ugurn500
Üye
Anı yakalamak tam anlamıyla bu olsa gerek
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Arkadaşlar insan gözü her cismi ışık sayesinde görür. Fotoğraf makineleri de bu prensiple çalışıyor. Bu enstantene hızı denilen şey merceğin ışığı almak için açılıp kapanma hızıdır. 1/16000 demek saniyenin 16000 de biri kadar kısa bir sürede objektifin önünü açıp çekimini yapıp kapatıyor demektir. İçeri giren ışık hüzmelerinin miktarı çok azdır. Anlık ışık, anlık görüntü. Tabiki de hızla dönen bir pervanenin anlık görüntüsünü yakalayabilmek için ona fazla oranda ışık vurması gerekmektedir ve ancak çok yüksek ışıklı (gündüz güneşli) ortamda yakalayabilirsiniz. Yada çok kuvvetli bir flash ile.
Gece çekimlerinde de tersi durum işler. Yani objektifin önü açılır ama anlık hemen geri kapanmaz. Enstantene hızını iyice düşürürsünüz hatta örneğin 2 saniye süre ile açık tutarsınız bu sırada gecenin karanlığındaki az ışığı 2 saniye kadar aralıksız emer ve resmeder. 2 saniye kadar bir süre ile ne kadar ışık emiyorsa o kadar aydınlık görürüz sonucu. Telefonlarımızın Procam programında enstantene ve iso ayarlarından birini otomatikte bırakırsanız birbiri ile bağlantılı hareket ediyor. Pro Cam in ayarlarında dikkat ediniz. Enstantene Iso ve Ev ayarları ile oynarken yukardaki simgelerin altında kırmızı bir çizgi belirir. O kırmızı çizgi o anda ayarlarınızın doğru olduğunu işaret ediyor olabilir
Işığın yetersiz olduğunu düşündüğünüz vakitlerde hareketli cisimleri yakalamanız mümkün olmaz. Aynı hareketli cismi Örneğin vantilatörünüzü gündüz güneşli havada ev çok çok aydınlıkken deneyin.
Evet turgay çok güzel anlatmışsın bu konuda sana katılıyorum o kırmızı alttaki çizgiler resmi doğru ayardamı diye gösteriyor yüksekle ihtimal İso yu Auto da bırakınca artkadaşlar senin de dediğin gibi enstantene yi 2sn 4 sn 1/800 vs neyse açıp kamerayı farklı alanlara tutarlarsa Auto olan İSO rakamları nasıl değiştiğini görecekler ama 920 nin flas 1020 kadar iyi değilse ki değil herhalde yakalayamıyoruz görüntüyü kararıyor ekran
Işığın yetersiz olduğunu düşündüğünüz vakitlerde hareketli cisimleri yakalamanız mümkün olmaz. Aynı hareketli cismi Örneğin vantilatörünüzü gündüz güneşli havada ev çok çok aydınlıkken deneyin.
Abi tam vazgeçiyorum, 920 iyidir, napacan 1020yi diyorum sonra bunları paylaşıyorsunuz
abi ben htc one almaya karar kılmıştım ama bu nokia 1020 harika.şuan 620m var ve cok nefret ediyorum bildirim sorunlarından filan acaba bunlar 3-4 aya düzelirmi aani lumia 1020mı almalıyım ?
hani o beni 4-5 sene götürsün denilen telefonlar var ya işte htc one onlardan birisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?