Telefon Tavsiyesi N8 v Galaxy

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
    Konu Sahibi
N8 v Galaxy
Selam arkadaşlar.

Daha önce böyle bir konu açmıştım ama o tartışmaya döndü maalesef.

Benim için internet dayanıklılık önemli. Tabii ki oyun ve uygulama da yükleyecegim. Ama iOS kadar iyi olmasa da olur.

N8 biraz ağır basıyor bana. Ama yine de galaxy de android var. O yüzden almak istiyorum. Sizce hangisi ve neden??

Sonra kafanızı duvarlara vurmayalım.

Tepkiler: mhmmfrkan

hoss

Üye
şaka gibi tabiki galaxy s
şu videoları izle sen karar ver n8 hantal bir cihaz

sen ciddi bir para vereceksin bu yüzden karşılaştır galaxys ile aşşağıdaki özellikleri bak bakalım hangileri var ve yukarıdaki gibi tamamen sallama videolara kanma kullanıcıların dediklerine kulak ver eğer hiç inanmazsan kendin git dene mağazadan
n8 de ;
-dolby digital plus 5.1 --- hdmi aktarım sayesinde gerçek müzik sistemlerine 448-6000kbps ses kalitesi aktarımı dinletimi
-zeiss lens
-12 megapixel 1.83 büyük sensör , gmrüntüyü hızlı yakalayıp kaliteli kaydeden obtüratör artı broadcom bcm2727 foto işleyici gpu set
-fm transmitter
-flash desteği 4.1 şuan piyasada 100de 80 videolar açılıyor
-xenon gerçek flaş
-wolfson ses çipi
-çift mikrofon teknolojisi 720 30 fps(modlar) 256aac ses ile birlikte (sen bırak telefonu kompakt makineler bu sesi kaydedemiyor)
-ücretsiz a gps ortalama 10 saniyede buluyor seni sesle yönlendiriyor km herşeyi hesaplıyor
-aliminyum çizilmez gövde- gorilla glass çizilmez ekran (baltayla saldırmazsan)
-hdmi 60-vs hertz yüksek kaliteli görüntü
-tüm video codecleri artı alt yazı gömme sorunsuz
-arttırılabilir hafıza
-bluetooth 3.0
-çift şarj portu
-usb özelliği sayesinde hard diskler , klavyeler, mauseler , flas diskleri bağlama istediğin gibi veri alıp gönderme disk üzerinden film açma kısacası herşey , ha havam batsın dedirteceksen yaz aylarında usb fun lardan alıp ayak üstü serinletirsin bile kendini
-ücretsiz ofis program
-hd hergün eklenen oyunlar
-dokunmatiğine göre değişiklik gösteren titreşim efektleri

galaxys kullandım rastladığım özellikler

iyi yanları
-ekran müthiş daha iyisi iphone4 de mevcut o bile tartışılır
-işlemci çok güçlü cortex a8
-oyun performansı süper 90 milyon poligon hiç kasmaya rastlamadım o kadar oynadım çok akıcı.
-video çekimi çok iyi ama mono ses
-hafif ,dokunmatiği çok güzel
-pil performansı çok iyi .

kötü yanları
-radyo mono stereo değil
-menü giriş çıkışlarında bazen log alıyorsun gıcıkbir durum
-cihaz çok ısınıyor oyun oynarken yada video izlerken farkedersin
-şuan galaxys2 çıktı
-kamera flaşı yok kamera 5megapixel
-kasa olduğu gibi plastik adamı hasta ediyor okadar para veripte o görünümde olması ,
-kies programı çok sorun çıkartıyor
-üç tuş denen bir problemi var - ama çözüldü , yinede sıfır aldığın cihazı servise verebilirsin(n8 dede mevcut sonsuz döngü diye saçma bir durum ondada mevcut)
-uzun mesajn yazamıyorsun kasıyor cihaz harfler sonradan geliyor 200karakter üstü yazmayı deneyin anlarsınız
-android market türkiye işkence herşey paralı ve üstündeki standart gelen android market programı kasıyor güncelleme yapman gerekiyor
-gps i tek kelime ile çok kötü üstünde gelen yazılım öok fena , sonra kendin çabalayıp adam gibi bulabilirsin
-cebinde taşımayı unut taşınmıyor cihaz cepte.

