Nokia ya yeni işletimm sistemii

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
Nokia ya yeni işletimm sistemii
Görünüşe göre Windows Phone 7 de Nokia'ya yetmedi... İşte Nokia'nın yeni işletim sistemi!

Ne MeeGo ne de Symbian, Nokia'ya istediği ivmeyi kazandıramadı. Fakat Norveçli Smarterphone firmasının işletim sistemi olan Smarterphone OS böyle bir iddiaya sahip olacak ki Nokia, Smarterphone ile çalışan telefonları piyasaya çıkartacağını duyurdu. Firma amacının, geleceğin telefonları için ultra-akıllı işletim sistemini, uygun fiyatlı donanımda çalışabilecek bir şekilde tasarlamak, olduğunu söylüyor. Ama şu anda Windows Phone 7 ile sıkı fıkı olan Nokia'nın neden böyle bir adım attığını anlayabilen pek yok.

Nokia'nın en büyük kozu, pek çok yerel bölgede halen en yüksek kullanım oranına sahip olması. Ve Nokia, gelecekte Symbian'ın yerine Smarterphone OS'u geçirmeyi planlıyor olabilir. Ya da bu işletim sisteminin kodlarını kullanarak daha farklı bir işletim sistemi de piyasaya sürebilir. Şirketin bu konuda nasıl bir planı olduğu bilinmiyor ve herhangi finansal bir veri de paylaşılmadı. Fakat bu işletim sistemini Lumia gibi üst düzey cihazlarda göreceğimizi sanmıyoruz, en azından şu sıralar... Çünkü Nokia'nın en son isteyeceği şey, Microsoft ile yaptığı Windows Phone 7 ortaklığına darbe vurulması...

cortex47

Üye
Bence de Nokia Samsung gibi farklı serilerle farklı işletim sistemli telefonlar çıkarmalı, çeşitlilik güzeldir.

distakjo

Üye
cesitlilik guzeldir, rekabeti artirir. Ama tutmuyor maalesef bu strateji. Her zaman degisiklik arayisi icinde bu nokia. Hep kendi kafasinin dikine gidip kendi dogru bildigini yapiyor. Piyasayi neden goz onunde bulundurmuyor anlamis degilim. Ya arkadas devir android devri iste anlayin smarterphone os nedir? Kafayi kullanip androidli cihaz uretse o zaman zirveye cikar Nokia.

PriZm

Üye
Bu saatten sonra Google izin vermez.yeterince çatışma oldu aralarında.

joe_cenk

Üye

Hala Android mi diyorsunuz ya ne adnroidi androidin symbiandan ne üstünlüğü var ben onu anlamış değilim flash player desteğimi programmı oyun mu bunlarmı sadece haaa başka sayabilecek bişey varmı eğer bunlarla androiid symbiandan üstündür diyorsan bunlar belirleyici değildir bunlar sadece ayrıntıdır androinin yaşı kaç geçmişi ne bir iki program çıkardı diye yere göğe sığdıramadınız bu androitmdir nedir peeeeeeh geçin bu hikayeleri

PriZm

Üye
Android kullanmadan konuştuğun ne kadar belli.Yorumsuz.

Androdin Nokia Belleden tek üstünlüğü uygulama.Nokianın saçma sapan şeylerle uğraşmak yerine uygulama yapması gerekli...

Google çeviride italyancadan çevir gör.bağırtı yapmana gerek yok.

artizlik yapmamanızı rica ediyorum saygıdeğer FANDROİD.sadece te amo diyince küfür felan gibime geldi!

----------Eklendi @ 17:06:30 ---------- Yazıldı @ 17:05:39 ----------

Uygulamaları Nokia mı yapacak??

yapamaz mı?istese yapar,yahut anlaşır.bakınız misal zamanına göre çok müthiş bir oyun the one n-gage...

Tepkiler: ~N.A.W.Y~
Nokianın wp7 ile anlaşması gibi bazı oyun yapımcılarıylada kendisine oyun yapması konusunda alaşabilir.Belki ödedikleri ilk yıl yada ilk yıllarda zarar olabilir fakat ileride nokiada oyun yok tabusu yıkılınca telefonları satılıcak ve kar etmeye başlayacak...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...