduğu görülüyor. Yani Nokia halen zarar etmeye devam ediyor.
Beklentilerin altında olan bu rakamın ikinci çeyrekte de devam etmesi bekleniyor. Zira Lumia ailesi için yapılan tanıtım harcamalarının karlılığı düşürmesi bekleniyor. Nokia'nın Lumia modelleri henüz ülkemizde satılmıyor. Ancak birkaç ay içinde firmanın bu modelli Türkiye pazarına da getireceği biliniyor.

kaynak:SDN

Ohh be c7 sattımda kurtuldum ıyıkıde Android almışım.

R.A.M

Üye
Nokia bu kafayla giderse tabi batar Android gibi işletim sistemine geçe daha fazla satar.

Nokia uyugulama program oyun vsvs hic birşey cıkarmıyokı 1 sene c7 kulandım sadece asphalt hd cıktı başka birşey yok.

Telefonların cöznurluklerı sureklı vga Htc Fullhd göruntuye gececek nerdeyse nokia yerınde sayıp duruyor tabi batar.

55lim

Üye
atı alan edirneyi geçti nokia kaldı yaya akıllı telefon senin neyine be nokia sen önce akıllı bi yönetici getir stephan elop la olmaz o is

rapman

Üye
Nokia Lumia nin siyah modeli suan Amazonda en fazla satanlar listesinde birinci, mavi modeli ikinci. neyin kafasini yasiyorsunuz siz

klongs

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia nin siyah modeli suan Amazonda en fazla satanlar listesinde birinci, mavi modeli ikinci. neyin kafasini yasiyorsunuz siz

birincisi nokia lumialar için bir ton reklam yapıyor avrupada ikincisi lumia 900 alanlar hep ısınmadan şikayetçi ve nokia bunu kabul etti güncellemeyle düzelteceğiz dedi ve lumia 900 alanlara 100$ geri ödeme yapacak nasıl kar etmesini bekliyorsun

pRime.

Üye
Neden hiç şaşırmadım?

808 icinde cok reklam yapilıyor ama ondanda iş cıkmaz Trde cok pahali olacak o telefon onu alcagıma 4s alrım

pRime.

Üye
Lumia'lardan çok daha fazla tutacağı kesin.

cugurel

Üye
Nokia'nın kar zarar açığı kapanmış görünüyor. Geçen senenin son çeyreği dehşet bir açık vardı. Çok da olumsuz değil hala Samsung ile beraber zirvede satışlarda sadece kar edemiyorlar. Üretim hattını uzak doğuya iyice kaydırınca değişecektir durumlar. Sony alan arkadaşlar da çok sevinmesin firma 8 milyar dolar zarar açıklamaya hazırlanıyor. Ne kadar daha gsm sektöründe vs. kalabilirler belirsiz zira para filan kazandıklarını sanmıyorum.

Lumia serisinin ve 808'in pahalı olması çok doğal.Çünkü burası Türkiye

papakudioflu

Emekli Yönetici
lumia900 ısınma sorunu yasıyormuş ve akanlara 100$ iade edilecekmiş şaka mı bu lumia900 çıkalı dört gün oldu cihazı alanlar daha iki kere şarz etmediler bile ayrıca lumia serisi iki milyon satmış derken lumia serisi diye birşey yok sadece lumia800 var ortada ve çok kısıtlı lokasyonlarda satışta mesela 988milyon cep telefonu kullanıcısı okan çinde bu ay satışa çıktı bu cihaz zaten operatör telefonu olarak çıktı piyasaya bence lumia serisinin bütün lokasyonlarda lansmanı tamamlanıp satışa çıktıktan sonraki rakamlar önemli buda ikinci hatta üçüncü çeyrek rakamlarını işaret eder yıllık 1 milyonun üzerinde akıllı tekefon satışı yapılan ülkemizde bile satışa mayısta çıkıcak

Tepkiler: CanKartaL

klongs

Üye
    Konu Sahibi

bağlantı sorunuymuş ısınma new ipaddeydi

papakudioflu

Emekli Yönetici
bu sorun tamamen at&t nin simlock romuyla alakalı birşey bende aldım lumia900 ü kuzenim üç gündür kullanıyor hergün konuşuyoruz ve hiçbir sorun problem yokmuş tek problem işyerinde aşırı ilgi görmesi cihazın

[ENGİN]

Üye
ahanda budur işte cevap son cümle güzeldi

Çözünürlüğe düşük diyenlerin Lumia çözünürlüğü hakkında bilgisi yoktur ve uygulama çıkmıyor demek yalan olur çünkü Marketplace günden güne gelişiyor ve hergün yeni hd oyun çıkıyor .

klongs

Üye
    Konu Sahibi

çözünürlüğü 800x480 neresi yüksek bunun htc sony lg samsung 1280x720 ye geçti

çözünürlüğü 800x480 neresi yüksek bunun htc sony lg samsung 1280x720 ye geçti
Yüksek diyen olmadı nesi düşük ? Onlar 600 liralık telefona gidip 240*320 çözünürlük koyuyor Nokia Lumia 610 ' a bile 800*480 çözünürlük koymuş ne yapsın daha ?

Tepkiler: CanKartaL

klongs

Üye
    Konu Sahibi

Yüksek diyen olmadı nesi düşük ? Onlar 600 liralık telefona gidip 240*320 çözünürlük koyuyor Nokia Lumia 610 ' a bile 800*480 çözünürlük koymuş ne yapsın daha ?

amiral gemisi 808 purewiewde 640x360 çözünürlükte ama

---------- Eklendi @ 17:11:18 ---------- Yazıldı @ 17:10:48 ----------

Sayın Fandroidler ;
Windows Phone patlama yapacak dedim dedim inanmadınız .
Bakın ne oldu şimdi ?

Secret imzan cok guzelmiş begendim

bu konu ile cakışma var sanırsam

aslında çakışma yok lumialar nokianın bir yerinde patladı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...