şimdi ben galaxys den n8 e mecburi geçiş yaptım(galaxys yere düştü metal çerçeve yamuldu artı taşınmıyordu cihaz) , n8 inanki daha kullanması zevkli havalı bir cihaz kendine özel özelliklerle. galaxys den tek aradığım özellik ekranı onun dışında hiç geriye bile bakmam.

--------------- Ekleme ---------------

sen ciddi bir para vereceksin bu yüzden karşılaştır galaxys ile aşşağıdaki özellikleri bak bakalım hangileri var ve yukarıdaki gibi tamamen sallama videolara kanma kullanıcıların dediklerine kulak ver eğer hiç inanmazsan kendin git dene mağazadan
n8 de ;
-dolby digital plus 5.1 --- hdmi aktarım sayesinde gerçek müzik sistemlerine 448-6000kbps ses kalitesi aktarımı dinletimi
-zeiss lens
-12 megapixel 1.83 büyük sensör , gmrüntüyü hızlı yakalayıp kaliteli kaydeden obtüratör artı broadcom bcm2727 foto işleyici gpu set
-fm transmitter
-flash desteği 4.1 şuan piyasada 100de 80 videolar açılıyor
-xenon gerçek flaş
-wolfson ses çipi
-çift mikrofon teknolojisi 720 30 fps(modlar) 256aac ses ile birlikte (sen bırak telefonu kompakt makineler bu sesi kaydedemiyor)
-ücretsiz a gps ortalama 10 saniyede buluyor seni sesle yönlendiriyor km herşeyi hesaplıyor
-aliminyum çizilmez gövde- gorilla glass çizilmez ekran (baltayla saldırmazsan)
-hdmi 60-vs hertz yüksek kaliteli görüntü
-tüm video codecleri artı alt yazı gömme sorunsuz
-arttırılabilir hafıza
-bluetooth 3.0
-çift şarj portu
-usb özelliği sayesinde hard diskler , klavyeler, mauseler , flas diskleri bağlama istediğin gibi veri alıp gönderme disk üzerinden film açma kısacası herşey , ha havam batsın dedirteceksen yaz aylarında usb fun lardan alıp ayak üstü serinletirsin bile kendini
-ücretsiz ofis program
-hd hergün eklenen oyunlar
-dokunmatiğine göre değişiklik gösteren titreşim efektleri

galaxys kullandım rastladığım özellikler

iyi yanları
-ekran müthiş daha iyisi iphone4 de mevcut o bile tartışılır
-işlemci çok güçlü cortex a8
-oyun performansı süper 90 milyon poligon hiç kasmaya rastlamadım o kadar oynadım çok akıcı.
-video çekimi çok iyi ama mono ses
-hafif ,dokunmatiği çok güzel
-pil performansı çok iyi .

kötü yanları
-radyo mono stereo değil
-menü giriş çıkışlarında bazen log alıyorsun gıcıkbir durum
-cihaz çok ısınıyor oyun oynarken yada video izlerken farkedersin
-şuan galaxys2 çıktı
-kamera flaşı yok kamera 5megapixel
-kasa olduğu gibi plastik adamı hasta ediyor okadar para veripte o görünümde olması ,
-kies programı çok sorun çıkartıyor
-üç tuş denen bir problemi var - ama çözüldü , yinede sıfır aldığın cihazı servise verebilirsin(n8 dede mevcut sonsuz döngü diye saçma bir durum ondada mevcut)
-uzun mesaj yazamıyorsun kasıyor cihaz harfler sonradan geliyor 200karakter üstü yazmayı deneyin anlarsınız
-android market türkiye işkence herşey paralı ve üstündeki standart gelen android market programı kasıyor güncelleme yapman gerekiyor
-gps i tek kelime ile çok kötü üstünde gelen yazılım öok fena , sonra kendin çabalayıp adam gibi bulabilirsin
-cebinde taşımayı unut taşınmıyor cihaz cepte.

