Nokia Pro Cam ile Anı Yakala

Arkadaşlar 1/16000 piyasadaki en hızlı çekim ve sadece l1020de var sanırım.O yüzden karanlık görünüyor bizde

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar 1/16000 piyasadaki en hızlı çekim ve sadece l1020de var sanırım.O yüzden karanlık görünüyor bizde

Arkadaşlar o verdiği sayı makinenn dönme hızı olabilir çünkü fotoğrafında çekildiği ortam aydınlık bence ışık açıkken deneyin arkadaşlar. bu videoya oha dedim gerçekten harika birşey

Hayır makinanın dönme hızı değil o ayarı pro cam de yaptım oldu

Pro cam ın ayrıntılarını bilen birisi nasıl kullanılması gerektiğini anlatabilir mi? Video gerçekten çok güzel fakat bense 820 var. Aynısını yapamaz tabikide ama 16000 yerine 50 falan yaptığımda anca karanlık çıkmıyor. Bu neden olabilir?

50 demi Bende 3 sıfırlı sayılarda çıkıyor

skynet

Üye
Gündüz denediğimde oldukça iyi sonuç almıştım ama nedense akşam karanlık çıkıyor

0MG90

Üye
Şok oldum WP alasım geldi valla. Helal adamlara.

normal çekim:

Deklanşör Hızı: 1/2500 s
ISO: 3200

deklanşör hızı, pozlama değeri, enstantene ayarı artık her ne deniyorsa kısa tuttuğumuzda resim karanlık oluyor, o yüzden aydınlık ortamlarda çekmeye özen göstermek gerek lakin pervaneyi iyi kötü flaşsız bir şekilde donuğumsu(!) olarak yakalamış durumda

- - - Eklendi - - -

ayarı daha kısa tuttuğumda çok karanlık çıkıyor, flaş istiyor o belli ama iş yerinde de flaş kullanamazdım

- - - Eklendi - - -

daha doğrusu o sıra akıl edemedim flaşı, itiraf edeyim hadi

Tepkiler: elitetr

q0nzalez

Üye
1/16000 de foto yakalamak için çok aydınlık olması lazım. aydınlık olsada biraz zor telefonla yakalamak ama bu enstantane hızında lens çok ufak açılır ve ışığı hiç alamadan direk çeker fotoğrafı. bu enstantaneyi 1/16000 yerine 4s ye ye kadar düşürseniz mesela gündüz yada ışıklı ortamda o zamanda bütün lensi açtığı için ışığı içine alır ve bem beyaz bi fotoğraf çıkar lumia 1020 bu videoda çektiği anda flaşı yakaladığı için aydınlık çıkıyor. buda bizim flaşlarda olmuyor. fotoyu yakaladığı an ile flaşın çaktığı an uyuşmuyor o yüzden bizde sıkıntı oluyo 1020 ama çok güzel yakalamış flaşla aynı anda fotoyu yakaladığı için

aynen hocam dediğin gibi

Tepkiler: q0nzalez
Ya ne kafaya takıyorsunuz baktık olmuyor sadece 1020 de oluyor bizde hareketsiz bir şey çekeriz aynı olur

q0nzalez

Üye
ama bide şunu fark ettim yakın bi çekimde yinede ışığı biraz alıyor. uzak çekimlerde sıfır. bilgisayarı çekiyorum 1/16000 de oda lambası var sadece belli oluyo ne olduğu biraz karanlık olsada ama 2 mtre uzaklıktaki yeri çekince 0 görüntü veriyo hiç bişey gözükmüyo. adam yakın çekim yaptığı için de bu kadar fazla etkisi olmuş olabilir

Her neyse 1020 olmadan bu kameradan tam verim alınamaz

q0nzalez

Üye
Dönen bişey yok ama akanını buldum
ışıklandırma için alet edevat : 23w Tasarruf ampülü

Pro Cam
Enstantane Hızı : 1/16667 s böle yazıyo vallaha
ISO : 3200
Flaş : Açık

Pro Cam

Enstantane Hızı : 1/2 s
ISO : 100
Flaş : Kapalı

Yinede idare eder bence 23w Ampül altında

Tepkiler: skynet

q0nzalez

Üye
eyvallah abi dönen vantiltör bulamadım ama suyuda durdurdu sanki bu namussuz

Arkadaşlar insan gözü her cismi ışık sayesinde görür. Fotoğraf makineleri de bu prensiple çalışıyor. Bu enstantene hızı denilen şey merceğin ışığı almak için açılıp kapanma hızıdır. 1/16000 demek saniyenin 16000 de biri kadar kısa bir sürede objektifin önünü açıp çekimini yapıp kapatıyor demektir. İçeri giren ışık hüzmelerinin miktarı çok azdır. Anlık ışık, anlık görüntü. Tabiki de hızla dönen bir pervanenin anlık görüntüsünü yakalayabilmek için ona fazla oranda ışık vurması gerekmektedir ve ancak çok yüksek ışıklı (gündüz güneşli) ortamda yakalayabilirsiniz. Yada çok kuvvetli bir flash ile.
Gece çekimlerinde de tersi durum işler. Yani objektifin önü açılır ama anlık hemen geri kapanmaz. Enstantene hızını iyice düşürürsünüz hatta örneğin 2 saniye süre ile açık tutarsınız bu sırada gecenin karanlığındaki az ışığı 2 saniye kadar aralıksız emer ve resmeder. 2 saniye kadar bir süre ile ne kadar ışık emiyorsa o kadar aydınlık görürüz sonucu. Telefonlarımızın Procam programında enstantene ve iso ayarlarından birini otomatikte bırakırsanız birbiri ile bağlantılı hareket ediyor. Pro Cam in ayarlarında dikkat ediniz. Enstantene Iso ve Ev ayarları ile oynarken yukardaki simgelerin altında kırmızı bir çizgi belirir. O kırmızı çizgi o anda ayarlarınızın doğru olduğunu işaret ediyor olabilir

Tepkiler: FeRhAt0152 ve dilmenibrahim

skynet

Üye
Külüstür bir vantilatörüm var bende onla denedim

620'nin kamerasını göz önüne alacak olursak gayet iyi sonuç vermiş diyebilirim

PureFood

Üye
Vay gayet iyi fotolar çıkıyor tebrikler arkadaşlar

Evet turgay çok güzel anlatmışsın bu konuda sana katılıyorum o kırmızı alttaki çizgiler resmi doğru ayardamı diye gösteriyor yüksekle ihtimal İso yu Auto da bırakınca artkadaşlar senin de dediğin gibi enstantene yi 2sn 4 sn 1/800 vs neyse açıp kamerayı farklı alanlara tutarlarsa Auto olan İSO rakamları nasıl değiştiğini görecekler ama 920 nin flas 1020 kadar iyi değilse ki değil herhalde yakalayamıyoruz görüntüyü kararıyor ekran