şimdi ben galaxys den n8 e mecburi geçiş yaptım(galaxys yere düştü metal çerçeve yamuldu artı taşınmıyordu cihaz) , n8 inanki daha kullanması zevkli havalı bir cihaz kendine özel özelliklerle. galaxys den tek aradığım özellik ekranı onun dışında hiç geriye bile bakmam.

Tepkiler: pRime.
galaxy s derim ben android tek başına bir sebeb zaten

Tepkiler: hoss
galaxy s tek geçerim

1ghz çift çekirdek işlemciyi, 680mhz tek çekirdek işlemci ile nasıl karşılaştırıyorsunuz?

n8 al kenini sevdirir o şu ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım süper

dehshet

Üye
Dostum bende 1hafta önce böyle bir konu acmıstım 1 allahın kuluda kalkıp n8 demedi.. Su an kullandıgım telefonda bile 3.15mp kamera war o bile bana yetiyor sonucta fotografcı degilim.. Video isim olsada 145 liraya aldıgım samsung mini fotograf makinam yetior ama su ana kadar 1 kere kullandım!! N8in en cezbedici tek yanı 12mp kamerası bana gore birde hdmi cıkısı var bendede hd tv olmadıgı icin gereksiz olsa bile yine gereksiz.. Forumdan okudugum ve inceledigim kadar N8i arıza ve problemi oldukca fazla.. Galaxy S'in android olması yeterli bir sebep ayrıca ekran olarakta cok deli bisey islemci hızı ramı baya yuksek kamerada tek flas yok dezavantajıda bana gore sadece budur.. Iyice arastırıp öyle karar ver derim!!

Tepkiler: hoss

Starsley

Galaxy s de flaş bile yok. Plastik kasa cabası her türlü n8

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
galaxy s tek geçerim

1ghz çift çekirdek işlemciyi, 680mhz tek çekirdek işlemci ile nasıl karşılaştırıyorsunuz?
Galaxy S'de çift çekirdek işlemci yoktur. Sadece 1 ghz işlemci vardır.

Genel olarak N8 alır her türlü Galaxy S'i. İyi ki bir Android çıkmış gören de Windows 7'yi birebir aktarmışlar zanneder şaka gibi.

dehshet

Üye
Galaxynin kasa plastik felan denmis daha yeni symbian bölümünü gezerken gördüm N8 olsun C7 olsun kasaları aliminyum denilmesine ragmen çatlamalar oluyormuş birde durduk yere yani çogu kişide şikayetçi bundan!! Saglam olsun yeter walla N8 bu kadar güzel özelligine ragmen çok büyük sorunlar cıkararak insanı caydırıyor

Starsley

Her kasada problem çıkar doğru ama bunlar istisna bende niye yok problem ki kaç kez yere düştü ve ısınmadı çünkü çelik kasa galaxy s de yumurta pişirirsin ve 1 kez sağlam düştümü parçalanır. Çünkü plastik. Kasa çok önemli telefonda.

Nokiayıyı savunan sayısı her geçen gün ne kadarda azalıyor yazık ya nokiayıyı halen türkiyede ve diger 3. dünya ülkelerinde yaşıyan apaçiler seviyor.. galaxy s ile n8i aynı anda eline al bakim n8 i falsolu bi kenara nasil firlatirsin ondan sonra. :d bırakın arkadaşım videolarına bile baksan her türlü galaxy s geçior. elim yoruluyor yazmaktan. bu konu defalarca tartisildi ama burda galaxy s ile n8 türdeş bile değil. sen git bu n8 i gene nokia icinden c7 veya x6 gibi uyduruk ceplerle karsilastir belki tatmin olursun n8 den bi sekilde. ama burda cocuk kandirmiyoruz hersey ortada bunu dillendere dillendere destan yazmanin manasi yok açikcası ben franzlistin akil sağligindan süpheliyim. bi adam hicmi bikmaz usanmaz onca şeyi yazarken ya =d galaxy s roman olmalıydı ama kisa kesmiş arkadaş.

dehshet

Üye

Doğru diosun istisna olabilir ama bu forumda ve diğer forumlarda okuduğum kadarı ile istisnalar baya baya fazla birisi diyor kasada çatlamalar var birisi dio HDMI girişi kırıldı birisi kulaklık girişinde sorun var birisi dio telefon kilitlendi resetledim ama olmadı teknik servise götürdüm bataryayı cıkardılar garanti dışı kaldı dahada sayamayacağım bi ton şey var eskiden bu zamana nokia kullanırım zamanında N73 aldım 1 ay olmadı pişman olmuştum şimdide öle bi pişmanlık duymak istemiyorum gönlüm nokiadan yanaydı ama bunları duyunca resmen soğudum!..

eaagent

Üye
galaxy s ve wave 2 işlemci aynı
''-işlemci çok güçlü cortex a8
-oyun performansı süper 90 milyon poligon hiç kasmaya rastlamadım o kadar oynadım çok akıcı.''

Starsley

Arkadaş her şey ortada doğru tarayıcıda flaş bile yok. Burda saydırma bana uğraşamam. Nokia her zaman 1 oldu ve HEP OLACAK. Ne zaman 2 ye düşer o zaman konuşursunuz.

----------Eklendi @ 18:50:39 ---------- Yazıldı @ 18:48:54 ----------

Bu arada sen bi google bak gerçek şikayetleri gör. Galaxy sorunsuz sanki güldürmeyin beni.

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Nokia'yı sadece N73 ile değerlendirme sakın ben de kullandım da o yüzden diyorum. 202 mhz mi ne işlemcisi olan bir telefon bikaç şey yüklediğinde kasmalar donmalar sıkça olur beni de az delirtmedi. Ama minimum 600 mhz işlemcili telefon alırsan hangi marka olursa olsun bu sorun olmaz. HTC ve Iphone hataları görmen çok zor bu forumda çünkü kullananı, seveni pek yok. Iphone'un seveni var da fiyatını verebilen yok diyim daha iyi olur. Bu yüzden kimse de almıyor almayınca da sorun olmuyor. Ama Nokia çok popüler bir firma yeni bir model çıkardığında hemen alınıyor. Samsung da baya tercih edilen bir marka, Samsung forumuna girersen sorunları olanlar çok fazla Galaxy Ace, Corby, Monte vb. O yüzden elektronik biraz da şans işidir tek bir markada olmaz yani.

Tepkiler: Starsley

Starsley

Aynen bak adam benim dile getiremediklerimi yazdı. Burda nokia kullanan daha fazla normal olarak sorunlarda sen bi google yaz yada samsung bölümüne bak. Bi yığın şikayet olduğunu görürsün. Ben aldım alalı ne reset çekti nede kasma oldu. Canavar gibi maşallah.

y_2che

Üye
bende galaxy s le n8 arasındayım kamera benim için önemli galaxys te flash bile yokk, olsa hiç düşünmem ama sms kilidide önemli benim için buda nokia da yok, bilemiyoruum kararsızımm

Galaxy s2 yi bekle derim 1 gb ram/rom ve ghz n8 i tekde geçer...s2 de arka 8mp ön 2 mp flaşlı android 3.bişeydi bence s2 yi bekle derim...Ama galaxy s mi n8 mi dersen N8 derim fakat mesaj yazarken zorluk çekiyorsun hatta hız istiyorsan mesajlardan çıkmak istiyorsun sonra mesajlara giremez oluyorsun yani acil bişey olsa Android market ile oyunlar ve programlar daha fazladır...Bence hangisi alırsan al hiç bi sorun yaşayacağını düşünmüyoum

Tepkiler: Silinen Üye 737108
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...